Tuorejuuston ns. säilöminen?
Mitä vinkkejä teillä olisi seuraavaan. Tuorejuustopakkauksesta (philadelphia, creme bonjour tms) menee meillä aina suuri osa hukkaan ja vähintäänkin se ehtii pilaantumaan. Ostetaan tuorejuustoa yleensä ns. paremmalle aamupalalle, esim. croissantien täytteeksi. Ja aina sitä jää se puoli pakkausta käyttämättä ja jo muutaman päivän päästä juustossa on hometta.
Miten tuorejuuston voisi sujuvimmin säilöä? Voiko sen laittaa pakastimeen sellaisenaan, omassa pakkauksessaan? Miten tuorejuuston koostumus muuttuu ja ottaako se siitä itseensä? Toki juuston voisi käyttää esim. ruoanlaitossa tai leivonnassa, mutta aina niin ei vain käy.
Kommentit (4)
Pakastan kaikenlaiset juustot, jos epäilen että ehtisi mennä vanhaksi. Koostumus saattaa kyllä muuttua, mutta voihan sen sitten vaikka käyttää ruuanlaitossa niin että se sulaa, eikä koostumuksella enää ole väliä.
Pilkon yleensä juustot pienemmiksi paloiksi ennen pakastamista, joten saan vaikka pienenkin määrän tarvittaessa otettua.
niin, ja kovat juustot voi pakastaa raasteena, helppo ottaa sopiva määrä ruuanlaittoon ja sulaa nopeammin
Avaat sen herkkuaamiaista varten ja jatkatte herkuttelua arkiaamuisin, kunnes juusto on loppu....
Onko sulla jääkaappi kunnolla kylmä ja käytättehän puhdasta veistä... kyllä nuo philadelphiat ja bonjourit viikon kestää homehtumatta.
Kokeile ensi kerralla niin näet itse, miten käy. Ota sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana ennen seuraavaa herkkuaamiaista. Veikkaan että nopeasta sulatuksesta ei ainakaan tykkää.