Miten jaksatte ruuanlaittoa päivästä toiseen
Olenko ainoa joka inhoaa ruuan tekemistä? Ainakin kun tätä palstaa lueskelee niin ihmiset panostaa kovin ruokaan, tehdään vaikka mitä. Itselle ruuanlaitto on niin vastenmielistä, että teen kerran viikossa keittoa jota syön monta päivää tai sitten jotain minkä voi vaan tunkea uuniin. Tänään oli kauhujen ruuanlaittopäivä, tein broilerikeittoa jota voin onneksi syödä 3-5pvää riippuen siitä laitanko osan pakkaseen
Kommentit (85)
Airfryerilla saan ruokaa ja jälkiruokaa hetkessä. Joskus keitän keiton kattilassa, mutta muusta ruuanlaitosta olen luopunut. Syön myös salaatteja. Niihinkin saa lämpimiä lisukkeita helposti tehtyä airfryerissa. Ei enää pannulla paistamista! Harvoin tarvitsee lämmittää isoa uunia! Mikrokin on tarpeeton!
Siksi koska itse tehty ruoka on niin paljon parempaa kuin kaupanvalmis. Haluan nauttia ruoasta, en vain tankata.
Meidän taloudessa asuu neljä ihmisistä, jotka tekee ruokaa. Kun ei asu yksin ei tarvitse yksin tehdä kaikkea.
Vierailija kirjoitti:
Airfryerilla saan ruokaa ja jälkiruokaa hetkessä. Joskus keitän keiton kattilassa, mutta muusta ruuanlaitosta olen luopunut. Syön myös salaatteja. Niihinkin saa lämpimiä lisukkeita helposti tehtyä airfryerissa. Ei enää pannulla paistamista! Harvoin tarvitsee lämmittää isoa uunia! Mikrokin on tarpeeton!
Eli teet ruokaa joka päivä? Peset sen hirvityksen keittiön tasolla joka päivä?
Airfryer minimoi tiskit ja siivouksen. Nämä kun ovat ikävimpiä puolia ruoanlaitossa.
Tällä hetkellä en oikein jaksakaan, mutta toivon, että into palaa taas kun valo tästä vielä vähän lisääntyy. Minusta pilkkominen, maustaminen ym. on hyvää vastapainoa kirjoitustyölle. Näkee kätensä töiden jäljet, haistaa, maistaa konkreettisesti asioita. Hyvää musiikkia taustalle ja viikonloppuna lasi viiniä kokkausjuomaksi, niin se on ihan kivaa.
Teen ruokaa pari kertaa viikossa ja sitä syödään monta päivää. En tod ala kokkaamaan joka päivä!
Vierailija kirjoitti:
Airfryer minimoi tiskit ja siivouksen. Nämä kun ovat ikävimpiä puolia ruoanlaitossa.
Jaa, itse koen paistinpannun pesun helpommaksi. Ja esim kun teet kiusauksen uunissa kuittaa sillä kolme ateriaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Airfryerilla saan ruokaa ja jälkiruokaa hetkessä. Joskus keitän keiton kattilassa, mutta muusta ruuanlaitosta olen luopunut. Syön myös salaatteja. Niihinkin saa lämpimiä lisukkeita helposti tehtyä airfryerissa. Ei enää pannulla paistamista! Harvoin tarvitsee lämmittää isoa uunia! Mikrokin on tarpeeton!
Eli teet ruokaa joka päivä? Peset sen hirvityksen keittiön tasolla joka päivä?
Eihän siinä ole juurikaan pestävää. Talouspaperin palalla pyyhkäisee vain näkyvät ja kopistan pohjalta murut roskiin.
Uuni ja uunipelti menevät kauttaaltaan rasvaiseksi, samoin liesi ja tuulettimen rasvasuodatin, mutta airfryer puhaltaa ilmaa ylhäältä alas, joten lämpövastukset ja laite ovat puhtaat. Välillä käytän leivinpaperinpalaa alla, jos teen esim pitsaa, lihapyöryköitä tai kalapuikkoja. Ei se paperi alta minnekään lennä. Leivokset laitan airfryeriin muffinssivuoissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Airfryer minimoi tiskit ja siivouksen. Nämä kun ovat ikävimpiä puolia ruoanlaitossa.
Jaa, itse koen paistinpannun pesun helpommaksi. Ja esim kun teet kiusauksen uunissa kuittaa sillä kolme ateriaa.
Niin ja kun tuota airfryer ryhmää lukee niin kyllä sitäkin käydään ravistelemassa ja kääntelemässä "paistettavia" tuotteita.
Minulla on sama pulma. Välillä jaksan laittaa ruokaa, välillä en jaksa. Nuorempana jaksoin tehdä monta lämmintä ruokaa töiden jälkeen. Nyt tekee tiukkaa tehdä yhtäkään ruokaa. Lisäksi oma tekemäni ruuat eivät enää maistu hyvälle. Ilmeisesti ovat liian terveellisiä. Olen ekaa kertaa eläissäni ostanut pakastevihanneksia, mutta ei ne maistu, syön vaan, että saan ne kasvikset hoidettua.
Sama täällä. Inhon ruokakaupassa käyntiä, ruuanlaittoa, tiskikoneen täyttö tyhjennys, lisäksi inhoan siivoamista. Pakolliset inhokit. Tekekee mieli tehdä muuta. En ole masentunut.
Teen kerralla kymmenen annosta wokkia pakastimeen eli kymmenen ruoanlaittoa: ruoka mikroon. Joskus höystöksi lisää chilikastiketta, chilirouhetaa, fetaa tms. Välillä ehkä jotain muuta, mutta kerralla useampia annoksia. Useimpina päivinä viikosta en siis varsinaisesti kokkaile.
Ei sitä varsinaisesti "jaksaisikaan", siksi en seuraa mitään reseptejä, ja teen vain yksinkertaisia ruokia, kunhan ovat terveellisiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Airfryerilla saan ruokaa ja jälkiruokaa hetkessä. Joskus keitän keiton kattilassa, mutta muusta ruuanlaitosta olen luopunut. Syön myös salaatteja. Niihinkin saa lämpimiä lisukkeita helposti tehtyä airfryerissa. Ei enää pannulla paistamista! Harvoin tarvitsee lämmittää isoa uunia! Mikrokin on tarpeeton!
Eli teet ruokaa joka päivä? Peset sen hirvityksen keittiön tasolla joka päivä?
Eihän siinä ole juurikaan pestävää. Talouspaperin palalla pyyhkäisee vain näkyvät ja kopistan pohjalta murut roskiin.
Uuni ja uunipelti menevät kauttaaltaan rasvaiseksi, samoin liesi ja tuulettimen rasvasuodatin, mutta airfryer puhaltaa ilmaa ylhäältä alas, joten lämpövastukset ja laite ovat puhtaat. Välillä käytän leivinpaperinpalaa alla, jos teen esim pitsaa, lihapyöryköitä tai kalapuikkoja. Ei se paperi alta minnekään lennä. Leivokset laitan airfryeriin muffinssivuoissa.
Pyyhitään? Really? Ja sen päälle sitten seuravana päivänä uusi satsi? hyi hitto.
Tehdään miehen kanssa viikon ruuat etukäteen valmiiksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Airfryerilla saan ruokaa ja jälkiruokaa hetkessä. Joskus keitän keiton kattilassa, mutta muusta ruuanlaitosta olen luopunut. Syön myös salaatteja. Niihinkin saa lämpimiä lisukkeita helposti tehtyä airfryerissa. Ei enää pannulla paistamista! Harvoin tarvitsee lämmittää isoa uunia! Mikrokin on tarpeeton!
Eli teet ruokaa joka päivä? Peset sen hirvityksen keittiön tasolla joka päivä?
Eihän siinä ole juurikaan pestävää. Talouspaperin palalla pyyhkäisee vain näkyvät ja kopistan pohjalta murut roskiin.
Uuni ja uunipelti menevät kauttaaltaan rasvaiseksi, samoin liesi ja tuulettimen rasvasuodatin, mutta airfryer puhaltaa ilmaa ylhäältä alas, joten lämpövastukset ja laite ovat puhtaat. Välillä käytän leivinpaperinpalaa alla, jos teen esim pitsaa, lihapyöryköitä tai kalapuikkoja. Ei se paperi alta minnekään lennä. Leivokset laitan airfryeriin muffinssivuoissa.
Miltä vuosisadalta teidän uuni on? Nykyuunit ovat varustettu itsepuhdistusohjelmilla.
Ei oikein jaksaisikaan enää vanhana.Selkää ym.alkaa särkeä jos häärää kauan lieden äärellä.Täytyy yrittää tehdä nopeita ja helppotekoisia ruokia jotka kestävät muutaman päivän,ettei tarvitse valmistaa joka päivä.
Tykkään vastavalmistetusta ruuasta. En tykkää tähteistä kuin erikoistapauksessa, esim kaalikääryleet/kaalilaatikko on herkkua uudelleen lämmitettynä. Joku viisi päivää vanha kanakeitto... hyh!
En jaksakaan - siksi sivari ja harkkari tekevät minunkin työni ja itse istun kopissani Facessa.
T: yläkoulun keittolan emäntä ep