Miksei makaronilaatikon nesteosuus (maito+kananmuna) hyydy kunnolla?
Siis tulee uunista ulos niin, että maitomunaseos on vielä vetistä litkua vuoan pohjalla. Mikä on mennyt pieleen?
Kommentit (25)
Laitatko liikaa nestettä? Mä en ikinä laita kananmunaa makaronilaatikkoon.
Liikaa maitoa, kananmuna ei riitä hyydyttämään sitä.
Käytän leivonnassa ja makaranoonilaatikossa punaista maitoa, rasvattoman tehtynä jää hieman valjuksi.
Liian vähän aikaa uunissa tai liikaa maitoa.
Gluteeniton makaronilaatikko hyytyy muutenkin huonosti, mutta oletan että tässä ei ole siitä kyse.
Paljon on maitoa ja kananmunia? Luuktavasti liikaa maitoa ja liian vähän kananmunia. Tokihan se neste vielä hirman hyytyy, mutta jos on ihan litkua niin sitten ei.
Liikaa nestettä tai liian vähän kananmunaa. Laatikon pitää myös antaa vetäytyä ennen kuin syö. Tässä menee aikaa.
Kananmunaa on liiam vähän suhteessa nesteen määrään. Minä laitan yhden kananmunan ja 4,5 dl maitoa. Aina on hyytynyt.
Toinen mahdollisuus on se, että paistoaika on liian lyhyt (minulla tunti 200 C).
Joissain ruokaohjeissa paistoaika on 45 min ja se on liian lyhyt. Myöskään 175 astetta ei riitä. Oma makaronilaatikkoni paistuu myös tunnin ajan 200 asteessa.
Vierailija kirjoitti:
Liikaa nestettä tai liian vähän kananmunaa. Laatikon pitää myös antaa vetäytyä ennen kuin syö. Tässä menee aikaa.
Vetäytyminen ei ole tarpeen, jos paistoaika on tarpeeksi pitkä (tunti).
Ongelmana on liika nesteen määrä ja tai liian vähän aikaa uunia. Sopiva paistoaika on 1 tunti 200 asteessa.
Jotkut laktoosittomat/vähälaktoosiset maidot (maitojuoma) vaativat enemmän kanamunia tai pitemmän ja kuumemman paiston.
Millä tasolla uunissa? Nykyisin ylemmät vastukset on näkyvissä jolloin yläosa on kuuma ja pohja jää viileämmäksi, varsinkin jos paistettava tuote on paksu. Omassa uunissa alin taso yleensä paistaa tasaisimmin, tai sitten kiertoilma päälle.
Ei munia makaronilaatikkoon. Lihaliemi sopii nesteeksi. Teen munakkaan sitten erikseen.
Vierailija kirjoitti:
Liian vähän aikaa uunissa tai liikaa maitoa.
Gluteeniton makaronilaatikko hyytyy muutenkin huonosti, mutta oletan että tässä ei ole siitä kyse.
4 dl maitoa ja 2 kananmunaa. Eikä oo gluteeniton. Ja siis välillä käy näin, välillä ei. Ja makaronit pinnalla jo ihan ruskettuneita ja kovia, se maito lilluu piilossa siellä pohjalla.
Vierailija kirjoitti:
Liikaa nestettä tai liian vähän kananmunaa. Laatikon pitää myös antaa vetäytyä ennen kuin syö. Tässä menee aikaa.
Joo, annan vetäytyä. On parempaa niin.
Vierailija kirjoitti:
Millä tasolla uunissa? Nykyisin ylemmät vastukset on näkyvissä jolloin yläosa on kuuma ja pohja jää viileämmäksi, varsinkin jos paistettava tuote on paksu. Omassa uunissa alin taso yleensä paistaa tasaisimmin, tai sitten kiertoilma päälle.
Tää vois olla se syy, tai paistoaika.
Mä laitan aina 7dl nestettä ja 3 kananmunaa. Kyllä hyytyy.