ÄLÄ syö omia eväitä. Älä tee töitä tietokoneella viikonloppuisin. Älä opiskele täällä, kiitos. Muun muassa tällaisista asioista kahviloiden ...
Tämä on liiketoimintaa, ja meidän on ajateltava sitä, mikä on järkevintä. Se ei ole järkevää, että yksi ihminen istuu kahvikupin hinnalla kaksi tuntia läppärin ääressä ja vie samalla neljän asiakkaan paikat. Jos pitää päästä tekemään töitä, pitää hankkia työtila tai mennä kirjastoon, mikä on tarkoitettu sitä varten.
Siis onko nykyään näin itsekästä porukkaa, että omivat kahvin hinnalla itselleen tunneiksi työpisteen jonkun kahvilayrittäjän tiloista, koska minä voin?
Kommentit (892)
Se on liiketoimintaa, eikä tule liikevaihtoa jos alkaa olla liikaa ohjistusta, asiakkaat mene muualle. Omat eväät on kyllä törkeetä.
Se on niin fiiniä niin fiiniä!
Hei he tekee bisnestä, ei ole mikään duunipaikka muille!
JOS on etätöissä, menee sitte kirjastoon etätöihin eikä vie asiakaspaikkoja muilta!
Arkisin kuitenkin saa tehdä töitä tietokoneella?
Yksi syistä miksi en käy kahviloissa. Missään ei lue selkeästi kuinka monta minuuttia saa istua kahvikupin hinnalla, vaan oletetaan että kaikki ovat syntyneet sen tiedon kanssa.
Jep. Asiakas, jok istuu kauan ja ostaa yhden kahvin ja ehkä yhfen voileivän on tappiollinen.
Vierailija kirjoitti:
Arkisin kuitenkin saa tehdä töitä tietokoneella?
Volyymit ovat arkipäivisin paljon pienemmät mitä muina aikoina, silloin harvoin läppärikuski vie tilaa muilta maksavilta asiakkailta. Toki asiakkaan pitäisi itsekin ymmärtää milloin on asiakas ja milloin kuluerä.
Vierailija kirjoitti:
Arkisin kuitenkin saa tehdä töitä tietokoneella?
Ehkä arkisin on väljempää niin että on tilaa ihmisten käyttää yrittäjän maksamia tiloja henkilökohtaisena työhuoneenaan.
Vierailija kirjoitti:
Ymmärrän kyllä yrittäjää. Toisaalta myös asiakkaita koska itsekin viihdyn kahvilaympäristössä tosi hyvin, siellä on mukava istuskella.
Me oltiin kahden kaverin kanssa hetki sitten ravintolassa, oltiin oltu siellä jo 2h noin, ruuat syötyinä mutta niitä ensimmäisiä juomia nautiskeltiin edelleen, niin tarjoilia kiikuttaa pöytään varattu kyltin ja sanoo että "ei ole kiire, mutta tuon tämän tähän, jotta teidän jälkeen ei tule ketään tähän." Oltiin että ok hyvä juttu! No siitä noin 15minuutin päästä tarjoilija nappaa ohi mennessään kyltin pois ja kiikuttaa sen toiseen tyhjään pöytään. Tuli vähän sellainen olo että teidän olisi syytä lähteä jo kun ette ole tilanneet mitään lisää. Ei minusta tämäkään jätä hyvää mielikuvaa ravintolasta. Oltiin noin 3h siellä, ei oltu nähty kuukausiin niin juteltavaa riitti, silti minua häiritsi kokoajan sellainen painostava olo että emme saisi istua siellä enää kun olemme syöneet jo ajat sitten..
No ei siellä ole tarkoitus tuntikausia istuskella, pitää tilata välillä!
Ei ne mitään olohuoneita ole!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ymmärrän kyllä yrittäjää. Toisaalta myös asiakkaita koska itsekin viihdyn kahvilaympäristössä tosi hyvin, siellä on mukava istuskella.
Me oltiin kahden kaverin kanssa hetki sitten ravintolassa, oltiin oltu siellä jo 2h noin, ruuat syötyinä mutta niitä ensimmäisiä juomia nautiskeltiin edelleen, niin tarjoilia kiikuttaa pöytään varattu kyltin ja sanoo että "ei ole kiire, mutta tuon tämän tähän, jotta teidän jälkeen ei tule ketään tähän." Oltiin että ok hyvä juttu! No siitä noin 15minuutin päästä tarjoilija nappaa ohi mennessään kyltin pois ja kiikuttaa sen toiseen tyhjään pöytään. Tuli vähän sellainen olo että teidän olisi syytä lähteä jo kun ette ole tilanneet mitään lisää. Ei minusta tämäkään jätä hyvää mielikuvaa ravintolasta. Oltiin noin 3h siellä, ei oltu nähty kuukausiin niin juteltavaa riitti, silti minua häiritsi kokoajan sellainen painostava olo että emme saisi istua siellä enää kun olemme syöneet jo ajat sitten..No ei siellä ole tarkoitus tuntikausia istuskella, pitää tilata välillä!
Ei ne mitään olohuoneita ole!
Voin myös kuvitella sen metelin määrää ja sanatonta paheksuntaa muista pöydistä
En ymmärrä miksi kukaan haluaa tehdä töitä jossain kahvilassa. Eihän siellä ole mitään työrauhaa eikä pöydät ja tuolitkaan välttämättä kovin ergonomisia.
Mutta kai se sitten on niin trendikästä istua kahvilassa läppärin ja ylihinnoitellun kahvin kanssa. Ja someenkin täytyy jotain sisältöä saada.
Vierailija kirjoitti:
Jaha, entäs ne lähi idän nuoret herrasmiehet jotka kahvikupin hinnalla mölisevät ja kyyleilevät alaikäisiä tyttöjä koko päivän?
Niihin et puutu?
Yritä hoitaa pois tuo pakkomielteesi
Vierailija kirjoitti:
Jep. Asiakas, jok istuu kauan ja ostaa yhden kahvin ja ehkä yhfen voileivän on tappiollinen.
Hyvin helposti käy niin, ettei kohta ole sitä yhtäkään kahvia ostavaa asiakasta.
Vierailija kirjoitti:
Ymmärrän kyllä yrittäjää. Toisaalta myös asiakkaita koska itsekin viihdyn kahvilaympäristössä tosi hyvin, siellä on mukava istuskella.
Me oltiin kahden kaverin kanssa hetki sitten ravintolassa, oltiin oltu siellä jo 2h noin, ruuat syötyinä mutta niitä ensimmäisiä juomia nautiskeltiin edelleen, niin tarjoilia kiikuttaa pöytään varattu kyltin ja sanoo että "ei ole kiire, mutta tuon tämän tähän, jotta teidän jälkeen ei tule ketään tähän." Oltiin että ok hyvä juttu! No siitä noin 15minuutin päästä tarjoilija nappaa ohi mennessään kyltin pois ja kiikuttaa sen toiseen tyhjään pöytään. Tuli vähän sellainen olo että teidän olisi syytä lähteä jo kun ette ole tilanneet mitään lisää. Ei minusta tämäkään jätä hyvää mielikuvaa ravintolasta. Oltiin noin 3h siellä, ei oltu nähty kuukausiin niin juteltavaa riitti, silti minua häiritsi kokoajan sellainen painostava olo että emme saisi istua siellä enää kun olemme syöneet jo ajat sitten..
Jos kahvilassa oli muita vapaita pöytiä, niin ei ongelmaa. Mutta jos tosi ruuhkainen paikka, niin en ehkä kehtaisi istua 3 h ostamatta lisää. Jos lasket, kuinka paljon tuottoa omistaja olisi voinut saada pöydästä. Riippuu siis päivästä ja kuinka vilkasta on.
Kahvi ja pulla 8€. Eiköhän siinä ole tarpeeksi hintaa jotta sen istumapaikan saa katettua päiväksi? Meinaan kun tuolla hinnalla saa buffet luonaan ja monet lounaspaikat ovat auki vain 3-4h päivässä.
Onko noita asiakkaana joka päivä? Vai vaan kourallinen.
Jos joku vie 4 neljä paikkaa niin, ettei muut mahdu istumaan. Ja tönöttää 2 tuntia. Jos ihmisiä ravaa ovesta voi jo yhden tunnin jälkeen mennä jutustelemaan sopisiko pienempi pöytä. Ja kysellä nätisti saisiko olla muuta. Ja tarjota tuotteita santsikupeista lähtien.
Jos tupa on noita täysin. Laita joku tosi kehno radio laulamaan hissimusaa, viereen. Sammuta tai säädä sitä siihen asti, et lähtee.
Jotku ihmiset on ajattelemattomia tärppejä. Niille voi leikkiä yhtä ajattelemattomia takasin.
Oli kiva rauhallinen kahvila jossa istuin yhden kahvikupin hinnalla koko hela päivän. Kunnes se vetäjä teki siitä karaokekahvilan, lähikuppilan ruusut tuli veivaamaan sitä sinne sitten aina arkisin 9-14. Jonka jälkeen oli vanhusten bingo. Ai se kahvila. Kyl se nykyisin on taas rauhallinen. Kun se omistaja sai häädettyä sen läppärijengin pois.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ymmärrän kyllä yrittäjää. Toisaalta myös asiakkaita koska itsekin viihdyn kahvilaympäristössä tosi hyvin, siellä on mukava istuskella.
Me oltiin kahden kaverin kanssa hetki sitten ravintolassa, oltiin oltu siellä jo 2h noin, ruuat syötyinä mutta niitä ensimmäisiä juomia nautiskeltiin edelleen, niin tarjoilia kiikuttaa pöytään varattu kyltin ja sanoo että "ei ole kiire, mutta tuon tämän tähän, jotta teidän jälkeen ei tule ketään tähän." Oltiin että ok hyvä juttu! No siitä noin 15minuutin päästä tarjoilija nappaa ohi mennessään kyltin pois ja kiikuttaa sen toiseen tyhjään pöytään. Tuli vähän sellainen olo että teidän olisi syytä lähteä jo kun ette ole tilanneet mitään lisää. Ei minusta tämäkään jätä hyvää mielikuvaa ravintolasta. Oltiin noin 3h siellä, ei oltu nähty kuukausiin niin juteltavaa riitti, silti minua häiritsi kokoajan sellainen painostava olo että emme saisi istua siellä enää kun olemme syöneet jo ajat sitten..No ei siellä ole tarkoitus tuntikausia istuskella, pitää tilata välillä!
Ei ne mitään olohuoneita ole!
Niin eli jatkossa näemme siellä jonkun olohuoneessa ja jätämme nekin rahat antamatta yrittäjälle? Totta! edullisemmaksihan se meille tulee ja osaamme itsekin tehdä syömistä!
Mikä on kahvin ja leivoksen/voileivän ostajalle sopiva aika istua kahvilassa läppärin kanssa? Jos siis ruuhkaa ei ole. Olen pitänyt tuota ihan sopivana tapana tappaa aikaa esim. junan lähtöä odotellessa.
Vierailija kirjoitti:
Yksi syistä miksi en käy kahviloissa. Missään ei lue selkeästi kuinka monta minuuttia saa istua kahvikupin hinnalla, vaan oletetaan että kaikki ovat syntyneet sen tiedon kanssa.
Tervettä harkintaa. Jos on melko tyhjää niin voi istua pidempään. Jos asiakkaita tulee, niin sitten lähdet jos olet ruokailun puolesta valmis ja annat tilaa. Kahvikupin hinnalla voi istua vartin minun mielestä. Se on todellakin tarpeeksi.
Kaikilla "asiakkailla" ei näytä aivot ihan toimivan.