Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kerro paras arkiruokareseptisi!

24.02.2010 |

Vauvan saitin ruokakyselyn (http://poll.kampanjat.net/829) mukaan suurimmaksi ongelmaksi ruoanlaitossa koetaan se, että tehdään jatkuvasti niitä samoja ja tuttuja ruokia.



Kerro oma ohjeesi, jolla taatusti onnistut aina! Kokoamme parhaat reseptit Vauvan saitille artikkeliksi ja lisäksi valitsemme muutamia julkaistavaksi huhtikuun Vauvassa.



Vaihtelu virkistää!



Kommentit (114)

Vierailija
1/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

400g hunajamarinoutuja broilerin fileesuikaleita

1 pss (200-350g) Wok-vihanneksia TAI porkkanaa, kurpitsaa, tomaattia, herne-maissi-paprikapussi, paprikaa, minimaissia, kukkakaalia, parsakaalia, ananasta, persikkaa tms.

2-3 nuudeli-"könttiä"



Paistetaan kanat, lisätään kasvikset, esikeitetään nuudelit ja sekoitetaan kaikki keskenään. Lisukkeena tarjoillaan syöjistä riippuen pähkinää ja makeaa thaichilikastiketta.



Kasviksiksi käy kaikki mitä kaapista löytyy, kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti. Ruoka on tosi herkkua ja nopea tehdä.

Joskus lisään vaihtelun vuoksi kermaa tai kookosmaitoa/kermaa.



Normaalisti meillä 2-3 syöjää, jolloin ruokaa riittää seuraavalle päivälle, joskus olemme nälkäisiä jolloin jää kuitenkin äidille ainakin lounaan verran syötävää :)



Joskus tein tuolla reseptillä perusruuan, mutta keitin lisäksi perunoita ja kanamunia sekä tarjoilin lisukkeena raejuustoa kun tulikin enemmän syöjiä.



Ruokajuomana tykkään itse ottaa colaa, se sopii tuon tulisen kastikkeen kanssa hyvin yhteen.

Vierailija
2/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

300g broileri suikaleita(mikä tahansa marinadi, perheen mieleinen)

2 prk ruokakermaa

vehnäjauhoja tai vaalean kastikkeen suuruste (maizena)

ruskista kanat, tee kastike kuten normaali maitokastike lisää kanat ja mausta

keitä riisit tai ohrariisi sekoitus. voi tarjota minkä tahansa kanssa esim. porkkanaraaste antaa mukavasti makeutta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kokonainen raaka broileri. sitruuna, voita, suolaa, kanamaustetta.

ota huoneen lämpöinen broileri, kuivaa talouspaperilla, purista pinnalle 1/2 sitruunan mehu, hiero pintaan mausteet. laita puristettu puolikas täyteen voita ja laita broilerin sisään. paista kunnes pinta on rapea ja kauniin ruskea. sivele välillä sulaneella voilla. tarjoile, riisin, perunoiden tai minkä tahansa kanssa.

Vierailija
4/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

2 pss viipaloituja valkosipuliperunoita (Pirkka)

1 pkt jauhelihaa

2 dl maitoa

2 dl ruokakermaa

1 pkt Koskenlaskija juustoa



Laita uunivuoan pohjalle yksi pussillinen perunoita. Päälle ruskistettu jauheliha (mausta oman maun mukaan) ja sitten toinen pussi perunoita jauhelihan päälle. Kiehauta vesi ja maito ja sulata siinä koskenlaskija juusto. Kaada seos vuokaan ja uuniin. Lisukkeeksi rapea sallaatti. Helppoa!

Vierailija
5/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

400g jauhelihaa

2-3ps kasvisskuikaleita

1 prk kolmen juuston kermaa/tavallista kermaa/lihalientä

(juustoraastetta)



Ruskista ja mausta jauheliha oman maun mukaan. Heitä pannulle jäiset kasvisuikaleet (ja halutessasi Fond Du Chef löllerö, antaa hyvän maun). Kun kasvikset ovat vähän sulaneet ja saaneet jauhelihan mausteista väriä, laita koko komeus uunivuokaan. Kaada neste päälle (ja juustoraaste) Uuniin 200c n. 45 min.

Vierailija
6/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

600g kirjolohisuikaleita

1kg peruna-sipuli sekoitus (pakaste)

2 prk ruokakermaa



uuniin 200 asteeseen vähän reiluksi tunniksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

400g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita

pakastealtaasta wok vihanneksia

purkki ruokakermaa

vettä ja vehnäjauhoja



ruskistan ensin kanat ja sitten lisään pannulle kasvikset. Kun nämäkin on sulaneet ja paistuneet, laitan purkin ruokakermaa. Teen suurusteen vedestä (n.5-7dl) ja vehnäjauhoista(4-5rkl) sekoitan hyvin, ettei jää paakkuja ja kaadan ohuena nauhana sekaan. Sekoitan kunnes kiehuu ja maustan suolalla, carrylla ja paprikajauheella. Lisukkeeksi keitän perunaa tai riisiä.

Vierailija
8/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

6 isoa / 10 pientä perunaa

sipuli

pala lohta

purkki ruokakermaa

suolaa, maustepippureita



Kuori ja kuutioi perunat, silppua sipuli. Laita kattilaan perunat, sipulisilppu, maustepippurit ja suolaa, lisää vettä sen verran että perunat peittyvät. Keitä noin 20 min. Kuutio lohi ja lisää keittoon. Lohi kypsyy muutamassa minuutissa. Kun lohi on kypsää, lisää ruokakerma ja tarkista suola.



Tarjoillaan tuoreen ruisleivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perheemme lempiruokia! Nopea tehdä.



2 pss pakastepinaattia

1 kasvisliemikuutio

nokare rasvaa

1 prk ruokacremea

n. 0,5 dl vettä

mustapippuria

valkosipulin kynsiä oman maun mukaan silputtuna (itse laitan jauhetta)

ripaus muskottipähkinää



Lisää laakeaan kattilaan rasvanokare. Lisää hieman sulanut pinaatti ja seuraksi kasvisliemikuutio. Lusikoi ruokacreme ja lisää tarvittaessa 0,5 dl vettä. Mausta ja anna muhia 10 minuttia. Nauti pastalla tai makaronilla.

Vierailija
10/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

joka tehdään varsin vapaamuotoisesti:



ruskistetaan 2 sipulia lohkoina öljyssä, lisätään noin 1,5 litraa isoja juureskuutioita (bataattia, palsternakkaa, lanttua, porkkanaa, mustajuurta, purjonpaloja, ehkä hiukan perunaakin) ja kaadetaan joukkoon 5 dl vettä, (loraus valkoviiniä) reilusti kanafondia, 3 silputtua valkosipulinkynttä, reilusti kuivattuja yrttejä, ja 1 ison sitruunan mehu, ruokalusikallinen hunajaa, hiukan savunmakuista sormisuolaa ja maun mukaan pippuria --> haudutellaan miedossa lämmössä



ruskistetaan saksilla jättipaloiksi pilkotut rintafileet (n. 800 g) ja lisätään padan pinnalle --> jatketaan hauduttamista superlempeässä lämmössä kannen alla noin tunnin verran, välillä valellaan lientä kanoille



Vähän ennen valmistumista silputaan pinnalle reilusti tuoretta basilikaa ja persiljaa ja tarkistetaan maku. Tarjoillaan sellaisenaan leivän kanssa tai (meillä useimmiten) täysjyväriisiä lisäkkeenä. On superhyvää eikä haittaa vaikka hautuisi parikin tuntia kunhan lämpö on lempeä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

keitä kiinteitä kuorittuja perunoita puolikypsiksi ja viipaloi ja laita uunipellille, voitele oliiviöljyllä, suolaa ja pippuria, paista kuumassa rapeiksi



leikkaa jokaiselle viipale suuresta merilohen fileestä, paista pannulla nahka alaspäin, käännä, poista nahka ja mausta suolalla ja valkopippurilla, paista halutessasi vielä kerran puoli josta poistettiin nahka (merilohen voi jättää sisältä hiukan raa'aksikin)



keitä kastike kalafondista, ruokakermasta ja valkoviinistä ja mausta valkopippurilla ja punaisella sahramilla (saosta tarvittaessa pikasuurusteella



lisäkkeeksi vihreitä vihanneksia: papuja, parsakaalia ...



juomaksi vahva voinen chardonnay



aikaa menee 20 - 30 min



juhlavamman saat paremilla lisäkkeilla esim vihreällä parsalla, huolellisemmin tehdyllä kastikkeella (itse tehty kalaliemi ...)

Vierailija
12/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

1-2 sipulia

tilkka öljyä

3-4 valkosipulikynttä

2 purkkia tomaattimurskaa

suolaa

valkopippuria

paprikajauhetta

mustapippuria

pizzamaustetta (vaihtoehtoisesti tuoreita yrttejä, esim basilikaa, oreganoa)

3 purkkia tonnikalaa

tilkka vettä

noin 400g pastaa

1-2 (á2dl) purkkia ruokakermaa



Laita pastavesi kiehumaan ja lisää pasta kun vesi kiehuu.

Silppua sipulit ja kuullota öljytilkassa. Kaada joukkoon tomaattimurska sekä vesitilkka. Anna kiehua hetken. Mausta. Lisää tonnikalat viimeiseksi. Anna lämmetä. Lisää myös yrtit tässä vaiheessa jos käytyt tuoreita.

Anna pastan kiehua niin, että siinä on puruvastusta jopa hieman alikypsäksi. Pstaa ehtii kiehua samassa ajassa kun kastike kiehuu.

Valuta vesi pastasta ja sekoita pasta ja kastike keskenään. Kaada vuokaan. Lisää aluksi osa kermasta ja sekoita.

Anna kypsyä noin 200 asteisessa uunissa kunnes pasta on täysin kypsää ja kerma imeytynyt. Voit lisäillä kermaa uunissaolon aikana. Kerman voi toki jättää kokonaan pois, silloin kastike saa olla hieman löysempää.



Tarjoa raikkaan vihersalaatin kanssa tai maustekurkkujen kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

että tuosta kanapadasta perhe syö aina 2 kertaa, siksikin briljantti sapuska, että säästää seuraavan päivän duuneilta :)

Vierailija
14/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunamuusi; keitä perunat, soseuta, lisää margariinia ja maitoa sopivasti.



Lihapullat; 400g jauhelihaa, 1 sipulikeittopussi, 1 kananmuna, 0,5dl korppujauhoja ja 1,5dl vettä. Sekoita sipulikeittopussi, korppujauhot ja vesi. Anna turvota 5min. Sekoita joukkoon jauheliha ja kananmuna. Pyöritä pulliksi ja kypsytä uunissa 15-20min.

Porkkanasose; soseuta keitetyt porkkanat ja lisää hieman keitinlientä.



Ruskea kastike; ruskista voi ja jauhot. Lisää vesi. Mausta maustepippurilla, sipulilla ja suolalla. Lisää myös puolikas lihaliemikuutio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

10 isoa perunaa

purjon vihreäosa suikaloituna

kasvisliemi

sulatejuustoa(maustettua/tavallista)

ripaus valkopippuria

ruokakermaa/kuohukermaa

Kuori perunat ja suikaloi purjo, lisää vettä, niin että perunat peittyvät

Lisää kiehuvaan veteen kasvisliemi ja keitä kypsäksi

lisää sulatejuusto ja soseuta sauvasekoittimella, lisää ruokakerma ja varovaisesti valkopippuria.

Joskus olen herkutellut ja käyttänyt kuohukermaa ja nokareen voita. Lapsetkin tykkäävät tästä keitosta!

Vierailija
16/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita uunivuokaan puolikas HK-sininen lenkki viipaloituna, päälle purkillinen tomaattimurskaa. Vielä pussillinen (500 g) viipale- tai valkosipuliperunoita ja 2 dl ruokakermaa. Mausteita maun mukaan, itse laitan oreganoa ja mustapippuria. Uunissa 200 asteessa noin tunti. Mehevää ja makoisaa. Varioida voi lisäämällä väliin sipulia, porkkanaa, mitä vaan.



Vierailija
17/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunaa

purjoa

porkkanaa

tai mitä tahansa kasviksia

+ kasvisliemikuutio/kasvisfondia



keitetään niin vähässä vedessä, että juuri ja juuri peittyvät. Soseutetaan. Lisätään n. 200g/2dl sulatejuustoa/tuorejuustoa/ruokakermaa/kookosmaitoa sekä tuoretta persiljaa ja mustapippuria. Jos on tarjoiltaessa liian kuumaa, laitetaan annoksen päällee raejuustoa. Koko perheemme rakastaa tätä.

Vierailija
18/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Edellispäivän aterialta tähteeksi jäänyttä keitettyä riisiä n.6dl

6-7 kananmunaa

öljyä paistamiseen

1/2 pss pakasteherneitä tai he-ma-paprikaa

-Paistinpannulle öljyä kuumenemaan, lisää riisi, kananmunat ja herneet, paista kevyesti ja tarjoile, salaatinkera.

Itse laitan hiukan soijaa lautaselle.

Vierailija
19/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 possun filee (marinoitu tai naturell maun mukaan)

lihamaustetta

Mausta liha ja ruskista pannulla voin ja öljyn kanssa. Siirrä liha uunivuokaan.

Sekoita keskenään;

2prk ruokakermaa (vaikka 3juustoa tai maustamatonta)

2rkl HP-kastiketta

2rkl soijaa

2rkl ketsuppia

2rkl sinappia

1-2tl lihamaustetta

Seosta kannattaa maistaa jotta saa makunsa mukaisen. Kaada seos lihan päälle ja paista n.180-200 asteisessa uunissa kypsäksi, aika riippuu fileen koosta. Jos on epävarma kokonaisen fileen paistamisesta ja kypsyydestä, niin fileen voi leikata ensin pihveiksi, maustaa ja ottaa pannulla kaunis väri pintaan. Sitten kerma-mausteseos päälle ja uuniin, pihvistä kypsyys on helpompi tarkistaa.

Tarjoile riisin tai lohkopottujen sekä salaatin kanssa.

Vierailija
20/114 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee hyvä jauhelihakastike makusi mukaan, mausta esim. soijalla, ketsupilla, sinapilla, tomaattimurskalla. Kaada se vuoan pohjalle. Päälle paketillinen pakastettuja kermaperunoita tai valkosipulikermaperunoita. Jos käytät perunatuotetta, jossa ei ole kastiketta mukana (esim. Oolannin valkosipuliperunat) niin laita myös purkki ruokakermaa. Päälle viipaloituja tomaatteja ja sitten uuniin.