Oliko yleistä, että 60 ja 70 luvun lapset söivät päivittäin ruskeaa kastiketta ja perunoita kotona?
Meillä oli sitä aina, ja ruskeakastike oli ihan tummaksi paahtunutta. Vihanneksia sai harvoin. Jouluisin ehkä oli hedelmiä.
Kommentit (6)
Olen syntynyt-75 ja ruskeaa kastiketta syönyt ehkä alle kymmenen kertaa elämässäni.
Ei ollut ainakaan meillä. Perunoita oli kyllä, samoin porkkanoita, lanttuja ja punajuuria. Makaroonia oli usein, riisiäkin oli joskus. Lihaa oli tosi harvoin. Viikonlopuksi saatiin pieni pala lauantaimakkaraa tai sipulimakkaraa. Puuroa oli usein.
Meillä ei syöty ruskeaa kastiketta. Mun edesmennyt äitini oli loistava kokki. Tv. vuonna -71 syntynyt.
Kyllä, olen syntynyt 60-luvulla ja lapsuudessa monta kertaa viikossa ruokana oli keitetyt perunat ja ruskea kastike.
Kyllä noita usein syötiin.
Koulussa oli myös usein eri puuroja. Porkkana- tai kaaliraaste oli salaattina.
Sunnuntaina aina 10 litran kattila ruskeata kastiketta täyteen ja siitä sitten koko viikon liedeltä ammennettiin, perunat toki kypsyi siinä kastikkeen seassa tosi maukkaiksi.
Ruokajuomana oli kotikaljaa.