Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tämä muistutukseksi teille jotka annatte lastenkin maistella raakaa jauhelihaa.

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo ei tulis itselle mieleenkään maistaa raakaa jauhelihaa, saati antaa sitä lapselle.

Vierailija
2/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä syödään tuoretta, samana päivänä jauhettua naudan jauhelihaa. SItä voi popsia vaikka raakana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin samaa mieltä, niinpä meillä ei lapset kasviksia syö. Vain eineslihapullia ja nakkeja ranskistenkera.

Vierailija
4/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:06"]

Meillä syödään tuoretta, samana päivänä jauhettua naudan jauhelihaa. SItä voi popsia vaikka raakana.

[/quote]

 

No yäk.. Ja kuinka niin voi popsia raakana? Riskinsä bakteereihin siinä on, vaikka liha tulisi lähitilalta tms. 

 

Vierailija
5/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilkeää sanoa mutta E.coil on hygienaiakysymys (ulosteperäinen bakteeri). Eli pestäänkö kädet vessassakäynnin jälkeen.

Vierailija
6/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:09"]

Ilkeää sanoa mutta E.coil on hygienaiakysymys (ulosteperäinen bakteeri). Eli pestäänkö kädet vessassakäynnin jälkeen.

[/quote]

Joo, sitä sijaitsee ulosteessa.. mutta Oot vähän pihalla. Ei millään pahalla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:06"]

Meillä syödään tuoretta, samana päivänä jauhettua naudan jauhelihaa. SItä voi popsia vaikka raakana.

[/quote]

ei sillä ole mitään merkitystä koska sen jauhaa, ehec on siinä jo maatilalta lähtiessä.

Vierailija
8/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:09"]

Ilkeää sanoa mutta E.coil on hygienaiakysymys (ulosteperäinen bakteeri). Eli pestäänkö kädet vessassakäynnin jälkeen.

[/quote]

Siis pitäiskö niiden lehmien oppia peseytymään sontimisen jälkeen vai mitä ihmettä? Nythän ei ollut kyse ihmisen normaaleista kolibakteereista...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:21"]

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:06"]

Meillä syödään tuoretta, samana päivänä jauhettua naudan jauhelihaa. SItä voi popsia vaikka raakana.

[/quote]

ei sillä ole mitään merkitystä koska sen jauhaa, ehec on siinä jo maatilalta lähtiessä.

[/quote]

Ehec-riski on tosi marginaalinen. Muut patogeenit ovat paljon todennäköisempiä.

 

Vierailija
10/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:25"]

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:09"]

Ilkeää sanoa mutta E.coil on hygienaiakysymys (ulosteperäinen bakteeri). Eli pestäänkö kädet vessassakäynnin jälkeen.

[/quote]

Siis pitäiskö niiden lehmien oppia peseytymään sontimisen jälkeen vai mitä ihmettä? Nythän ei ollut kyse ihmisen normaaleista kolibakteereista...

[/quote]

 

Bakteeri on herkkä leviämään ihmiseltä toiselle jos hygienia pettää. 

 

Yleisin EHEC- bakteerin tartuntalähde on bakteerilla saastunut ruoka, juomavesi tai uimavesi. Tartunta bakteeria kantavan eläimen käsittelystä on myös mahdollinen. EHEC- infektioille on tyypillistä herkkä leviäminen lähikontakteissa. Todetuista kotimaisista tartunnoista merkittävä osa on henkilöitten välisiä lähikontakteissa saatuja.

 

http://www.zoonoosikeskus.fi/portal/fi/zoonoosit/bakteerien_aiheuttamat_taudit/ehec/

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:29"]

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:25"]

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:09"]

Ilkeää sanoa mutta E.coil on hygienaiakysymys (ulosteperäinen bakteeri). Eli pestäänkö kädet vessassakäynnin jälkeen.

[/quote]

Siis pitäiskö niiden lehmien oppia peseytymään sontimisen jälkeen vai mitä ihmettä? Nythän ei ollut kyse ihmisen normaaleista kolibakteereista...

[/quote]

 

Bakteeri on herkkä leviämään ihmiseltä toiselle jos hygienia pettää. 

 

Yleisin EHEC- bakteerin tartuntalähde on bakteerilla saastunut ruoka, juomavesi tai uimavesi. Tartunta bakteeria kantavan eläimen käsittelystä on myös mahdollinen. EHEC- infektioille on tyypillistä herkkä leviäminen lähikontakteissa. Todetuista kotimaisista tartunnoista merkittävä osa on henkilöitten välisiä lähikontakteissa saatuja.

 

http://www.zoonoosikeskus.fi/portal/fi/zoonoosit/bakteerien_aiheuttamat_taudit/ehec/

 

[/quote]

Toki, mutta ehec ei silti ole ihmisen normaali kolibakteeri vaan saadaan saastuneesta ruoasta, vedestä ja tämän jälkeen voi tartuttaa edelleen lähikontaktissa oleville.

Vierailija
12/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:28"]

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:21"]

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:06"]

Meillä syödään tuoretta, samana päivänä jauhettua naudan jauhelihaa. SItä voi popsia vaikka raakana.

[/quote]

ei sillä ole mitään merkitystä koska sen jauhaa, ehec on siinä jo maatilalta lähtiessä.

[/quote]

Ehec-riski on tosi marginaalinen. Muut patogeenit ovat paljon todennäköisempiä.

 

[/quote]

Ja miten se muuttaa asiaa? Jauhelihan syönti raakana on joka tapauksessa hölmön hommaa. Tuo ehec on nyt pinnalla koska on yleistynyt ja aiheuttaa vaikeita infektioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, tiedetään.

t. metallialan työntekijä

Vierailija
14/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Miten EHEC tarttuu?

Bakteerin reservuaarina toimii yleensä nautojen, mutta joskus myös lampaiden ja vuohien suolisto. EHEC-bakteereita tarvitaan hyvin vähän, vain 10─100 kappaletta, aiheuttamaan infektio. Tartunta saadaan yleensä ulosteella saastuneen ja huonosti kypsennetyn ruuan tai juoma- ja uimaveden välityksellä. Tartunta voi levitä myös käsien välityksellä henkilöstä toiseen, esim. perheenjäsenten välillä. Tartunnan voi saada myös koskettelemalla EHEC-bakteeria kantavia eläimiä.""

 

Kyse EI siis ole näistä E.coli- kannoista, joita ihmisellä on normaalisti. Päälähde on nuo em. eläimet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syökää ABC llä. Siellä ei pihvi pannulla vanhene

Vierailija
16/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, epähygieenisiä nuo naudat, mokomat saastaiset kantturat.

Vierailija
17/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:40"]"Miten EHEC tarttuu?

Bakteerin reservuaarina toimii yleensä nautojen, mutta joskus myös lampaiden ja vuohien suolisto. EHEC-bakteereita tarvitaan hyvin vähän, vain 10─100 kappaletta, aiheuttamaan infektio. Tartunta saadaan yleensä ulosteella saastuneen ja huonosti kypsennetyn ruuan tai juoma- ja uimaveden välityksellä. Tartunta voi levitä myös käsien välityksellä henkilöstä toiseen, esim. perheenjäsenten välillä. Tartunnan voi saada myös koskettelemalla EHEC-bakteeria kantavia eläimiä.""

 

Kyse EI siis ole näistä E.coli- kannoista, joita ihmisellä on normaalisti. Päälähde on nuo em. eläimet.

[/quote]

Sinä taidat olla ainoa jolle tämä oli uutinen.

 

Vierailija
18/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kolibakteeri tarvitsee 20 min jakautumiseen eli siitä vaan laskemaan paljonko bakteereja on esim. kahdessa tunnissa. Melkoinen kiire jauhajalla vaikka ois oma lehmä...

Vierailija
19/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:44"]

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:40"]"Miten EHEC tarttuu?

Bakteerin reservuaarina toimii yleensä nautojen, mutta joskus myös lampaiden ja vuohien suolisto. EHEC-bakteereita tarvitaan hyvin vähän, vain 10─100 kappaletta, aiheuttamaan infektio. Tartunta saadaan yleensä ulosteella saastuneen ja huonosti kypsennetyn ruuan tai juoma- ja uimaveden välityksellä. Tartunta voi levitä myös käsien välityksellä henkilöstä toiseen, esim. perheenjäsenten välillä. Tartunnan voi saada myös koskettelemalla EHEC-bakteeria kantavia eläimiä.""

 

Kyse EI siis ole näistä E.coli- kannoista, joita ihmisellä on normaalisti. Päälähde on nuo em. eläimet.

[/quote]

Sinä taidat olla ainoa jolle tämä oli uutinen.

 

[/quote]

No mulle se ei todellakaan ole uutinen mutta tuolle taitaa olla joka luulee käsipesun riittävän.

Vierailija
20/21 |
15.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:50"]

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:44"]

[quote author="Vierailija" time="15.02.2014 klo 17:40"]"Miten EHEC tarttuu?

Bakteerin reservuaarina toimii yleensä nautojen, mutta joskus myös lampaiden ja vuohien suolisto. EHEC-bakteereita tarvitaan hyvin vähän, vain 10─100 kappaletta, aiheuttamaan infektio. Tartunta saadaan yleensä ulosteella saastuneen ja huonosti kypsennetyn ruuan tai juoma- ja uimaveden välityksellä. Tartunta voi levitä myös käsien välityksellä henkilöstä toiseen, esim. perheenjäsenten välillä. Tartunnan voi saada myös koskettelemalla EHEC-bakteeria kantavia eläimiä.""

 

Kyse EI siis ole näistä E.coli- kannoista, joita ihmisellä on normaalisti. Päälähde on nuo em. eläimet.

[/quote]

Sinä taidat olla ainoa jolle tämä oli uutinen.

 

[/quote]

No mulle se ei todellakaan ole uutinen mutta tuolle taitaa olla joka luulee käsipesun riittävän.

[/quote]

Tuossa omassa lainauksessasi sanottiin että:

Tartunta voi levitä myös käsien välityksellä henkilöstä toiseen, esim. perheenjäsenten välillä. 

Ja zoonoosikeskuksen tiedotteessa sanottiin että:

Todetuista kotimaisista tartunnoista merkittävä osa on henkilöitten välisiä lähikontakteissa saatuja.

Summa summarum käsien pesu on paras ehkäisy Eheciin. Sorry.

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yksi viisi