En ymmärrä vanhempien sukupolvien vuotuisaa pakkomiellettä kotimaisista mansikoista!(?)
Siis mikä hitto siinä on että pitää ostaa monta laatikkoa kerralla, jotta ne voi sitten lähes kaikki pakastaa? Luulisi että kun niitä saa vain kesällä tuoreina, niin silloin myös pyrkisi syömään niitä sellaisenaan, mutta ei. Siis kyllähän kotimaisia mansikoita voi ostaa kaupasta ympäri vuoden. Tokihan tuolla kikkailulla voi säästää muutaman euron, muttei se mielestäni ole sen väärti.
Kommentit (128)
Siis pakastettaessahan se mansikan rakenne muuttuu ihan täysin, verrattuna tuoreisiin mansikoihin ja jos tekee jotain hilloa niin ihan sama onko edes kotimaista.
Ei ne pakastamisen ja sulatuksen jälkeen maistu millekään. Sellaista vetistä mössöä.
Vierailija kirjoitti:
Minä ymmärrän. Mansikat ovat parhaimmillaan vain tiettyyn aikaan vuodesta. Syön kesällä niin paljon kun maha vetää ja pakastan makeimman sadon mansikat talveksi.
Ehä, mutta et ymmärtänyt aloituksen pointtia, joka siis oli että miksi hitossa pitää ensin vouhkata niistä mansikoista jos kuitenkin aikoo vain pakastaa ne eikä syödä tuoreena jolloin ovat parhaimmillaan.
Lisäksi pakkomielteey uusista perunoista, jälkeen mustikat ja sienet ja puolukat.
Minä haluaisin, en saa. Olen mansikkahullu. Makea mansikka.
Koska ulkomaiseen pakastemansikkaan ei voi luottaa. Kotimaista ei tarvitse keittää.
Vierailija kirjoitti:
Lisäksi pakkomielteey uusista perunoista, jälkeen mustikat ja sienet ja puolukat.
Mustikiden pakastamisen sentään ymmärrän, niiden koostumus ei samalla tavalla muutu ja jäiset mustikat on käteviä jogurtin tai puuron päällä.
Laita lista mitä sinä ymmärrät.
Tuleeko yhtä lyhyt kun putinin hyvät teot?
Vierailija kirjoitti:
Koska ulkomaiseen pakastemansikkaan ei voi luottaa. Kotimaista ei tarvitse keittää.
Kotimaisia mansikoita saa pakasteena ympäri vuoden.
Tämä on vanhemmilla ihmisillä joku oletusarvo, että kunnon nainen pakastaa mansikoita. Anopilla on arkkupakastin mihin mahtuisi viisi ruumista paloittelematta, eikä hänelle mene jakeluun, että meillä on vain jääkaappipakasin, missä jääkaapin osuus on isompi. Joka kesä pitää kysellä, että joko on mansikat pakastettu.
Se on vieläkin jotain sotien jälkeistä varustautumista. Samalla se liittyy siihen kun 60-70-luvulla pakastimet tulivat kotitalouksiin. Silloin ei voinut saada talvella mansikoita. Hedelmien saatavuus olisihan toista kuin nykyään. Sitten syötiin niitä, sanoisinko karmeita pakastemansikoita pimeimpään talviaikaan. Muistan (olen 62), kun äitini sai ekan pakastimensa. Sitä kävi naapurin rouvat ihailemassa ja miettivät porukalla mitä kaikkea siihen voikaan säilöä.
Mansikoiden pakastaminen oli lähes rituaalin mittainen suoritus. Niitähän ei edes saanut siinä kohtaa syödä, kun olivat tarkoitettu pyhään pakastimeen. Olisko tuo sitten siirtynyt sukupolvilta toisille. Itse olen moisen lopettanut jotain kymmenen vuotta sitten.
Nämä ja herukat! Herukat maistuu aivan perseelle! Arvomarja - my ass!
Ulkomaisetkin on yllättävän hyviä, olen tänä keväänä ostanut jo vaikka kuinka monta rasiaa S-marketista
Vierailija kirjoitti:
Lisäksi pakkomielteey uusista perunoista, jälkeen mustikat ja sienet ja puolukat.
Noita perunoita mä en ole koskaan tajunnut, ihan saman makuisia kuin muutkin perusperunat. Saatanan kalliita vaan. Ehkä se onkin just se hinta🤔
Mansikka-mustikka pakastemarjaseos kulhossa ja vähän sokeria päällä. Sitä tarjottiin 70 -luvulla vieraille. Oli muka herkkua.
Pahaa oli.
Olen 58v. En ole hössöttänyt mansikoista ikinä. Nykyisin saa läpi vuoden suomalaista mansikkaa pakastealtaasta jos tarvitsee.
Vierailija kirjoitti:
Ulkomaisetkin on yllättävän hyviä, olen tänä keväänä ostanut jo vaikka kuinka monta rasiaa S-marketista
Lidlin on parempia, testattu on.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska ulkomaiseen pakastemansikkaan ei voi luottaa. Kotimaista ei tarvitse keittää.
Kotimaisia mansikoita saa pakasteena ympäri vuoden.
Tiedän, pointti ei ole siinä.
En ole mieltänyt, että vouhkaan mansikoista, vaikka pakastankin niitä.
Pakastan kahdesta syystä; vaikka "teollinen" pakastaminen onkin tehty ammattimaisesti, niin minun suuhuni kotipakastetut mansikat maistuvat paremmilta.
Toisekseen, ostan mansikoita laatikko kerrallaan, koska laatikossa kilohinta on yksittäistä litraa paljon halvempi. Niistä syödään yleensä n 2-3 kiloa ja loput täyttävät sitten pakastinta pikkuhiljaa.
Syön pakastemarjoja talvisin päivittäin puuron, jugurtin ja rahkan kanssa. Eli kaikki menee mitä on pakastettu, yleensä viimeistään toukokuuhun mennessä.
Minä ymmärrän. Mansikat ovat parhaimmillaan vain tiettyyn aikaan vuodesta. Syön kesällä niin paljon kun maha vetää ja pakastan makeimman sadon mansikat talveksi.