Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Punasipuli sellaisenaan salaatissa - voiko laittaa juhlissa tarjolle vai onko liian väkevää?

Vierailija
16.07.2023 |

Ohueksi pilkottuna. Esimerkiksi vihersalaatissa tomaatin tai retiisien kanssa tai osana kreikkalaista salaattia.

Onko liian voimakas maku vai voiko laittaa salaattiin?

Kommentit (29)

Vierailija
1/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita ennemmin sipulin lyökkiä.

Vierailija
2/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse varmaankin laittaisin sen ohuina renkaina, niin punasipulia karsastavat voivat sitten jättää ne pois omilta lautasiltaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita erilliseen kulhoon, niin ne laittaa jotka tykkää? Tee ihan ohutta silppua.

Vierailija
4/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta just sopivaa, mutta kai nämä on niitä kuuluisia makuasioita.

Vierailija
5/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi laittaa,ei ole liian vahvaa.

Vierailija
6/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tykkään!

Erityisesti ohuina renkaina tai pienenä silppuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen käyttänyt kreikkalaisessa salaatissa ja mielestäni ok. Paremmin se menee raakana alas kuin kotimainen keltasipuli, joka on todella tujua tavaraa.

Vierailija
8/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Punasipuli on myös helppo marinoida, silloin on juhlavampi ja miedompi maku. Googlesta löytyy ohjeita pilvinpimein . Kivoja juhlia 🙂

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita marinadiin ja tarjolle erikseen. Jos laitat sekaan, sun pitäisi varmistua, että kaikki ruokavieraat tykkäävät ylipäätään sipulista. Aika monelle tulee mahavaivoja sipulista, on se sitten raakaa tai kystä.

Vierailija
10/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voisithan marinoida( katso ohje) sitä ja laittaa erilliseen kulhoon niin voi itse lisätä sitä salaattiin. Itse pidän punasipulista sellaisenaan, kylmässä vedessä liottaminen muuten miedontaa sipulin makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai se sellaisina isoina renkaina menee, että saa siirrellä sivuun ne jotka ei tykkää tai voi syödä vatsaongelmien takia

Vierailija
12/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lukekaa se nirsoiluketju, moni sipulia syömätön selitti siellä miksi eivät syö sipulia. Kyse ei ole ollenkaan makuasiasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kai se sellaisina isoina renkaina menee, että saa siirrellä sivuun ne jotka ei tykkää tai voi syödä vatsaongelmien takia

Jos on vatsaongelmia, se sipuli on jo ennättänyt levittää aromeitaan lähellä oleviin kasviksiin, eli ei suositeltava vaihtoehto.

Vierailija
14/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jollekin tomaattikin aiheuttaa raakana oireita.

Tai rasva tai paprika.

Aina on siis joku jolle ei tietty raaka-aine sovi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyi. Erilliseen astiaan.

Vierailija
16/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sipulirenkaita liotetaan suuressa määrässä kylmää vettä tunti. Sitten salaattiin!

Vierailija
17/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietenkin voit laittaa. Kreikkalainen salaatti on ihanaa, ja sitä syövät varmaan lähes kaikki sielläpäin matkustelevatkin. Ei tarvitse laittaa mihinkään eri kippoihin, eikä marinoida mitenkään. Jos ei sipuli sovi, sen voi jättää syömättä lautasen reunalle. 

Vierailija
18/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Italiassa jokainen nainen tietää että takaa sipulia liotetaan jos aiotaan sellaisenaan syödä.

Vierailija
19/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Punasipuli on myös helppo marinoida, silloin on juhlavampi ja miedompi maku. Googlesta löytyy ohjeita pilvinpimein . Kivoja juhlia 🙂

Kyllähän myös ne kilteinmät pojat olisivat nuorena halunneet lähteä yön yli juhliin omakotitaloon. 🥺

Vierailija
20/29 |
16.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vanhan kansan kikka on leikata sipuli ohuiksi siivuiksi ja liottaa jonkin aikaa kylmässä, väljässä vedessä. Voit maistaa  milloin niistä on terävin kärki lionnut pois ja ovat enemmänkin makeita kuin kirpakoita. Valuta siivilän läpi ja jos olet oikein huolellinen, niin anna hetken aikaa kuivahtaa puhtaalla pyyhkeellä tai talouspaperien päällä.

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yhdeksän kahdeksan