Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi te tungette aurajuustoa tai vuohenjuustoa joka paikkaan?

Vierailija
01.09.2011 |

silloin, kun vieraille pitäisi tarjota. Ei näistä kammotuksista kovin moni tykkää, itse en ulkomailla asuvana voisi kuvitellakaan tarjoavani tuollaista.



Suomessa on kyllä järkyttäviä ruokatapoja.

Kommentit (81)

Vierailija
1/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onneks sä asut siellä ulkomailla, niin ei tarvitse tällaista brutaaliutta sietää?



Aurajuusto on hyvää, vuohenjuusto samaten.

Vierailija
2/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Moni ravintolaruokakin on pilattu näillä "herkuilla".


Aurajuusto on hyvää, vuohenjuusto samaten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

että oikein ulkomailla asut! No sepä nostaa AV-maailmassa pisteitäsi sen verran, että sanasi on yhteensä kahden ja puolen AV-mamman sanan painoinen.



Miksi italialaiset tunkevat basilikaa ja tomaattia joka paikkaan? Miksi virolaiset tunkevat hapankermaa joka paikkaan? Miksi japanilaiset lotraavat soijakastikkeen kanssa?



Itse en pane aurajuustoa mihinkään ruokaan, ja mulla on vain pari vuohenjuustoruokaa. Molemmista kuitenkin tykkään, yleensä leivän päällä.

Vierailija
4/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikä ole Moni ravintolaruokakin on pilattu näillä "herkuilla".


Aurajuusto on hyvää, vuohenjuusto samaten.

En mäkään syö esim. lihaa, mutta kyllä siitä silti joku näyttää tykkäävän.

Vierailija
5/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa vedetään aina niin överiksi, joka ikisessä ruuassa pitää olla sitä vuohenjuustoa tai auraa ja pahimmillaan ananasta pitsassa - ei sellaista täällä ulkomailla tunneta. Ja tälläkin palstalla reseptikyselyihin vastataan melkein poikkeuksetta, että aurajuustoa. Kokkaamisesta ei ole mitään hajua.

Vierailija
6/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön usein kalaa ravintolassa, onneksi harvemmin kalaruokaa on pilattu kummallakaan.

Kiukuttaako?

Eikä ole Moni ravintolaruokakin on pilattu näillä "herkuilla".


Aurajuusto on hyvää, vuohenjuusto samaten.

En mäkään syö esim. lihaa, mutta kyllä siitä silti joku näyttää tykkäävän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

miksi jotkut tunkevat valkosipulia joka paikkaan? Tai kermaa? Miksi joka ikisessä ruuassa pitää olla pippuria?



Näitä kysymyksiä riitää, ja vastaus lienee aina sama: Tahdotaan tehdä hyvää ruokaa tarjolle. Makuja on erilaisia, ja kaikki ei ole kaikkien mielestä hyvää. Se pitää sitten vain sietää, että toisen hyvä ei ole minun hyvää.



Vähän eri juttu on sitten sietää sitä joka paikan valkosipulia, kun on refluksitautinen ja valkosipuli saa huonon olon loppupäiväksi. Tai laktoori-intolerantikko kermasta. Ja minulla reagoi nyt imetyksessä oleva vauva vahvasti pippureihin, jota on joka ikisessä ruuassa, joten mulla on nyt kaikki valmisruuat ja ravintola-annokset pannassa, kun sitä pahuksen pippuria on joka paikassa. Jos joskus en ehdi tehdä itse ruokaa, niin on syötävä vain leipää ruuaksi. Onneksi aikuinen pärjää joskus leivälläkin, mutta ruokavieraaksi on nyt vähän huonoa mennä. Onneksi tätä imetystä ei kestä ikuisesti.

Vierailija
8/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa vedetään aina niin överiksi, joka ikisessä ruuassa pitää olla sitä vuohenjuustoa tai auraa ja pahimmillaan ananasta pitsassa - ei sellaista täällä ulkomailla tunneta. Ja tälläkin palstalla reseptikyselyihin vastataan melkein poikkeuksetta, että aurajuustoa. Kokkaamisesta ei ole mitään hajua.

Mä en muista, milloin viimeksi joku olisi tarjonnut ruokaa, jossa on aura- tai vuohenjuustoa.

Jos "ulkomailla" ei käytetä ananasta pitsassa, tarkoittaako se silloin sitä, että Suomessakaan ei saa käyttää? Mites muuten kun mäkin oon syänyt ulkomailla pitsaa, jossa oli ananasta? Oliko se väärä ulkomaa?

TUollainen ajattelu on kyllä jotenkin niin... lapsellista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

silloin, kun vieraille pitäisi tarjota. Ei näistä kammotuksista kovin moni tykkää, itse en ulkomailla asuvana voisi kuvitellakaan tarjoavani tuollaista.

Suomessa on kyllä järkyttäviä ruokatapoja.

Mihin ruokalajiin ne ei sovi? En nyt äkkiä kyllä muista törmääväni vuohenjuustoon joka paikassa. Aurajuusto sitä tai tätä tulee aina välillä vastaan. Ei se paljoa poikkea joistain keskieurooppalaisista, joissa on omat juustot monissa ruokalajeissa. Mitä sinä käytät, minttua ja papumössöä?

Vierailija
10/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja kyllä ap:n aloituksessa on asiaa. Suomessa hyviin raaka-aineisiin sotketaan kaikkea paskaa ja tosiaan se vuohenjuusto ja aura ei sovi joka paikkaan.



Tuntuu, että kun suomalaisille lehdessä kerrotaan että vuohenjuustoa on olemassa niin heti sitä pitää tunkea joka paikkaan. Myös sinne, minne se ei sovi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pidän valkosipulista, mutta inhoan aurajuustoa. Nyt monessa ravintoloissa ei ole enää valkosipulietanoita vaan valkosipuliaurajuustoetanoita.

Vierailija
12/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

sattuu vaan sopimaan kesällä herkkusieniin, talvella teen siitä piparirenkaita, ja omalle perheelle laitan pizzaan. Ai niin ja joskus laitan aurajuustoa myös broilerin fileisiin sisälle savuporon ja yrttien kanssa, nam! Vuohenjuustosta en kummemmin tykkää, mutta voisin sitä syödä jos joku tarjoaisi.



Ja mä aina kysyn vierailta, onko jotain mitä he eivät syö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Terveisin, Se pippuriton

Ei varsinaisesti kiukuta, mutta tekee ulkona syömisestä hankalaa Syön usein kalaa ravintolassa, onneksi harvemmin kalaruokaa on pilattu kummallakaan.

Kiukuttaako?

Eikä ole Moni ravintolaruokakin on pilattu näillä "herkuilla".

Aurajuusto on hyvää, vuohenjuusto samaten.

En mäkään syö esim. lihaa, mutta kyllä siitä silti joku näyttää tykkäävän.

Vierailija
14/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pidän valkosipulista, mutta inhoan aurajuustoa. Nyt monessa ravintoloissa ei ole enää valkosipulietanoita vaan valkosipuliaurajuustoetanoita.

Gorgonzolaan sitäkin useammin, ihan ulkomaillakin. Kaikki sinihomejuusto ei ole Auraa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei varsinaisesti kiukuta, mutta tekee ulkona syömisestä hankalaa

Käy ravintolassa syömässä. Kebab paikat ei aivan parhaiten edusta sitä kotimaista ruokakulttuuria. Kala on Suomessa oikeasti hyvää, ulkomailla olen ihmetellyt mm., kun lohimedaljonki oli hukutettu emmentalin alle. Emmental maistui hyvältä, mutta tilasin lohen kyllä maistaakseni lohta. Aivan yhtä hyvin olisin voinut syödä seitä.

Vierailija
16/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

silloin, kun vieraille pitäisi tarjota. Ei näistä kammotuksista kovin moni tykkää, itse en ulkomailla asuvana voisi kuvitellakaan tarjoavani tuollaista. Suomessa on kyllä järkyttäviä ruokatapoja.

Mihin ruokalajiin ne ei sovi? En nyt äkkiä kyllä muista törmääväni vuohenjuustoon joka paikassa. Aurajuusto sitä tai tätä tulee aina välillä vastaan. Ei se paljoa poikkea joistain keskieurooppalaisista, joissa on omat juustot monissa ruokalajeissa. Mitä sinä käytät, minttua ja papumössöä?

omia juustoja toki löytyy, mutta sinihomejuustoon verrattava on vain Gorgonzola. Sitäkin käytetään säästeliäästi. Minttua muuten käytän vain Mojitoon.

Vierailija
17/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sivistyneemmissä paikoissa syödään mitä tarjotaan, eikä yökötellä ruokien kanssa. Ja muuten: monessa maassa tarjotaan jälkiruuaksi pelkkiä juustoja kahvin ja hedelmien kanssa. Ja tuolta juustolautaselta löytyy nimenomaan vuohenjuustoa, brietä, sinihomejuustoa jne.

Vierailija
18/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta kun olen vain tehnyt tämän huomion.

Itsekin olen joskus imetysdiettiä noudattunut, vain maidoton, mutta silloinkin syötiin kotona, kun ei mistään löydy maidotonta.

Tuskin se sun ravintolasyöminen oikeesti kovin hankalaa on :-) Terveisin, Se pippuriton

Ei varsinaisesti kiukuta, mutta tekee ulkona syömisestä hankalaa Syön usein kalaa ravintolassa, onneksi harvemmin kalaruokaa on pilattu kummallakaan.

Kiukuttaako?

Eikä ole Moni ravintolaruokakin on pilattu näillä "herkuilla".

Aurajuusto on hyvää, vuohenjuusto samaten.

En mäkään syö esim. lihaa, mutta kyllä siitä silti joku näyttää tykkäävän.

Vierailija
19/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sivistyneemmissä paikoissa syödään mitä tarjotaan, eikä yökötellä ruokien kanssa. Ja muuten: monessa maassa tarjotaan jälkiruuaksi pelkkiä juustoja kahvin ja hedelmien kanssa. Ja tuolta juustolautaselta löytyy nimenomaan vuohenjuustoa, brietä, sinihomejuustoa jne.

ja juustoja löytyy täältä kylliksi ja paremman laatuisia kuin Suomessa :)

Vierailija
20/81 |
01.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä minä syön pienen palan esm vuohenjuustoa, mutta en pidä siitä että koko ruoka on sillä kuorrutettu.

Sivistyneemmissä paikoissa syödään mitä tarjotaan, eikä yökötellä ruokien kanssa. Ja muuten: monessa maassa tarjotaan jälkiruuaksi pelkkiä juustoja kahvin ja hedelmien kanssa. Ja tuolta juustolautaselta löytyy nimenomaan vuohenjuustoa, brietä, sinihomejuustoa jne.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yhdeksän kaksi