Noin 15 hengen kahvikutsuille vieras, jolla gluteeniton ruokavalio. Mitä suolaista ja makeaa helposti tarjolle?
Tarjoiluna olisi muuten makea kakku ja lisäksi suolaista tarjoiltavaa.
Ei ole keliakia mutta ei syö gluteenia. Lisäksi kaksi ei syö lihaa, kalaa syövät. Lisäksi yksi vegaani.
Mitä tarjoilla? Tekisikö yhden normaalin kakun ja yhden erikoisruokavalioille? Mitä suolaiseksi tarjottavaksi?
Ja ei kiitos vastauksia että olkoon syömättä, jos erikoisruokavalio - kaikille haussa nyt jotain syötävä eikä näpäytyksiä kaivata.
Kommentit (108)
Kaupasta saa nykyään aika hyvin gluteenittomia tuotteita. Leipiä ja leivonnaisia ainakin. Ei tarvitse ruveta itse tekemään.
Käykö esimerkiksi yksi normaali makea kakku ja toisena joku erikoisruokavalioihin? Pakasteena Almondy ja mutakakku ovat ilmeisesti gluteenittomia, mutta eivät vegaanisia eli ei käy kaikille.
Kaurajäätelö kävisi mutta ei ole kesä.
Kaura-omena paistoksen voisi varmaan tehdä sekä gluteenittomana ja vegaanisena ja maistuu luonnollisesti kelle vain kun on luonnostaan gluteenitonta.
Mutta ei ole ehkä yhtä juhlava kuin kakku?
Tee gluteeniton & vegaaninen juustokakku.
Saarioisella vegaanisia karjalanpiirakoita ja Moilasella gluteenittomia coctail- karjalanpiirakoita. Noihin suolainen täyte. Munavoi+ kylmäsavulohi hluteenittomiin, niin käyvät myös kala- kasvissyöjille, ja vegaaninen tuorejuustotöyte vegaanisiin karjalanpiirakoihin.
Pirkka korvapuustit ovat gluteenittomia ja vegaanisia
Netistä katsot reseptit. Vaivattomampaa kuin täältä kalastelu.
Helpolla jos haluat päästä, niin tosiaan valmista kaupasta. Varsinkin makeita leivonnaisia löytyy hyvin niin tuorehyllystä kuin pakasteesta ja ovat hyviäkin vielä (jos ei ole kyse pullasta tai muusta hiivaleivonnasta). Valmista gluteenitonta piirakkataikinaa löytyy myös pakasteena, toimii hyvin. Itse testasin vasta suolaisen piirakan pohjana.
Mutta esim. täytekakkupohjan voi tehdä perunajauhoista, tulee jopa parempi kuin vehnäjauhoilla. Toki vähän murenevampi, joten kannattaa pohja paistaa päivää aiemmin kuin milloin sen leikkaa ja täyttää. Juustokakun pohjan voi tehdä gluteenittomista kekseistä tavallisten keksien sijaan.
-samanlaisella ruokavaliolla oleva
Vierailija kirjoitti:
Tee gluteeniton & vegaaninen juustokakku.
Saarioisella vegaanisia karjalanpiirakoita ja Moilasella gluteenittomia coctail- karjalanpiirakoita. Noihin suolainen täyte. Munavoi+ kylmäsavulohi hluteenittomiin, niin käyvät myös kala- kasvissyöjille, ja vegaaninen tuorejuustotöyte vegaanisiin karjalanpiirakoihin.
Pirkka korvapuustit ovat gluteenittomia ja vegaanisia
Hyvä tietää noista valmisteista! Kiitos.
Olisipa helppo jos se yksi karjalanpiirakka olisi sekö gluteeniton että vegaaninen!
Kaupan pakastealtaasta löytyy gluteenittomia piirakoita ja kakkuja.
Vierailija kirjoitti:
Käykö esimerkiksi yksi normaali makea kakku ja toisena joku erikoisruokavalioihin? Pakasteena Almondy ja mutakakku ovat ilmeisesti gluteenittomia, mutta eivät vegaanisia eli ei käy kaikille.
Kaurajäätelö kävisi mutta ei ole kesä.
Kaurajäätelöstä ei voi taata, että sopii keliaakikolle. Minulla on keliakia ja ostamme meille vain sitä yhtä isossa muovirasiassa olevaa jäätelöä, jossa lukee selvästi gluteeniton. Osassa jäätelöitä on jopa vehnäjauhoa paksenteena.
Kaikista helpoin gluteeniton kotona leivottava on perunajauhoon tehty kääretorttu. Suolainen puoli on helpompaa kun voi tarjota vaikka gluteenittomia voileipiä, joiden päälle laittaa hummusta, avokadoa ja mustia oliiveja palasina. Siihen ei tarvi laittaa siis mitään voita, vaikka käytetään sanaa voileipä. Itse en laita ikinä hummuksen alle voita tai margariinia.
Joku mutakakku on gluteeniton. Koska olen perheeni ainoa keliaakikko, tulee halvemmaksi ostaa gluteenittomat leivonnaiset valmiina. Ei sitä leipää ja pullaa voi mielin määrin syödä.
Monet macaronsit ovat gluteenittomia. Niitä voi tehdä myös vegaanisena. Ehkäpä jostain löytyy valmiinakin mutta gluteeniton ja vegaaninen on aika haastava yhdistelmä usein valmistuotteissa.
Kakun voi tehdä helposti gluteenittomana ja vegaanisena. Tarkista vain, että käyttämäsi kaurakerma on gluteenitonta.
Suolaiseksi voisi tehdä esimerkiksi riisipiirakoita (pakasteena saa hyviä gluteenittomia), Vaasan on ainakin vegaaninen. Päälle munavoita ja tomaattia, vegaanille tofuvoita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee gluteeniton & vegaaninen juustokakku.
Saarioisella vegaanisia karjalanpiirakoita ja Moilasella gluteenittomia coctail- karjalanpiirakoita. Noihin suolainen täyte. Munavoi+ kylmäsavulohi hluteenittomiin, niin käyvät myös kala- kasvissyöjille, ja vegaaninen tuorejuustotöyte vegaanisiin karjalanpiirakoihin.
Pirkka korvapuustit ovat gluteenittomia ja vegaanisia
Hyvä tietää noista valmisteista! Kiitos.
Olisipa helppo jos se yksi karjalanpiirakka olisi sekö gluteeniton että vegaaninen!
Vuohelan riisipiirakat on ainakin sekä gluteenittomia että vegaanisia. En osaa sanoa millainen saatavuus on.
Jos haluaa tehdä vegaanillekin "lohileipiä", niin säilykeosastolta löytyy Kalavaleen tekemää porkkalaa.
Kaura-omenapaistos olisi ilman e-koodeja ja melko terveellistäkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Käykö esimerkiksi yksi normaali makea kakku ja toisena joku erikoisruokavalioihin? Pakasteena Almondy ja mutakakku ovat ilmeisesti gluteenittomia, mutta eivät vegaanisia eli ei käy kaikille.
Kaurajäätelö kävisi mutta ei ole kesä.
Kaurajäätelöstä ei voi taata, että sopii keliaakikolle. Minulla on keliakia ja ostamme meille vain sitä yhtä isossa muovirasiassa olevaa jäätelöä, jossa lukee selvästi gluteeniton. Osassa jäätelöitä on jopa vehnäjauhoa paksenteena.
Kaikista helpoin gluteeniton kotona leivottava on perunajauhoon tehty kääretorttu. Suolainen puoli on helpompaa kun voi tarjota vaikka gluteenittomia voileipiä, joiden päälle laittaa hummusta, avokadoa ja mustia oliiveja palasina. Siihen ei tarvi laittaa siis mitään voita, vaikka käytetään sanaa voileipä. Itse en laita ikinä hummuksen alle voita tai margariinia.
Joku mutakakku on gluteeniton. Koska olen perheeni ainoa keliaakikko, tulee halvemmaksi ostaa gluteenittomat leivonnaiset valmiina. Ei sitä leipää ja pullaa voi mielin määrin syödä.
AP:n gluteenia välttävä vieras ei ole keliaakikko. Mutta voihan siltikin olla, että kaura ei sovi, se pitää varmistaa.
Itse pystyn syömään kauraa, vaikka vehnää ja ruista välttelenkin. Jonkun jutun luin, että nämä kaltaiseni "gluteeniyliherkät" eivät välttämättä olekaan altistuneet glueenille, vaan joku muu kotimaisissa viljoissa aiheuttaa oireita. Kyse kun ei myöskään ole vilja-allergiasta. EIkä siis keliakaiasta, nämä kaksi ovat sitten asioita erikseen.
-9
Teet kakkupohjan perunajauhoista vehnäjauhojen sijaan niin sopii sillekin joka gluteenitonta ruokavaliota noudattaa. Ei tarvitse häntä varten omaa kakkua tehdä. Kaupasta löytyy hyviä gluteenittomia leipiä ja riisipiirakoita, joista saa helposti suolaista tarjottavaa.
Blinejä eri täytteillä. Kaikki rakastaa ja voi syödä.
Noista macaroneista. Kollegalle oli varattu. Muut söi ne.
Laita kupu päälle ja kuvun päälle lappu varattu Marjalle. Kollegan tapauksessa luki lapussa gluteeniton
Gluteeniton on helppo, mutta on paljon vaikeampaa keksiä sellaista, mikä on yhtä aikaa sekä gluteenitonta että vegaanista.
Gluteeniton täytekakku on helppo tehdä niin, että käyttää kakkupohjaan puolet perunajauhoa ja puolet gluteenitonta kaurajauhoa. Tekisin tällaisen kakun koko porukalle ja miettisin sitten vegaanille jotain muuta makeaa tarjottavaa.
Gluteenittomia piirakkapohjia (suolaiseen piirakkaan) saa kaupasta valmiina pakasteena, mutta sellaisen voi tehdä helposti itsekin käyttämällä kakkupohjasta yli jääneitä gluteenittomia kaurajauhoja. Suosittelen reseptiä, johon tulee jauhojen lisäksi perunahiutaleita. Se tuo piirakkapohjaan makeutta ja mureutta. Jos piirakkapohjaan käyttää vegaanille sopivaa margariinia, sopii piirakka myös vegaanille, jos valitsee täytteet hänelle sopiviksi.
Vierailija kirjoitti:
Gluteeniton on helppo, mutta on paljon vaikeampaa keksiä sellaista, mikä on yhtä aikaa sekä gluteenitonta että vegaanista.
Gluteeniton täytekakku on helppo tehdä niin, että käyttää kakkupohjaan puolet perunajauhoa ja puolet gluteenitonta kaurajauhoa. Tekisin tällaisen kakun koko porukalle ja miettisin sitten vegaanille jotain muuta makeaa tarjottavaa.
Gluteenittomia piirakkapohjia (suolaiseen piirakkaan) saa kaupasta valmiina pakasteena, mutta sellaisen voi tehdä helposti itsekin käyttämällä kakkupohjasta yli jääneitä gluteenittomia kaurajauhoja. Suosittelen reseptiä, johon tulee jauhojen lisäksi perunahiutaleita. Se tuo piirakkapohjaan makeutta ja mureutta. Jos piirakkapohjaan käyttää vegaanille sopivaa margariinia, sopii piirakka myös vegaanille, jos valitsee täytteet hänelle sopiviksi.
Tarkoitin, että perunahiutaleet tuovat piirakkapohjaan makua, ei makeutta.
Gluteenittomilla pelotellaan turhaan, valmiista jauhoseoksesta sellaisen leipasee ihan yhtä helposti kuin vehnäjauhoistakin, Sunnuntain on ainakin hyvää! Piirakkapohjissa gluteenittomuus on vain avuksi kun pysyvät mureina eikä tarvitse pelätä sitkistymistä. Tekisin suolaisen piiraan ja ihan sellaisen kakun kuin muutenkin mutta jauhot vaihtoon. Vegaanieväistä mulla ei valitettavasti ole itsellä kokemusta, mutta ainakin äärettömän hyvää vegaaniporkkanakakkua olen saanut tutun tekemänä.
200 g makaronilaatikkoa ja 100 g hyydekaakkua per vieras.