Miksi Italiassa esimerkiksi tomaatit maistuu niin paljon paremmalta kuin Suomessa?
Kommentit (103)
Vierailija kirjoitti:
Ne saavat kasvaa ja kypsyä auringonvalossa ja lämmössä.
Niinhän Suomessakin.
En tiedä miksi juuri Italiassa ovat tomaatit parempia, mutta kaikki on niin suhteellista. Korealaiset ovat puolestaan sanoneet, että täällä on paremmat vihannekset kuin siellä (siis Etelä-Koreassa tietysti).
Joo, mutta Italiassa on paljon mammanpoikia, jotka eivät muuta koskaan pois vanhempien luota ja itsenäisty, koska se mamman pastakastike yksinkertaisesti maistuu liian hyvälle.
Kreikan saarilla tomaatit maistuvat paremmilta kuin Suomessa.
Varmaan lajikkeestakin kiinni. Hämärästi muistan lukeneeni, että mauttoman tomaattilajikkeen tuotanto on halvempaa. Siksi sitä maukasta ei kannata tuottaa, jos haluaa maksimaalisesti voitot.
Kasvatan itse tomaatit kesällä ja on parempia kuin kaupan tomaatit. Makuero on huikea.
Vierailija kirjoitti:
Joo, mutta Italiassa on paljon mammanpoikia, jotka eivät muuta koskaan pois vanhempien luota ja itsenäisty, koska se mamman pastakastike yksinkertaisesti maistuu liian hyvälle.
Siellä perheellä on arvoa. Suomessa ei ole.
Vierailija kirjoitti:
Joo, mutta Italiassa on paljon mammanpoikia, jotka eivät muuta koskaan pois vanhempien luota ja itsenäisty, koska se mamman pastakastike yksinkertaisesti maistuu liian hyvälle.
Heille se on yhteisöllisyyttä, sinulle ultrayksilökeskeiselle suomalaiselle mammanpoikuutta.
Vierailija kirjoitti:
Kreikan saarilla tomaatit maistuvat paremmilta kuin Suomessa.
Varmaan lajikkeestakin kiinni. Hämärästi muistan lukeneeni, että mauttoman tomaattilajikkeen tuotanto on halvempaa. Siksi sitä maukasta ei kannata tuottaa, jos haluaa maksimaalisesti voitot.
Tai kannattaa, koska siitä voi pyytää korkeampaa hintaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ne saavat kasvaa ja kypsyä auringonvalossa ja lämmössä.
Niinhän Suomessakin.
Ai talvellakin? Käytäpä järkeäsi, ei se lämpölamppu kasvihuoneessa vastaa aurinkoa, ei sitten millään. Itse en osta talvella tomaatteja ollenkaan, purkkimurska on moninkerroin terveellisempi tuote talviaikaan, lykopeeniakin enemmän kuin tuoreessa yleensäkään.
Koska saavat kasvaa siellä auringossa kypsiksi, saman olen huomannut mm. appelsiinien kanssa. Suomalaiset tomaatit maistuu kesällä paremmilta, talvella ne kasvatetaan kasvihuoneissa. Tuontivihannekset ja hedelmät taas tuodaan Suomeen puoliraakoina, koska muuten ne olisivat kaupan hyllyllä jo pilaantuneita ja tekee niistä mauttomampia.
Suomessa tuotteet pitää olla "suomalaiseen makuun" eli mauttomia. Makeisfirmoillahan on eri tuotteet eri maihin. Suomessa tietysti vähiten sokeria.
Saan paikallisesta viljelijältä hyviä makeita tomaatteja, on eri lajike kun ne markettien bulkki.
Vierailija kirjoitti:
Kreikan saarilla tomaatit maistuvat paremmilta kuin Suomessa.
Varmaan lajikkeestakin kiinni. Hämärästi muistan lukeneeni, että mauttoman tomaattilajikkeen tuotanto on halvempaa. Siksi sitä maukasta ei kannata tuottaa, jos haluaa maksimaalisesti voitot.
Kreikassa tomaatit eivät ole muotovalioita, saavat aurinkoa ja maaperälläkin on merkitystä.
Vierailija kirjoitti:
Kasvatan itse tomaatit kesällä ja on parempia kuin kaupan tomaatit. Makuero on huikea.
Tä pitää paikkansa, kasvatan myös. Saavat kypsyä eikä poimita raakoina.
Mutta kuori on paljon paksumpi kuin Italiassa (tai muualla etelässä) kypsyneissä. Siihen vaikuttaa lämpö ja aurinko. Siksi etelän vihannekset on niin ihania!
Kun maksat siitä matkasta sinne tomaatin kylkeen sen 400eur niin luulet että se maistuu paremmalta.....
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ne saavat kasvaa ja kypsyä auringonvalossa ja lämmössä.
Niinhän Suomessakin.
Kasvihuoneissa Suomessa.
Ne saavat kasvaa ja kypsyä auringonvalossa ja lämmössä.