Onko tarjoilijan työ raskasta?
Olen menossa haastatteluun lounasravintolaan, mutta minulla ei ole vielä kokemusta tarjoilijan työstä. Muusta asiakaspalvelusta on.
Mitä kannattaa sanoa haastattelussa?
Kiitos
Kommentit (26)
Työ ei kaiketi ole raskasta mutta ne asiakkaat on yleensä mulk kuja. Älä ikinä mene asiakaspalveluun!
Olet kyllä tosi vahvoilla pääsemään, kuka vaan voi mennä tarjoilijaksi.
Vierailija kirjoitti:
Olet kyllä tosi vahvoilla pääsemään, kuka vaan voi mennä tarjoilijaksi.
Ei se nyt noin mene. Vaativaa hommaa esim jossain paremman luokan paikassa.
Eikös nykyään kysytä minkäänlaista alsn koulutusta, kun haetaan ravintola-alalle?
Olen kuullut, että moni asiakas on ihan hullu ja käyttäytyy huonosti. Minä ainakaan en asiakkaana ole koskaan käyttäytynyt epäasiallisesti.
Varsinkaan lounasravintolatyö, jossa siis ei ole hankalia vuorotyöaikoja, ei ole mielestäni kovin raskasta. Toki se eri tavalla fyysistä on kuin joku istumatyö, mutta terveelle ihmiselle ei mitenkään liian raskasta. Ja näissä asiakaspalveluammateissa asenne kannattaa ottaa niin, ettei ota mitään henkilökohtaisesti, jolloin ns. veemäisten asiakkaiden jututkin menee kuin teflonpintaan, mitään ei tartu. Itse olen ajatellut, että en se oikeastaan ole minä siellä töissä vaan minun työroolini, joten ei tarvitse ottaa henkilökohtaisesti jos asiakas räyhää, eikä puolustaa itseään. Kylmän asiallisesti työroolina vaan käsitellä palautteen niin, että tilanne tulisi asiallisesti hoidettua kaikkien osapuolten kannalta.
Jos ravintolatyöntekijällä työhön kuuluu astiahuolto niin on raskasta. Seisot tiskikoneella tuntikausia. Ruokalautaset korissa painaa kymmeniä kiloja. Padat ja kattilat kääntely rasittaa ranteita.
Kestätkö jatkuvaa ruuanhajua. Sotkua? Eikö se ole aika fyysinen ala. Entä astioiden ja aterimien kilinä. Miten tiskaus ja koneasiat. Entä asennot ja ergonomia.
Vierailija kirjoitti:
Eikös nykyään kysytä minkäänlaista alsn koulutusta, kun haetaan ravintola-alalle?
Ei sitä ole edellytetty koskaan. Raskas työ, surkeat palkat ja pulaa tekijöistä niin millä kuvittelet että voitaisiin edellyttää tutkintoa? Hygienia- ja anniskelupassi yleensä vaaditaan mutta nekin on ihan vitsi, oppilaitosten rahastusta.
Lounasravintola on huomattavasti enemmän ok kuin a la carte tai baari. Useimmiten siellä on buffetti ja asiakkaiden kanssa ollaan vähemmän tekemisissä. Ihmiset ei myöskään ole lounaalla yleensä kännissä eivätkä muutenkaan ihan sellaisia k yrp iä kuin vapaalla, koska haluavat vaan syödä ja mennä takaisin töihin.
Olen tehnyt aikanaan alan töitä ja minusta se sopii jos:
-olet ahkera ja ymmärrät mitä tarkoittaa vie mennessäsi, tuo tullessasi
- pystyt ottamaan asiakaspalvelijaroolin (eli kestät hankalat asiakkaat ammattitaidolla. Ei kannata ottaa itseensä)
- olet tiimipelaaja. Kollegaa ei jätetä pulaan (eli valmistelet ja siistit työpisteen aina seuraavalle ja muutenkin ylläpidät siisteyttä oma-aloitteisesti)
- teet työajalla töitä. Kännykkä kuuluu pukkariin
Hyvällä asenteella työn kyllä oppii. Fyysistä se on, keittiössä raskaita pakkeja ja kuumuutta ja kiire voi tuoda stressiä, mutta hyvällä tiimityöllä ja kunnolla ne jaksaa. Kiireisimmät työvuorot menee nopeiten sitä paitsi. Ala on mahtava hyvällä porukalla!
Olisin kysynyt, että onko olemassa joku alan TES, jonka mukaan palkkoja maksetaan? Ilmoituksessa luki palkasta, että sopimuksen mukaan.
Ap
muista sitten pukeutua asiallisesti l. viettelevästi. aasiakkaat tykkää.
Vierailija kirjoitti:
Jos ravintolatyöntekijällä työhön kuuluu astiahuolto niin on raskasta. Seisot tiskikoneella tuntikausia. Ruokalautaset korissa painaa kymmeniä kiloja. Padat ja kattilat kääntely rasittaa ranteita.
Ei lounasravintolassa tarjoilija ennätä tiskaamaan!
Ja jos kuuluisi, astiat loppuisi tuota pikaa!
Vierailija kirjoitti:
Lounasravintola on huomattavasti enemmän ok kuin a la carte tai baari. Useimmiten siellä on buffetti ja asiakkaiden kanssa ollaan vähemmän tekemisissä. Ihmiset ei myöskään ole lounaalla yleensä kännissä eivätkä muutenkaan ihan sellaisia k yrp iä kuin vapaalla, koska haluavat vaan syödä ja mennä takaisin töihin.
Päinvastoin. Lounaalla on koko ajan kiire. Ei toivoa tipeistä.
Ilta- ja baarivuorot on kivempia ja tuottavampia. Ei pidä tietenkään mennä räkälään.
Nostan kysymystä palkkauksesta!
Ap
Vierailija kirjoitti:
Jos ravintolatyöntekijällä työhön kuuluu astiahuolto niin on raskasta. Seisot tiskikoneella tuntikausia. Ruokalautaset korissa painaa kymmeniä kiloja. Padat ja kattilat kääntely rasittaa ranteita.
Voi kamalaa. Tervetuloa rakennusalalle.
Vierailija kirjoitti:
Nostan kysymystä palkkauksesta!
Ap
Palkka alalla on liian hyvä. Onneksi sitä pian leikataan.
Itse tienaan EK:ssa 42000e kk. Palkkani nousi juuri, ja verohelpotuksiakin tulee.
On se vaan mukavaa olla porvari.
Varmaan Pam:in TES kannattaa lukea, sieltä löytyy palkkataulukot
Löytyykö kokemuksia :)