Superfoodien ykkönen? Mitä suosittelisit?
Mikä on sinun suosikkisi superfoodeista? Suosittele omaasi!
Kiva jos jaksaisit myös perustella :)
Oma suosikkini kotimaiset marjat ja avokado.
Kommentit (33)
Mustikka.
Superfood ei ole paskaa, jos sen kanssa ymmärtää olla jalat maassa. Suomessa superfoodia ovat kaikenlaiset marjat, ja niitä meidän kannattaakin ensisijaisesti käyttää.
t. superfoodia myynyt
[quote author="Vierailija" time="12.01.2014 klo 12:45"]
Superfood on täyttä paskaa
terveisin superfoodia myyvässä liikkeessä työskentelevä
[/quote]
heii, avaudus vähän enemmän tästä.
-ei ap-
Mustikka ja luomu cashew-pähkinät (plus monet muutkin pähkinät ja siemenet)
Voi. Hyvää ja terveellistä! Auttaa painonhallinnassa, tasapainottaa hormonitoimintaa, parantaa ihoa, pitää suoliston toiminnassa, parantaa tulehduksia ja vaikka mitä muuta.
Joo ei ole tieteelllistä faktaa, pelkästään pienen piirin kokemusperäistä tietoa. Äitini on yli 80-v ja ikänsä popsinut voita, oli omalta äidiltään oppinut sen terveysvaikutuksista. Mummo eli 96-vuotiaaksi terveenä ja sitten kupsahti yllättäen.
Äidilläni ei ole mitään sairauksia, vaivoja tai kipuja ja on normaalipainoinen. Kuulo on hyvä, eikä tarvitse edes silmälaseja, pyöräilee, hiihtää, sauvakävelee, jumppaa ja ui. Ai niin joo on äidillä yksi "vaiva": korkea kolesteroli, yli 8. Sille äitimuori nauraa ja laittaa kahviinsa paitsi lorauksen kermaa, myös nokareen voita. Itsekin olen jo reilusti yli 40-v ja terve ja hoikka.
Toki muitakin superfoodeja on; kerma, mustikat ja puolukat, kaikki vihreät villivihannekset, kananmuna.
En pidä koko superfood-termistä. Superfoodeiksi luokiteltavista ruoka-aineista käytän kuitenkin hampunsiemeniä. Niitä saa kotimaisina ja niissä on hyvä rasvahappo- ja proteiinikoostumus. Uusissa ravitsemussuosituksissa on tietääkseni kehotettu lisäämään pähkinöitä ja siemeniä ruokavalioon, mutta kaltaiseni pähkinäallergikko joutuu tyytymään pelkkiin siemeniin.
Jännä kun normaalille ruoalle on pitänyt keksiä joku helkutin typerä nimi...
Goiji-marjat ym. Kiinasta lentokoneella tuotu ympäristömyrkkyjä sisältävä skeida.
Superfood on todella häilyvä käsite... noista "virallisista" superfoodeista en käytä mitään. Sen sijaan joku mustikka, avokado, kaurahiutale, ovat lähes päivittäisessä käytössä joten sekin tuntuu hassulta, että niitä pidetään jonain erikoisruokana.
[quote author="Vierailija" time="12.01.2014 klo 13:05"]
Voi. Hyvää ja terveellistä! Auttaa painonhallinnassa, tasapainottaa hormonitoimintaa, parantaa ihoa, pitää suoliston toiminnassa, parantaa tulehduksia ja vaikka mitä muuta.
Joo ei ole tieteelllistä faktaa, pelkästään pienen piirin kokemusperäistä tietoa. Äitini on yli 80-v ja ikänsä popsinut voita, oli omalta äidiltään oppinut sen terveysvaikutuksista. Mummo eli 96-vuotiaaksi terveenä ja sitten kupsahti yllättäen.
Äidilläni ei ole mitään sairauksia, vaivoja tai kipuja ja on normaalipainoinen. Kuulo on hyvä, eikä tarvitse edes silmälaseja, pyöräilee, hiihtää, sauvakävelee, jumppaa ja ui. Ai niin joo on äidillä yksi "vaiva": korkea kolesteroli, yli 8. Sille äitimuori nauraa ja laittaa kahviinsa paitsi lorauksen kermaa, myös nokareen voita. Itsekin olen jo reilusti yli 40-v ja terve ja hoikka.
Toki muitakin superfoodeja on; kerma, mustikat ja puolukat, kaikki vihreät villivihannekset, kananmuna.
[/quote]
Kai tajuat, että äitisi (puhumattakaan hänen äitinsä) nuoruudessa ei ollut muita vaihtoehtoja kuin voi? Ja sitäkin sai melko harvoin leivän päälle, varsinkin pulavuosina. Sama juttu kerman kanssa.
[quote author="Vierailija" time="12.01.2014 klo 14:08"]
Superfood on todella häilyvä käsite... noista "virallisista" superfoodeista en käytä mitään. Sen sijaan joku mustikka, avokado, kaurahiutale, ovat lähes päivittäisessä käytössä joten sekin tuntuu hassulta, että niitä pidetään jonain erikoisruokana.
[/quote]
Tähän listaan lisäisin ainakin parsakaalin ja pähkinät. Omalla tavallaan myös esimerkiksi kananmuna on aivan loistava pikku ravintopakkaus. Uskon, että ihan normaalilla ruokavaliolla voi elää todella terveellisesti.
Sen sijaan tuntuisi ihan oudolta ajatukselta hassata rahansa, johonkin näistä nyt niin muodikkaista "superfoodeista", kuten kuivatut goji-marjat, spirulinat tai vastaavat.
[quote author="Vierailija" time="12.01.2014 klo 14:13"]
[quote author="Vierailija" time="12.01.2014 klo 13:05"]
Voi. Hyvää ja terveellistä! Auttaa painonhallinnassa, tasapainottaa hormonitoimintaa, parantaa ihoa, pitää suoliston toiminnassa, parantaa tulehduksia ja vaikka mitä muuta.
Joo ei ole tieteelllistä faktaa, pelkästään pienen piirin kokemusperäistä tietoa. Äitini on yli 80-v ja ikänsä popsinut voita, oli omalta äidiltään oppinut sen terveysvaikutuksista. Mummo eli 96-vuotiaaksi terveenä ja sitten kupsahti yllättäen.
Äidilläni ei ole mitään sairauksia, vaivoja tai kipuja ja on normaalipainoinen. Kuulo on hyvä, eikä tarvitse edes silmälaseja, pyöräilee, hiihtää, sauvakävelee, jumppaa ja ui. Ai niin joo on äidillä yksi "vaiva": korkea kolesteroli, yli 8. Sille äitimuori nauraa ja laittaa kahviinsa paitsi lorauksen kermaa, myös nokareen voita. Itsekin olen jo reilusti yli 40-v ja terve ja hoikka.
Toki muitakin superfoodeja on; kerma, mustikat ja puolukat, kaikki vihreät villivihannekset, kananmuna.
[/quote]
Kai tajuat, että äitisi (puhumattakaan hänen äitinsä) nuoruudessa ei ollut muita vaihtoehtoja kuin voi? Ja sitäkin sai melko harvoin leivän päälle, varsinkin pulavuosina. Sama juttu kerman kanssa.
[/quote]
Heksaanimargariinit ja -öljyt on taas kehitetty voin halvaksi KORVIKKEEKSI, jotta saataisiin bisnestä aikaan. Aito on aina aitoa. Ei puolta kiloa voita päivässä mutta nuo em. kirjoittajan mainitsemat vaikutukset ovat ihan totta. Maailmasta ei löydy ainuttakaan tutkimusta, jonka mukaan voi olisi epäterveellistä ja aiheuttaisi esim. sydän- ja verisuonisairauksia. Suomalaiset ovat vain aika pitkään menneet margariinimiesten markkinointijargoniin. Onneksi nykyään jo suuri osa käyttää aitoa voita eikä noita hurjan teollisen prosessin läpi menneitä matskuja, jotka ovat ravintoarvoltaan nolla. Ihmisen elimistö TARVITSEE rasvoja! Aivomme ovat eläinrasvaa, solukalvot, nivelet, suolisto, iho jne. Rasvaliukoiset vitamiinit eivät liukene ilman rasvaa, eivätkä liukene heksaanirypsiöljyilläkään tai margariinilla, joiden rasvoja elimistö ei pysty kunnolla hyödyntämään.
Minäkin karsastan tätä kaupallistettua "Superfood"-vouhotusta, jolla saadaan ihmiset maksamaan maltaita ruoka-aineista, joiden on kautta aikain tiedetty olevan terveellisiä.
Vanhana kasvissyöjänä nämä "superfoodit" ovat silti lähellä sydäntäni ja kuuluvat ihan normaaliin ruokavaliooni. Kotimaiset marjat, avokado, pähkinät, parsakaali, chilit, luomukananmunat, voi jne. Kun haluan hifistellä, lisään hyvälaatuiseen hedelmämehuun lusikallisen vehnänorasjauhetta tai vastaavaa. Ja olen nykyisin kurkuman suurkuluttaja, lisään sitä kauniin värin ja terveysvaikutusten vuoksi lähes ruokaan kuin ruokaan.
Chlorella toimii krapulanehkäisyyn, vaikka ei ihan heti uskois. Tehostaa kai maksan toimintaa.
Suomalaisessa gastronomiassa niitä on kolme: makaronilaatikko, makaroonilaatikko ja makaroni laatikko.
[quote author="Vierailija" time="12.01.2014 klo 14:06"]
Goiji-marjat ym. Kiinasta lentokoneella tuotu ympäristömyrkkyjä sisältävä skeida.
[/quote]
Näin tuntuu olevan, jos tarkistetuista 12 erästä 10 hylätään
http://www.aviisi.fi/artikkeli/?num=08/2010&id=25cdd24
Superfood on täyttä paskaa
terveisin superfoodia myyvässä liikkeessä työskentelevä