Miksi, oi miksi olen koskaan kituuttanut Painonvartijoissa?!
Mun eilisen päivän syömiset:
Aamulla kahvia sekä kolmen munan munakas, jossa palvikinkkua ja kermajuustoa.
Lounaaksi smetanalohta sekä höyrytettyjä kasviksia voinokareella, salaattia oliiviöljyllä.
Päivällisellä broilerigratiinia jossa parsa- ja kukkakaalia, broileria, kermaa, creme fraichea ja emmentalraastetta. Jälkkäriksi vielä turkkilaista jogurttia, kermavaahtoa ja marjoja.
Muuta en enää mitenkään jaksanut syödäkään.
Näillä eväillä heinäkuun alusta miinus seitsemän kiloa, olo on supervirkeä ja makeanhimo poissa. Turvotukset ja piereskelyt taaksejäänyttä elämää. Ja lähtöpaino mulla oli 82 kg, pituus 169 cm.
Kommentit (33)
Näinhän se on kun syö kunnolla ja terveellisesti ei ole tarvetta naposteluun. Hiilarit saa ruoanhimon nousemaan.
Minulla miinusta jo lähes 30 kg
Karppi tai ei, niin minusta se puoli kiloa päivässä sopii kaikille. Vai söitkö lounaalla puoli kiloa kasviksia?
Sillä saa aika helposti puoli kiloa täyteen.
Lounaalla höyrytettyjä kasviksia ja salaattia, päivällisellä kukka - ja parsakaalia sekä marjoja? Musta tossa oli kasvikset enemmistönä?
Karppi tai ei, niin minusta se puoli kiloa päivässä sopii kaikille. Vai söitkö lounaalla puoli kiloa kasviksia?
Ja söin siitä noin puolet. Lounalla lautanen oli tietty lohta lukuunottamatta täynnä kasviksia, joten uskon että tuo puoli kiloa ylittyi reippaasti. Niin ja marjat tietty vielä päälle.
Karppauksen myötä mun kasvisten kulutus on kyllä noussut ihan uusiin sfääreihin, korvaanhan niillä perunan, riisin ja pastan.
Ap
Karppi tai ei, niin minusta se puoli kiloa päivässä sopii kaikille. Vai söitkö lounaalla puoli kiloa kasviksia?
Minusta on hauskaa huomata kun ihmiset jotka vastustaa karppausta elävät jossain kummassa käsityksessä.
Oletus on aina jos jätän perunat pois korvaan sen lihalla. Eikä nähdä metsää puilta jätän perunan pois korvaan sen kasviksilla.
Tällä hetkellä olemme toinen jalka karppauksen puolella eli perunoiden, pastojen sekä riisin syöntiä olemme vähentäneet huimasti. Ja näiden tilalla on kukkakaali, parsakaali ym ym sekä lisäkkeenä salaatti.
Toisaalta syömme vielä aika usein puuroa eikä siitä varmaan koskaan luovutakkaan. Leipääkin syömme, mutta yleensä se on ruisleipää. Eli tällä hetkellä olemme siirtyneet piirunverran karppauksen puolelle jos löytyisi se kultainen keskitie näiden väliltä.
Täällä myös yksi karppi. Nyt pitäisi vielä oppia pitämään suunsa kiinni kun katsoo työkavereiden epätoivoista laihduttamista leivällä ja puurolla.
Milloin maailma edistyisi sen verran että karppauksesta tulisi virallisterveellinen, kaikkien asiantuntijoiden suosittelema ruokavalio?
Mahtaa kolesteroliarvot olla pilvissä, kananmunaa saa syödä vai kerran viikossa suositusten mukaan?
Kerma pursuu todellakin korvista...
minun kolesteroliarvoni ovat erinomaisen hyvät. Painonpudotuksesta se ei voi johtua, koska paino ei ole pudonut.
Koska syön runsaasti hyviä luonnollisia rasvoja (myös eläinrasvat, kurkatkaapa esim. sianihran rasvaprofiili) ja hyvin vähän sokeria, teollisia rasvoja (transrasvat) ja muita turhakkeita, voin hyvin ja se näkyy myös verikokeissa.
Kananmuna ja kolesteroli
Monen mieleen on syöpynyt varoituksia kananmunan syönnin vaikutuksesta veren kolesterolipitoisuuteen. Muna on kuitenkin terveellistä syötävää eikä sitä tarvitse karttaa. Kananmunat kuuluvat tasapainoiseen ruokavalioon ja siksi niiden käytölle ei ole annettu määrällisiä suosituksia.
http://www.finfood.fi/finfood/kananmuna.nsf/0/8C2A283DF166AF1FC22571310…
Mahtaa kolesteroliarvot olla pilvissä, kananmunaa saa syödä vai kerran viikossa suositusten mukaan?
Karppaajlla nimittäin lähes poikkeuksetta kolesteroli- ja veren rasva-arvot paranevat. Useimmat pääsevät eroon verenpaine- ja kolesterolilääkityksestään.
Syyllistä suomalaisten svt-tauteihin etsisin kyllä ihan muualta kuin rasvoista, eihän suomalaiset edes syö rasvaa, sehän on meillä pahemmin pannassa kuin missään muualla Euroopassa (jossa muuten svt-tauteja vähemmän).
Sokeri olisi musta aivan ilmiselvä aiheuttaja, suositellaanhan meille n. 300g puhdasta hiilihydraattia päivässä ja glukoosiksihan hiilarit elimistössä muuttuvat. Elimistö ei mitenkään kestä moista sokerikuormaa, tästä seurauksena esim. suomalaisten _käsittämättömät_ kakkostyypin diabetesluvut. Jokainen voi katukuvassa todeta, että ravintosuosituksissa on jotain pahasti vialla.
Tiesittekö muuten, että kaksi perunaa vastaa sokerikuormaltaan kymmentä sokeripalaa ja lautasellinen kaurapuuroa yhdeksää?
Valistunut ap:)
Täällä samat tuntemukset kuin ap:lla!
Mies aloitti sunnuntaina vhh-dieetin, ja alapaine on ollut koholla pitkään. Itse syön normaalisti ja verenpaine on todella alhainen.
Ei vaaleita hiilareita tai sokereita. Ruisleipää kohtuudella. Rasvatonta lihaa, kanaa ja kalaa kaikkia laatuja. Paljon, paljon kasviksia. Marjoja myös! Ja öljyä salaatteihin, jne. aika reilusti. Juustot kevyenä. Vitsit että pysyy nälkä hyvin kun on uittanut kanan ja Wokkivihannekset kunnolla öljyssä. Ei tule ihan heti nälkä! Ja ihaninta on se että ei väsytä. On tosi virkeä ja jaksava olo!!! Iho on kaunis!
Sokeri on myrkkyä, oikeasti. Se koukuttaa. Ihminen saa kasviksista ja marjoista "sokerit" mitä tarvii. Kaikki muu on turhaa. Herkkuteollisuudelle samanlainen haittavero kuin alkoholille ja tupakalle!
Nyt ihmiset, alkakaa ajatella omilla aivoillanne. Hiilihydraatit turvottavat, väsyttävät, lisäävät näläntunnetta ja makeanhimoa ja lopulta lihottavat. Niitä ei kukaan tarvitse nykysuositusten mukaisia määriä. Suomessa on 500 000 kakkostyypin diabeetikkoa eli 10% väestöstä (tässä meillä on muuten hallussa maailmanennätys, olemme edellä jopa amerikkalaisia) ja sadat tuhannet syövät kolesterolilääkkeitä. Elintarvike- ja lääketeollisuus jyräävät, uusia kevyttuotteita ja kehitellään ja silti yhä useammat sairastuvat, siitä huolimatta että käytämme rasvaa vähiten Euroopassa.
Isoa laivaa on mahdoton kääntää, vaikka kaikki viimeaikaiset tutkimukset puoltavat vähähiilihydraattisen dieetin turvallisuutta ja tehokkuutta. Nykysuositusten mukainen runsashiilihydraattinen ja vähärasvainen ruokavalio oli muuten syntyessään 70-luvun alussa pelkkä kokeilu, sen tehokkuudesta tai edes sopivuudesta ei ollut mitään takeita. Edelleen sitä jatketaan, vaikka jokainen näkee tulokset katukuvassa ja tilastoissa.
Kyseessä on oma ainutlaatuinen elämänne ja terveytenne, ottakaa siitä itse vastuu älkääkä uskoko kaikkea mitä lääke- ja elintarviketeollisuuden talutusnuorassa olevat valtaapitävät uskottelevat.
ruokavaliota eivätkä käytä kevyttuotteita vaan popsivat surutta rasvaa.
Nyt ihmiset, alkakaa ajatella omilla aivoillanne. Hiilihydraatit turvottavat, väsyttävät, lisäävät näläntunnetta ja makeanhimoa ja lopulta lihottavat. Niitä ei kukaan tarvitse nykysuositusten mukaisia määriä. Suomessa on 500 000 kakkostyypin diabeetikkoa eli 10% väestöstä (tässä meillä on muuten hallussa maailmanennätys, olemme edellä jopa amerikkalaisia) ja sadat tuhannet syövät kolesterolilääkkeitä. Elintarvike- ja lääketeollisuus jyräävät, uusia kevyttuotteita ja kehitellään ja silti yhä useammat sairastuvat, siitä huolimatta että käytämme rasvaa vähiten Euroopassa.
Isoa laivaa on mahdoton kääntää, vaikka kaikki viimeaikaiset tutkimukset puoltavat vähähiilihydraattisen dieetin turvallisuutta ja tehokkuutta. Nykysuositusten mukainen runsashiilihydraattinen ja vähärasvainen ruokavalio oli muuten syntyessään 70-luvun alussa pelkkä kokeilu, sen tehokkuudesta tai edes sopivuudesta ei ollut mitään takeita. Edelleen sitä jatketaan, vaikka jokainen näkee tulokset katukuvassa ja tilastoissa.
Kyseessä on oma ainutlaatuinen elämänne ja terveytenne, ottakaa siitä itse vastuu älkääkä uskoko kaikkea mitä lääke- ja elintarviketeollisuuden talutusnuorassa olevat valtaapitävät uskottelevat.
Mitäpä jos itse ajattelisit omilla aivoillasi. Ihminen tarvitsee hiilihydraatteja elääkseen, mutta olennaista on se, missä muodossa ne syödään. Vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat sisältävät runsaasti hyviä hiilareita, ja näitä tuotteita pitäisikin syödä se puoli kiloa päivässä. Sen sijaan mikään ruokasuositus ei suosittele ns. pahoja hiilareita eli valkoisia jauhotuotteita, sokerisia tuotteita, sipsejä, jne. Näillä "ruoilla" ei ole mitään ravitsemuksellista arvoa. Kevyttuotteet eivät ole syynä ihmisten lihomiseen, vaan vääränlaiset ruokatottumukset (hampurilaiset, limsat, pitsat, karkit, jne. ns. napostelukulttuuri) ja passiivinen elämäntapa (telkkarin, pleikkarin, tietokoneen, tms. äärellä nököttäminen). Kevyttuotteiden sisältämistä keinotekoisista lisäaineista voidaan olla montaa mieltä, ja itsekin kannatan mieluiten käsittelemättömien elintarvikkeiden käyttöä.
Meitä alkaa olla täällä av:lla pyörijöitä aika paljon!