Mitä leipää sinun lapsuudessasi syötiin tavallisesti?
Kommentit (110)
Vierailija kirjoitti:
Äidin leipomaa ruisleipää. Maailman parasta.
Ja toisinaan ohrarieskaa, saman leipurin
Lapsuudenkodissani äiti leipoi ruisleivän juureen. Juuri oli isossa puisessa leipätiinussa. Sitä syötiin eniten, mutta äitini leipoi myös paksua rieskaa, se oli varmaan tehty ohrajauhoihin. Sekä joskus sellaista ihan littoista rieskaa tai mitä lie olikaan, mutta sitä oli harvemmin. Se paksu rieska ja ruisleipä oli kyllä ihan parasta varsinkin kuumana juuri uunista tulleena ja voita paljon päälle :D
Vimpuloita ja jumpuloita. Vaasan ruispaloja ja ranskanleipää (jota vain isä osti).
Vierailija kirjoitti:
Lapsuudenkodissani äiti leipoi ruisleivän juureen. Juuri oli isossa puisessa leipätiinussa. Sitä syötiin eniten, mutta äitini leipoi myös paksua rieskaa, se oli varmaan tehty ohrajauhoihin. Sekä joskus sellaista ihan littoista rieskaa tai mitä lie olikaan, mutta sitä oli harvemmin. Se paksu rieska ja ruisleipä oli kyllä ihan parasta varsinkin kuumana juuri uunista tulleena ja voita paljon päälle :D
Toi ihan sama täysin. Noin tehtiin äidin lapsuudessa vissiin.
Oululaisen jälkiuunileipää ja ranskanleipää nyt ainakin.
Vierailija kirjoitti:
Lapsuudenkodissani äiti leipoi ruisleivän juureen. Juuri oli isossa puisessa leipätiinussa. Sitä syötiin eniten, mutta äitini leipoi myös paksua rieskaa, se oli varmaan tehty ohrajauhoihin. Sekä joskus sellaista ihan littoista rieskaa tai mitä lie olikaan, mutta sitä oli harvemmin. Se paksu rieska ja ruisleipä oli kyllä ihan parasta varsinkin kuumana juuri uunista tulleena ja voita paljon päälle :D
Toi paksu rieska on vissiin joku entisajan juttu. Se on superpaljon parempaa kuin kaupan ohuet rieskat.
Täälläkin oli aina omaa tekemää, leivinuunissa, juureentehtyä ruisleipää. Ja voita päälle.
Paikallisen leipomon puu-uuniruisleipää.
ruisleipää ja ranskanleipää.. molempia oli aina..
En muista kuin sämpylät, äidin leipomat rieskat ja ruispalat. Niitä kai.
Fazerin paahtoleipää, jälkiuunileipää, hapankorppuja, näkkäriä, polakkaa, patonkia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lapsuudenkodissani äiti leipoi ruisleivän juureen. Juuri oli isossa puisessa leipätiinussa. Sitä syötiin eniten, mutta äitini leipoi myös paksua rieskaa, se oli varmaan tehty ohrajauhoihin. Sekä joskus sellaista ihan littoista rieskaa tai mitä lie olikaan, mutta sitä oli harvemmin. Se paksu rieska ja ruisleipä oli kyllä ihan parasta varsinkin kuumana juuri uunista tulleena ja voita paljon päälle :D
Toi paksu rieska on vissiin joku entisajan juttu. Se on superpaljon parempaa kuin kaupan ohuet rieskat.
Se on itä-suomen juttu. Olen samaa mieltä, että paljon parempaa on. Pitäisikin tehdä pitkästä aikaa. Riisistäkin tulee hyvä, vaikka ohraa yleensä käytänkin. Ohuesta rieskasta en pidä ollenkaan.
Ruisleipää ja ranskista ostettiin ja äiti leipoi hiivaleipää ja sämpylöitä.
Ruislimppua, kaupasta ostettua. Tykkäsin paahtaa ohuita viipaleita rapeiksi.
Äidin leipomaa ruisleipää. Maailman parasta.