Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi leipoessa taikina maistuu paremmalta ku lopputulos?

Vierailija
28.05.2023 |

Nytki teen mutakakkua ja vitsi miten hyvää taikinaa 🤤

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutakakku 🥵

Vierailija
2/12 |
04.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muakakku on hyvää kun se on puoliraakaa. Sisältä sulavaa. Lämmin mutakakku on vaniljajäätelön kanssa taivaallista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
05.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Piparit paras esimerkki mikä mieleen tuli. Miten niistä tuleekin niin paljon laimeamman makuisia paiston jälkeen, kun taikina on niin maukasta?

Varmaan ihmiset söisi taikinaa mieluummin, mutta säilyvyys asettaa haasteensa. Toisaalta, esim sämpylätaikina ei ole mitään herkkua, paistettuna, voin sulaessa lämpimän sämpylän välissä, taas aivan mahtavaa.

Vierailija
4/12 |
05.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Entäs joku perus kakkutaikina. Uulalaa! Paiston jälkeen maku pahviutuu. Mihin hävisit, överisokeri ja rasva? Ehei, täällä olemme, ja kaikki nopeasti imeytyvät kalorit myös, et vaan maista meitä enää🤗

Vierailija
5/12 |
05.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistaako muut lapsena kähveltäneensä pullataikinaksi luulemaa leipätaikinaa? Mikä pettymys!

Vierailija
6/12 |
05.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kai se enää valmiina maistu kun on maha täynnä kuormasta syötyä makeaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
05.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun olin pieni, äiti teki aina joulun alla kaksi annosta piparkakkutaikinaa. Toinen katosi kulhosta ja toinen säästyi seuraavaan päivään milloin piparit paistettiin.

Vierailija
8/12 |
05.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin. Pullataikina voi takertua kurkkuun kuulemma, ehkä kaikki taikina ei takerru. Kananmuna raakana oli riski vai ei? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
X
9/12 |
05.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leivoin piparikakun jonka päällinen on siis raakaa piparitaikinaa (kinuskikissa). Suosittelen, ihana joulukakku.

10/12 |
05.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viime lauantaina tein taatelikakun, ja se kuuma taateli-voiseos oli niin hyvää. Kakustakin tuli kyllä suussa sulava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
05.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunissa ne ihanat maut ja jauhot paahtuvat erilaisiksi tai häviävät. Suloinen makeus katoaa. Pitää laittaa vaniljaa kunnolla ja vaikka jotain kräämiä pullaan, sekä voita ja kanelia, niin on hyvää. Ja tietenkin sata krt lihottavampaa, kuin tavispullasiivu. Voisilmäpullaasakin on parasta se sokerivoi siinä päällä.

Mä löysin yhden aivan ihanan banaanimuffinssireseptin, ja vihdoinkin sain kunnon makunautinnon, vahva banaani, eikä ole rasvainen tai jauhoinen. 

 

Vierailija
12/12 |
05.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Muistaako muut lapsena kähveltäneensä pullataikinaksi luulemaa leipätaikinaa? Mikä pettymys!

Melkein. Äiti teki karjalanpiirakoita, ja enpä toista kertaa mennyt taikinaa kähveltämään.

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan yhdeksän viisi