Kertokaa nyt ihmeessä mikä paistinpannu on hyvä!?
Viime jouluna hankittiin Scanpan 80 euron hintainen pannu ja nyt 10 kk myöhemmin alkoi pinnoite rullautumaan irti eli meni käyttökelvottomaksi. Onko valurautapannu ainoa mikä kestää? Meillä on kyllä paistinpannut todella kovassa käytössä, joka päivä.
Harkitsin jopa TV-shopin Cerafit-pannuja mutta taitavat olla ihan huuhaata..
Olisin kiitollinen vinkeistä ja kokemuksista joita palstamammoilla varmaan on roppakaupalla!
Kommentit (145)
swiss on paras. t . ammattilainen
Ostin vasta uudet pannut perustefalien tilalle, tefalit nämäkin, mutta keraamisella pinnoitteella. Jää nähtäväksi kauanko nuo kestävät käytössä.
En tiedä onko se absoluuttisen paras, mutta Tefalin pannu on ollut käytössä jo seitsemän vuotta. Kallis joo mutta hintansa jo ajat sitten haukkunut. Ikean pannu naarmuuntui jo ekassa käytössä.
[quote author="Vierailija" time="01.01.2014 klo 12:26"]Te jotka valitatte, etteivät pannut kestä, ostakaa kunnon valurautapannu, niin johan kestää. Sillä tulee parhaat letut, maukkaimmat pihvit ja oikea ruskea kastike ynnä muut herkut. Kun jaksatte pitää pannusta hyvää huolta, niin se on lähes ikuinen. Minulla on 60-luvun lopulta oleva pannu. Hyvin toimii. Ainoa vika on, että toisinaan on liian pieni, mutta hätä keinot keksii.
[/quote]
Mulla on käytössä kohta 50-vuotias valurautapannu.
Mitään vikaa ei ole eikä tule.
Ostin Hietsusta vielä pienen pannun vitosella.
Ja lisäksi on blinipannu Stockalta, ollut 10 v.
Kaikki valurautaa.
Swiss diamond on paras. Ennen kokeiltiin ties mitä pannuja ja pari kertaa vuodessa piti aina uusia. Nyt on ollut käytössä 1,5 vuotta Swiss diamondin pannu (paistinpannut ovat meillä todella kovassa käytössä) ja edelleenkin todella hyvä kuntoinen. Ostan kyllä seuraavaksikin saman pannun :)
Kun mun ei koskaan tarvitse ostaa enää pannuja.
Jos elän vielä vuosikymmeniä, säästö on suuri.
Samoin en tuhlaa luonnonvaroja enkä täytä kaatopaikkaa kuten te.
Ei tarvii alapeukuttaa. Kun vuosien kokemuksella puhuu.
[quote author="Vierailija" time="01.01.2014 klo 12:00"]
Teflon on äärettömän myrkyllinen aine. Jos teflon pannua on käytetty ruuanlaitttoon niin aine menee suoraan kehoon ja eteenkin jos pannu on kulunut niin silloin siitä irtoaa paljon myrkkyä. Teflonpannua ei kannata ostaa koska se on myrkyllinen eikä se kestä pidemmänpäälle.
[/quote]
Ei Teflon sinällään ole myrkyllistä esim. syötynä, mutta siitä irtoaa myrkyllistä kaasua, jos pannun kuumentaa yli 200-asteiseksi.
[quote author="Vierailija" time="12.01.2014 klo 09:23"]
swiss on paras. t . ammattilainen
[/quote]
Hei sinä ammattilainen! Osaisitko sano missä vika? Me saatiin joululahjaksi vuosi sitten swiss diamond -pannu ja se on jo nyt käyttökelvoton.. Luettiin ohjeet tarkasti ja on pesty juuri niin kuin pitää. Nyt pintaan tarttuu ihan kaikki. Harmittaa :( Voiko olla vain maanantaikappale vai mitä olisimme voineet tehdä, että pannu olisi kestänyt. Tekisi mieli kokeilla ostaa uusi ja katsoa miten sen kanssa käy, mutta en tiedä raaskinko kun ovat sen verta hinnakkaita..
[quote author="Vierailija" time="02.11.2013 klo 09:55"]
Kaikki pannut ovat uutena hyviä. Ammattilaiset käyttävät valurauta-, teräs- tai teräsemalipannuja. Teräsemalipannun pinnoite on lasia, teflonpannun muovia. Valurautapannu vaatii huolellista hoitoa toimiakseen, mutta kestää sitten eliniän. Se lämpiää hitaasti. Kalliit teflonpannut on tarkoitettu rahan kiskomiseen hyväuskoisilta hölmöiltä, joita mm. aviomieheni edustaa. Hän luulee toistuvasti, että "Kallis teflonpannu on hyvä", mutta parissa vuodessa jokainen kallis pannu on tullut tiensä päähän.
Paistaminen ilman rasvaa tai vettä ruuan pannuun tarttumatta on täysin utopiaa.
[/quote]
Teflonpannua ei pidä lämmittää kutosella. Paistaminen ilman rasvaa ei ole utopiaa. Pannuja EI myöskään pidä huoltaa mitenkään. Siksi esim. valurautapannut ovat yhtä tyhjän kanssa.
[quote author="Vierailija" time="02.11.2013 klo 09:57"]
Swiss Diamond mulla ollut kolmisen vuotta. Tähän asti hankkimistani paras, mutta ei sekään mikään uudenveroinen ole. Pintaan on tullut vähän röpöä. Tefalia en aio enää hankkia, ne menee meillä vuodessa pilalle vaikken pese astianpesukoneessa enkä käytä teräviä lastoja.
[/quote]
Miksi hajotat sen tahalleen? Teflon menee pilalle jos laitat sen liian kuumalle levylle. Muuten se kyllä kestää.
[quote author="Vierailija" time="02.11.2013 klo 09:58"]
Minulla paistinpannut menivät ennen aina huonoiksi muutaman kuukauden välein. Sitten ostin kolme vuotta sitten uudet (toinen Hackmanin Kovanaama ja toinen jokin halpis-teflonpannu). Ajoin perheessäni läpi kaksi sääntöä:
- paistinpannua ei koskaan pidetä levyllä hetkeäkään tyhjänä, vaan siinä pitää aina olla vähintään öljyä tai voita, jos paistettavaa ainetta ei ole vielä laitettu pannulle
- levyä, jolla paistinpannu on, ei pidetä hetkeäkään kuumemmalla kuin 4:lla (tavallinen hella, levyjen asteikko 1-6)
Vahdin myös haukan tavoin, että sekä kaikki omasta perheestäni että myös satunnaiset ruokaa tekevät vierailijat noudattavat näitä sääntöjä. Lisäksi pannuja ei pestä koskaan tiskikoneessa, vaan aina käsin. Tavallista astianpesuainetta kyllä käytetään.
Seurauksena on se, että nämä kolme vuotta sitten ostetut pannut ovat vieläkin käytännössä uuden veroisia. Olen tullut siihen tulokseen, että olennaista teflon-pannujen kanssa ei ole pannun merkki, vaan se, että pannun ei koskaan anneta kuumentua liikaa.
[/quote]
Juuri näin. Tämä on täysin totta
[quote author="Vierailija" time="01.01.2014 klo 11:56"]
Useamman Matadorin ceratec pannun ostaneena ja palauttaneena voin todeta että paskoja on. Ihan sama kuinka pannua hoitaa ja vaikka pitää kuin kipeää vittua niin kaikki tarttuu (jopa rasva) 6kk jälkeen. Pinnoitteessa on ollut ongelmia.
Hacman Kovanaama pannu ei ole sen kummoisempi, nyt on menossa takuuseen taas yksi. Alle vuoden kesti ja pinnoite irti ja pohja kierossa vaikkei ole ylikuumennettu. Scanpan (Tanska) ei myöskään kestä, eikä sen edeltäjä Look (Islanti). Tefal ei myöskään kestä. Nyt meni tilaukseen Cerafit pannusarja. Anoppi meni sellaisen ostamaan ja täytyy pannua lainanneena todeta että toimii kuin junan klosetti. Se kestääkö kauan aktiivikäyttöä jää nähtäväksi. Tähän mennessä paras pannuni on 90-vuotiaan vaarini äidin paistinpannu, valurautaa Högfors sisällissodan ajoilta :)
[/quote]
Miksi tuhoat ne pannut? ÄLÄ laita niitä liian kuumaalle levylle IKINÄ
[quote author="Vierailija" time="01.01.2014 klo 12:00"]
Teflon on äärettömän myrkyllinen aine. Jos teflon pannua on käytetty ruuanlaitttoon niin aine menee suoraan kehoon ja eteenkin jos pannu on kulunut niin silloin siitä irtoaa paljon myrkkyä. Teflonpannua ei kannata ostaa koska se on myrkyllinen eikä se kestä pidemmänpäälle.
[/quote]
Lopeta toi paskan jauhanta
[quote author="Vierailija" time="01.01.2014 klo 12:26"]
Te jotka valitatte, etteivät pannut kestä, ostakaa kunnon valurautapannu, niin johan kestää. Sillä tulee parhaat letut, maukkaimmat pihvit ja oikea ruskea kastike ynnä muut herkut. Kun jaksatte pitää pannusta hyvää huolta, niin se on lähes ikuinen. Minulla on 60-luvun lopulta oleva pannu. Hyvin toimii. Ainoa vika on, että toisinaan on liian pieni, mutta hätä keinot keksii.
[/quote]
Eihän sitä edes voi kunnolla pestä. Eikä minua kiinnosta uittaa rasvassa ruokiani
[quote author="Vierailija" time="01.01.2014 klo 14:31"]
[quote author="Vierailija" time="02.11.2013 klo 09:24"]
Viime jouluna hankittiin Scanpan 80 euron hintainen pannu ja nyt 10 kk myöhemmin alkoi pinnoite rullautumaan irti eli meni käyttökelvottomaksi. Onko valurautapannu ainoa mikä kestää? Meillä on kyllä paistinpannut todella kovassa käytössä, joka päivä.
Harkitsin jopa TV-shopin Cerafit-pannuja mutta taitavat olla ihan huuhaata..
Olisin kiitollinen vinkeistä ja kokemuksista joita palstamammoilla varmaan on roppakaupalla!
[/quote]
Jos sä haluat kestävän pannu, niin sitten se on valurauta. Käyttömukavuus vaan ei ole niin hyvä ja sitä on osattava hoitaa ja käyttää. Teflonpannut on kaikki suurin piirtein samoja. Ei ole olemassa kymmeniä eri menetelmiä tuollaisen valmistamiseksi vaan se on se yksi ja sama. Eli niiden ongelma on se, että miten mihinkään tarttumaton materiaali saadaan kiinnitettyä toiseen materiaaliin. Niiden mallit ja esim pohjan paksuudet vaihtelee, mutta siinä ne erot sitten olikin. Ne on keveitä ja mukavia käyttää, mutta ne eivät ole ikuisia vaan ne pitää vaihtaa aina tietyin väliajoin. Joten kannattaa vaan hommata halpa sellanen. Se kun menee vaihtoon kuitenkin aivan yhtä nopeasti kuin se kalliskin pannu.
[/quote]
Teflon EI hajoa jos sitä ei laita liian kuumaan
Lidlistä on saatu hyvä pannu. Ei pala pohjaan ja ei ole naarmuja samalla tavalla, kuin tefalissa.
[quote author="Vierailija" time="12.01.2014 klo 14:30"]
[quote author="Vierailija" time="12.01.2014 klo 09:23"]
swiss on paras. t . ammattilainen
[/quote]
Hei sinä ammattilainen! Osaisitko sano missä vika? Me saatiin joululahjaksi vuosi sitten swiss diamond -pannu ja se on jo nyt käyttökelvoton.. Luettiin ohjeet tarkasti ja on pesty juuri niin kuin pitää. Nyt pintaan tarttuu ihan kaikki. Harmittaa :( Voiko olla vain maanantaikappale vai mitä olisimme voineet tehdä, että pannu olisi kestänyt. Tekisi mieli kokeilla ostaa uusi ja katsoa miten sen kanssa käy, mutta en tiedä raaskinko kun ovat sen verta hinnakkaita..
[/quote]
Siinä ei saa IKINÄ käyttää metallisia välineitä eikä kuumeentaa liikaa.
swiss on paras. minulla 20 v kokemus.