Pahin/ärsyttävin kielioppivirhe?

Vierailija

-kaikki yhdyssanavirheet

-enääN

-opiskelia, ompelia jne

Sivut

Kommentit (53)

Vierailija
Vierailija

Se, että kirjottaa "jne." ilman pistettä.

 

Auts, olen syyllistynyt tähän. Joskus en vain viitsi ja joskus en tiedä miten yhdistäisin sen pisteen muiden välimerkkien kanssa.

 

Vierailija

Ylipäätään kaikki kielioppivirheet mainoksissa ja pakkauksissa ärsyttävät. Niissä on valtavasti yhdyssanavirheitä.

Sitten on englannin kielestä kopioitu tyyli, jota näin kerran elokuvajulisteessa; Dome Karukoski elokuva. Kun pitäisi olla "Dome Karukosken elokuva". Englannin kielessähän voidaan sanoa "a Dome Karukoski film". Ohjaajan nimi oli eri, mutta ymmärrätte pointin. Englannin kielestä lienee peräisin yleistyvä tapa unohtaa väliviiva yhdyssanoista. "Samsung televisio".

Vierailija

Se, kun ei osata seuraavaa: Ruveta tekemään ja alkaa tehdä. Mua oikeasti korpeaa, kun aikuiset ihmiset "rupeaa tehdä", " tai "alkaa tekemään".

Vierailija
Vierailija

Se, että kirjottaa "jne." ilman pistettä.

 

Kummallista, mielestäni kyllä painoin pistettä. :D

Ehkä se ei sit tullu, ku vauva pyöri tossa sylissä äsken...

 

Vierailija

Viime aikoina on jostain syystä alettu käyttää sanaa ASEMESTA, ihan virallisissakin yhteyksissä, esim. lehdissä. Eli sanotaan "laitoin taikinaan maidon asemesta vettä" vaikka oikea sana olis aseAsta. Mulla nousee niskavillat joka kerta tuosta...

Vierailija

Objektivirheet = anna minulle sen kirjan. Ikävä kyllä  todella yleinen virhe Pohjanmaalta kotoisin olevilla, eivätkä opi sitten millään. 

Vierailija

Asemesta on oikein sanottu, se on vain vanhanaikaista kieltä.

"

Usein vanhahtavat tai muuten erikoiset ilmaisut ärsyttävät lukijoita. Moni esimerkiksi ihmettelee sanaa ”asemesta” (merkityksessä ’asemasta, sijasta’) ja kenties pitää sitä vir­heel­li­se­nä­kin. Vaikka sana on periaatteessa aivan käypää kieltä, sitä on ehkä paras välttää. Sama koskee vaihtoehtoista sanaa ”asemasta”, koska jotkut haluaisivat korjata sen sanaksi ”asemesta”. Voihan tilalla käyttää aivan hyvin vaikkapa sanaa ”sijasta”."

 

http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/kielenopas/3.1.html

Vierailija
Vierailija

Englannin kielestä lienee peräisin yleistyvä tapa unohtaa väliviiva yhdyssanoista. "Samsung televisio".

Netissä tuo saatetaan tehdä ihan tarkoituksella, hakukoneoptimoinnin näkökulmasta. Google-löydettävyyden kannalta on parempi lukea "Samsung televisio" kuin että lukisi "Samsung-televisio". GOogle saattaa tulkita tuon jälkimmäisen yhdeksi ja siten vaikeaksi sanaksi, jota käyttäjät ei välttämättä etsi.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat