Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

miten tehdään munkkeja

Vierailija
26.04.2006 |

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
26.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

tunget niistä sormen läpi ja teet reiän. sitten öljyyn lillumaan:)

Vierailija
2/3 |
26.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli pyörität pikkupullat ja teet keskelle reiän, saa venyttää isoksi. Paistetaan öljyssä ja sokeroidaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
26.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

MUNKIT



5 dl maitoa

50 g hiivaa tai 1-2 pussia kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 1/2 dl sokeria

1 rkl kaardemummaa

2 munaa

n. 12 dl vehnäjauhoja

100 g margariinisulaa

Paistamiseen: vähintään 0,75 l (rypsi)öljyä

Pinnalle: sokeria



OHJEET: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, tai jos käytät kuivahiivaa hiukan tätä lämpöisempään. Sekoita mukaan muut ainekset ja jätä taikina kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Sekoita nesteeseen myös suola, sokeri, kaardemumma ja munat ja osa jauhoista. Lisää vähän jauhoja taikinaa vaivaten. Lisää vielä margariinisula tai juokseva margariini ja loput jauhot taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota hetki. Leivo taikinasta pieniä, pyöreitä pullia ja anna niiden kohota ennen keittämistä.



Kuumenna öljyä isossa teräskattilassa, kunnes taikinasta otetut koepalat kiehuvat öljyyn laitettaessa. Sopiva lämpötila rasvan keittämiseen on noin asteikon puolivälissä tai vähän sen yläpuolella. Älä kuumenna liikaa, sillä rasva voi syttyä palamaan. Keitä munkit öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja nosta reikäkauhalla valumaan paksulle talouspaperille. Kierittele valmiit munkit sokerissa ennen tarjoilua.



Tämän on munkkien perusohje, josta valmistuu suurehko määrä, n. 40 kpl pikkumunkkeja.