Kari Aihisen raju ala ja synnyttävät mimmit
Itkettäis jos ei naurattais niin paljon.
Joo ei varmaan äitylit kerkee töihin eikä luomaan uraa huippuravintolan huippukeittiössä muiden huippukokkien siis mieskokkien kanssa, kun ensin pitää hakee lapset dagiksesta ja sitten viedä ne päiväkotiin - lapsiparat! Sitten ne naiskokit vielä synnyttääkin ne lapsensa ja se vie Aihisen mukaan 1-2 vuotta ja sinä aikana huippuravintolan keittiössä vaihtuu kaikki koneet eikä perunakaan ole enää peruna.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/10/25/huippukokki-kari-aihinen-alan-…
Kari Aihinen sanoi myös, että tv:ssä näkyvät huippukokit ovat miehiä, koska naisilla tulevat fysiikan lait vastaan.
https://www.hs.fi/nyt/art-2000005425896.html
Kommentit (159)
No puhui kyllä asiaa. Kokin homma on raskasta ja alipalkattua joten jos on mahdollisuus säännöllisempään elämään niin se otetaan mielellään vastaan.
Vierailija kirjoitti:
Lounaskokiksi perheelliset, hyvät ei uhraa perheelle uraa. Totta se on.
Eli menestyvä mies ei ole hyvä, koska on luonut uraa 🤔
Aihinen itse on rakenteellinen valuvika meidän yhteiskunnassa, turha mistään fysiikan laeista höpistä.
Nainen voi tehdä samat työt siinä missä mieskin. Suomessa naiset ovat tehneet raskaita ja vaativia töitä jo vuosikymmeniä. Esim hoitoala on todella raskas, ja väitän että hoitoalalla mennään eteenpäin vielä nopeampaa kuin ravintola-alalla. Ja kappas kummaa, hoitoala on perinteisesti ollut silti nimenomaan naisten alaa.
Vaikka jäisi äitiyslomille, ei sitä kahta vuotta tarvitse elää umpiossa. Eikä naisen aivot tule pihalle synnytyksessä, kaiken voi opetella kun palaa uudestaan työelämään (niin itsekkin tein vaikka olin 5v poissa). Isätkin voi hakea lapset dagiksesta, ajatella! Itse haen lapset kerran viikossa, kummasti ne silti on kotiin isän kanssa sieltä löytäneet päivittäin.
Ja sit yks juttu. Me ei olla mitään "mimmejä" siellä työpaikalla. Vai saako Aihista puhutella työpaikalla sitten muinaisfossiilina? Olisko asiallista?
Tiesittekö että kokin tuntipalkka on 11 eur, sen lisäksi epäsäännöllinen vuorotyö eikä tuntejakaan anneta useimmiten kuin 90 tuntia / 3 vko. Kuka itseään kunnioittava ihminen tuollaiseen lähtee?
Ainakin ne kaikki naiset joiden kanssa oposkelin ravintolakokiksi aikoinaan eivät ole emää alalla. Tosin en ole itsekkään :) ja olen vasta 40
Vierailija kirjoitti:
Tiesittekö että kokin tuntipalkka on 11 eur, sen lisäksi epäsäännöllinen vuorotyö eikä tuntejakaan anneta useimmiten kuin 90 tuntia / 3 vko. Kuka itseään kunnioittava ihminen tuollaiseen lähtee?
Itse olen kuukausipalkalla mutta jakamalla sen saan tuntipalkaksenk 14.2€/h plus lisät ja töitä on se 111/3vko (laskennallisesti)..
Mammoilla taas uusi uhri.
Mut valitettavasti Aihinen on ihan oikeassa. Ei kannata ottaa kaikesta heti itseensä vaan kuunnella ensin mitä se oikeasti sanoo.
Yritätkö tästäkin saada aikaan uuden lynkkausketjun? Etkö saanut raadolliselle luonteellesi Metsäkedosta tarpeeksi tyydytystä?
Joissakin hommidsa kehittyäkseen huipulle on harjoiteltava vapaa-aikanakin. Ei siinä perheelle tarpeeksi jää aikaa.
No mikä on av-raadin näkemys siitä, miksi huippukokit ovat lähes poikkeuksetta miehiä niin Suomessa kuin muuallakin?
Totta tuo turisee näin se oikeasti on. Totuus voi sattua. Toki mammat saa perustaa ravintolan jossa toimitaan perhe edellä
Ihan tässä kommentoijilta unohtuu että kaikki naiset eivät synnytä ja perusta perhettä. Että tuleeko silloinkin "fysiikan lait vastaan" ihan vaan siksi että on nainen?
Toisaalta hyvä että tyypit möläyttelee ääneen tällä tavoin, niin tulee kaikkien tietoisuuteen että tällaisia asenteita on olemassa ja voidaan keskustella asiasta.
Vierailija kirjoitti:
Mammoilla taas uusi uhri.
Mut valitettavasti Aihinen on ihan oikeassa. Ei kannata ottaa kaikesta heti itseensä vaan kuunnella ensin mitä se oikeasti sanoo.
Kape on jo itse ehtinyt pahoittelemme ja pyytämään anteeksi kommenttejaan. Tarkoitus ei kuulemma ollut vähätellä ketään vaan enemmän kertoa alan rajuudesta. "Uuden" lausunnon mukaan siitä huolimatta äideillä/isillä pitäisi olla mahdollisuus uralla etenemiseen. Selittelyt jälkikäteen toki tuntuu hiukan ontuvilta ja varsinkin tuo isän lisääminen kommentoin ikään kuin se aiemmin olisi jäänyt vahingossa pois.
Vierailija kirjoitti:
Joissakin hommidsa kehittyäkseen huipulle on harjoiteltava vapaa-aikanakin. Ei siinä perheelle tarpeeksi jää aikaa.
Näin on monella muullakin alalla, kumma että naiset ja äidit etenee urallaan monella muulla alalla mutta kokkina tämä on sula mahdottomuus.
Valmistuin Perhosta vuosia sitten. Kaikki opettajat olivat entisessä työssään päätoimisia kokkeja, osa päälliköitä, mutta kokkeja kaikki.
Jokainen sanoi jos haluat huipulle, se vie kaiken ajan. Michelin paikoissa on pitkä jono hakijoita, jotka tulisivat ilmaiseksi harjoittelemaan. Pääkokitkin käyvät lomillaan , ottavat vielä palkatonta päälle, ovat pari 3 tai puolikin vuotta toisessa maassa harjoittelemassa.
Työvuorot ovat pitkiä, 11-12 h vakio ja usein 6-7 päiväistä viikkoa vietetään työmaalla.
Ja palkka, se on surkea. Huipulla tuulee, yksi pilaantunut äyriäiskuorma ja homma aloitetaan uudestaan.
Olen töissä lounasravintolassa . Palkka nyt on huono, mutta asun työpaikan lähellä, ei mene matkakustannuksia, ei vaatekustannuksia ja saan aina ottaa myymättömät ruuat mukaan.
Tämä vaikuttaa meidän perheen ruokamenoihin, mieheni ottaa töihin mukaan ruuat ja kerran kuussa kummankin vanhemmat ja siskoni perheineen tulee meille syömään ja äiti saa mukaan ruokaa. Esim viime kesänä ruuat pakkasessa kesti koko kesäloman, 5 vkoa.
Ravintola-ala on raskas ala, mutta ei se mitään ydinfysiikkaa ole! Aihinen yrittää olla kovempaa jätkää mitä onkaan. Lähes kaikilla aloilla tekniikka ja työtavat muuttuu jatkuvasti.
Aihinen on samanlainen sovinisti kuin Tomi "loskat suuhun" björck.
Vierailija kirjoitti:
No mikä on av-raadin näkemys siitä, miksi huippukokit ovat lähes poikkeuksetta miehiä niin Suomessa kuin muuallakin?
Mitä huippukokouksessa tarkoitetaan?
Enemmän siihen vaikuttaa sosiaaliset ja kulttuuriset syyt kuin fysiikan lait. Perinteisesti nainen ei ole luonut uraa tai tehnyt kodin ulkopuolella 16 tuntisia työpäiviä. Nainen jää kotiin hoitamaan lapsia. Osaltaan ne vaikuttaa myös kunnianhimoon edetä uralla.
Se miksi mediassa näkyvät kokit on paljolta miehiä varmasti osaltaan johtuu heidän tekemästään työmäärää mutta myös siitä että onhan se nyt mediaseksikästä että mies laittaa ruokaa julkisesti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No mikä on av-raadin näkemys siitä, miksi huippukokit ovat lähes poikkeuksetta miehiä niin Suomessa kuin muuallakin?
Mitä huippukokouksessa tarkoitetaan?
Enemmän siihen vaikuttaa sosiaaliset ja kulttuuriset syyt kuin fysiikan lait. Perinteisesti nainen ei ole luonut uraa tai tehnyt kodin ulkopuolella 16 tuntisia työpäiviä. Nainen jää kotiin hoitamaan lapsia. Osaltaan ne vaikuttaa myös kunnianhimoon edetä uralla.
Se miksi mediassa näkyvät kokit on paljolta miehiä varmasti osaltaan johtuu heidän tekemästään työmäärää mutta myös siitä että onhan se nyt mediaseksikästä että mies laittaa ruokaa julkisesti.
Eli Aihinen oli sinunkin mielestäsi (ainakin osittain) oikeassa.
Mammat ihan liekeissä. Tapaus Metsäketo taitaa olla jo taputeltu, ei kun uutta uhria vadille. Joko on Savoyhin ja Rosteriin lähetetty vaatimukset keittiömestarin irtisanomiseksi?
Lounaskokiksi perheelliset, hyvät ei uhraa perheelle uraa. Totta se on.