Kasvisbolognese spagettin kanssa? Millainen saisi olla?
Kommentit (108)
Vierailija kirjoitti:
No ihan tekisin sit pomodoron suoraan.. en oikein ymmärrä näitä lihankorvikkeita. Jos ei halua syödä lihaa, miksi syödä jotain samantapaista?
Niin, nyt kysyttiin kasvisbolognesea. Kai olet tietoinen, että on muitakin kasviksia kuin lihankorvikkeet. Vai miksi aloit niistä selittämään?
Mä teen periaatteessa ihan tavallisen bolognesen, mutta käytän lihan sijasta mustapapuja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No ihan tekisin sit pomodoron suoraan.. en oikein ymmärrä näitä lihankorvikkeita. Jos ei halua syödä lihaa, miksi syödä jotain samantapaista?
Niin, nyt kysyttiin kasvisbolognesea. Kai olet tietoinen, että on muitakin kasviksia kuin lihankorvikkeet. Vai miksi aloit niistä selittämään?
No kun jos korvaat lihan vaikka kesäkurpitsalla, se ei ole enää bolognese.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No ihan tekisin sit pomodoron suoraan.. en oikein ymmärrä näitä lihankorvikkeita. Jos ei halua syödä lihaa, miksi syödä jotain samantapaista?
Niin, nyt kysyttiin kasvisbolognesea. Kai olet tietoinen, että on muitakin kasviksia kuin lihankorvikkeet. Vai miksi aloit niistä selittämään?
Meinasin juuri tulla kirjoittamaan, että yhtään ohjetta ei varmaan saada, mutta sen sijaan aika monta öyhöttäjää kertomaan, miten kasvisbolognesea ei saa sanoa bologneseksi.
Lähdetään nyt ihan ensin liikkeelle vaikka siitä, että jos siinä ei ole lihaa, se ei ole bolognese.
Kerran vastaavassa ketjussa joku raivosi, miten lasagnessa on pakko olla jauhelihaa tai se ei ole lasagne. Olin juuri pari viikkoa aikaisemmin syönyt Roomassa pariakin kasvislasagnea.
Kyllä Kalakeittoakin voi tehdä ilman kalaa. En tiedä miten mutta....
Vierailija kirjoitti:
Kerran vastaavassa ketjussa joku raivosi, miten lasagnessa on pakko olla jauhelihaa tai se ei ole lasagne. Olin juuri pari viikkoa aikaisemmin syönyt Roomassa pariakin kasvislasagnea.
No jos Roomassa....
Vierailija kirjoitti:
Kyllä Kalakeittoakin voi tehdä ilman kalaa. En tiedä miten mutta....
No tietenkin käyttämällä kasviskalaa.
Mielin määrin mausteita ja pasta aldente.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No ihan tekisin sit pomodoron suoraan.. en oikein ymmärrä näitä lihankorvikkeita. Jos ei halua syödä lihaa, miksi syödä jotain samantapaista?
Niin, nyt kysyttiin kasvisbolognesea. Kai olet tietoinen, että on muitakin kasviksia kuin lihankorvikkeet. Vai miksi aloit niistä selittämään?
No kun jos korvaat lihan vaikka kesäkurpitsalla, se ei ole enää bolognese.
Jos ei ole keskusteluun muuta annettavaa kuin nillittäminen, silloin kesustelijalla on vain pyrkimys purkaa muille pahaa oloaan.
Kaikki varmasti nyt ymmärtävät pointin, että haetaan ohjeita tomaattipohjaiseen kastikkeeseen pastan kanssa, jossa ei ole lihaa.
Minä teen bolognese-TYYPPISEN kastikkeen pastalle samoin kuin bolognesekastikkeen, mutta käytän siinä jauhelihan sijaan tummaa soijarouhetta. Tomaattimurskaa, sipulia, valkosipulia ja vaihtelevasti muita kasviksia esim. raastettua porkkanaa, kesäkurpitsaa, juuriselleriä, joskus jopa lanttua. Maustan eri yrteillä ja usein lisään vielä joko pinaattia tai lehtikaalia joukkoon.
Vierailija kirjoitti:
Minä teen bolognese-TYYPPISEN kastikkeen pastalle samoin kuin bolognesekastikkeen, mutta käytän siinä jauhelihan sijaan tummaa soijarouhetta. Tomaattimurskaa, sipulia, valkosipulia ja vaihtelevasti muita kasviksia esim. raastettua porkkanaa, kesäkurpitsaa, juuriselleriä, joskus jopa lanttua. Maustan eri yrteillä ja usein lisään vielä joko pinaattia tai lehtikaalia joukkoon.
Juuri näin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No ihan tekisin sit pomodoron suoraan.. en oikein ymmärrä näitä lihankorvikkeita. Jos ei halua syödä lihaa, miksi syödä jotain samantapaista?
Niin, nyt kysyttiin kasvisbolognesea. Kai olet tietoinen, että on muitakin kasviksia kuin lihankorvikkeet. Vai miksi aloit niistä selittämään?
No kun jos korvaat lihan vaikka kesäkurpitsalla, se ei ole enää bolognese.
Jos ei ole keskusteluun muuta annettavaa kuin nillittäminen, silloin kesustelijalla on vain pyrkimys purkaa muille pahaa oloaan.
Kaikki varmasti nyt ymmärtävät pointin, että haetaan ohjeita tomaattipohjaiseen kastikkeeseen pastan kanssa, jossa ei ole lihaa.
Kyllä ymmärsin. Laita siihen lihaa, niin sitten siinä on lihaa ja se on bolognese.
Vaikka lihaa syönkin, syön ennemmin kasvislasagnea ja kasvisbolognesea.
Kevyempää, parempaa, maukkaampaa.
Ja olen salilla käyvä karvainen äijä.
Vierailija kirjoitti:
No ihan tekisin sit pomodoron suoraan.. en oikein ymmärrä näitä lihankorvikkeita. Jos ei halua syödä lihaa, miksi syödä jotain samantapaista?
Joo, inhoan kaikkia "tekolihoja". Ihan vaan kasviksista kastike, ohjeita on netti pullollaan!
Pestokastike esim, tai salsakastike, onhan noita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No ihan tekisin sit pomodoron suoraan.. en oikein ymmärrä näitä lihankorvikkeita. Jos ei halua syödä lihaa, miksi syödä jotain samantapaista?
Niin, nyt kysyttiin kasvisbolognesea. Kai olet tietoinen, että on muitakin kasviksia kuin lihankorvikkeet. Vai miksi aloit niistä selittämään?
Yleensä ekana tulee nyhtökaurat ja mifut sun muut...
Soijarouhepussin kyljessä on mun mielestä ihan hyvä perusohje soijabologneeseen. Sitä varioin erilaisilla kasviksilla. Samalla ohjeella teen lasagneen laitettavan kastikkeen.
Olen muuten ihan lihaa syövä keski-ikäinen heteronainen, jota ei kiinnosta ilmastonmuutokset ja muut pätkääkään. Käytän soijarouhetta tomaattipohjaisissa kastikkeissa jauhelihan sijaan, koska se maistuu minun suussani ihan yhtä hyvältä. Tomaatista, yrteistä ja mausteistahan jauhelihabolognesen makukin tulee, ei jauheliha itsessään oikein miltään maistu.
Ja vielä, kuulkaas tätä! Käytän kahvin kanssa kaurajuomaa, koska se maistuu mielestäni paremmalta kuin maito ja tykkään siitä, että saa vaahdon mukin pintaan ihan vaan purkkia ravistamalla.
https://mutti-parma.com/fi/tomaattireseptit/spagettia-ja-kasviskastiket…
tofua,k mutta sen voi jättää pois...
No ihan tekisin sit pomodoron suoraan.. en oikein ymmärrä näitä lihankorvikkeita. Jos ei halua syödä lihaa, miksi syödä jotain samantapaista?