Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija
Poiminta

Mitä lapsesi tulevat saamaan joululahjaksi? Oletteko te vanhemmat ainoita lahjanantajia vai tuleeko lahjoja muualtakin? Onko ne muualta tulevat yleensä tiedossa (kysyvätkö toiveita) vai yllätyksiä? Meillä lähes kaikki jotka haluavat lahjan antaa kysyvät toiveita, ja usein toteuttavatkin ne.

Meillä lapset saavat todennäköisesti
- toinen autorataan jatkoa ja toinen petsejä (meiltä)
- molemmat palapelin jossa kuvana tämän hetkinen fanituskohde (meiltä)
- molemmat kirjan ja lapaset (mummolasta)
- molemmat pyjaman (tädiltä)
- toinen akvarellikynät (kummilta), pohditaan pitäisikö toiselle olla jotain mikä tasaa lukumäärän

Muutama taho todennäköisesti kysyy vielä lahjatoiveita, pehmoleluja, askartelutarvikkeita, joku lautapeli tai jos sisarukseni haluavat ostaa kimppalahjan yhteiseksi niin kauko-ohjattava monsteriauto.

Sivut

Kommentit (326)

Vierailija

Itselläni ei ole omia lapsia, mutta miehen lapsille annan jotain pientä.

Vanhemmalle pojalle kokoan setin laadukkaita kalastustarvikkeita. Kalastus on meidän yhteinen harrastus, joten tämä oli helppo lahja. Nuoremmalle täytyy vähän vielä miettiä, mutta todennäköisesti legoilla mennään.

Vierailija

Saavat sopivia lahjoja, eivät kalliita. Nuorimmat saavat myös hyväkuntoisia "kierrätyslahjoja": kuten lelu sekä pari laadukasta oppimis/lautapeliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Me vanhemmat kustannamme lastemme lahjat. Tosin yhteen lahjaan on eno luvannut osallistua (se kun on melkoisen hintava). Lahjat liittyvät nuorempien lastemme harrastuksiin ja esikoinen saa käyttöesineitä kotiinsa, hän kun muutti syksyllä omaan kotiin.

Vierailija

Vitosluokkalainen tyttömme, joka aina tähän asti saanut jommankumman vanhemman vanhan puhelimen, saa uuden mutta edullisen 'luurin' lahjaksi. Tämän olen hänelle luvannut.
Paketeissa on jo neljä kirjaa. Petsejä hän toivoo kun niillä leikkii kaverinsa kanssa.
Kummeilta tulee yksi lahja, isovanhemmilla kaksi.
Vietämme sukujoulun ja aiempien vuosien lahjavuorista olemme kulkeneet kohti vähempää tavaramäärää.

Vierailija

Meidän lapset saavat mun vanhemmilta toivomansa lelut (Ryhmä Hau ja Transformers) sekä vaatelahjat. En tiedä, mitä saavat muilta sukulaisilta. Me vanhemmat kysyttiin lapsilta, sopisiko heille lahjaksi risteilymatka, ja se sopi. Yllärinä mukaan lähtee ystävä lapsineen.

Vierailija

Pienille lapsille on tärkeää että paketteja saa jokainen yhtä monta. Kannattaa ostaa jotain pientä lisäksi (vesivärit, muovailuvaha, väriliidut). Lahjaksi suosin itse jotain mikä tulee käyttöön (vaatteet, askartelu tarvikkeet, kirjat, musiikki, harrastuksiin liittyvät). Tietysti joku lelu mitä on kovasti toivottu on se paras lahja.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Itse ostamme ja keneltäkään ei kerjätä mitään.

Hyvä että ette kerjää! Ei mekään. Mutta jos mummo tai kummi kysyy että "mitähän se X mahtaisi haluta joululahjaksi" niin jonkun vinkin voin antaa. Toivon niitä itsekin vastavuoroisesti esim. veljeni perheeltä, on mukava ostaa lahjoja ja vielä mukavampi ostaa osuvia lahjoja kuin talouteen kolmas Muuttuva Labyrintti.

Ap.

Vierailija

Lapsi on hiukan alle 4v. Saa minulta Ryhmä Hau-lentokoneen, Duplon huvipuistopakkauksen, pyjaman, pari kirjaa. Jonkin kivan pelin aion vielä osta. Leikkikeittiötä olen harkinnut tai sitten säästän sen synttärilahjaksi, synttärit on pian joulun jälkeen.

Hän saa lahjoja tädiltään, vanhemmiltani ja kahdelta kummiltaan. Täti ja kummit ovat usein keksineet hyvin persoonalliset lahjat. Vanhempani hankkinevat keinuhevosen ja osia Brion junarataan. Sekä isäni tuntien ainakin kymmenen pienempää pakettia.

Lisäksi saa lahjoja isältään ja tämän suvulta, mutta em tiedä, mitä, koska keskusteluyhteyttä ei ole. Toivottavasti ei ostella ihan samankaltaisia juttuja.

Vierailija

Meillä alakoululauset lapset saa n. 6-8 lahjaa meiltä vanhemmilta ja sukulaisilta n. 3-5 pientä lahjaa (karkkia, villasukkia, kirja)

Me vanhempina pyritään toteuttamaan lasten toiveet ja jotain muuta lisäksi.

Vanhemmalle kuulokkeet (toive), yöpaita, kaksi lelua (toive), koru, hiusharja, pehmotossut, lahjakortti vaateliikkeeseen.
Nuoremmalle yöpaita, 4 lelua (toive), palapeli (toive), vaatesetti ja vitsikirja
Koko perheelle lautapeli.

Yleensä olen pyrkinyt siihen, että lahjat olisivat samanarvoiset, mutta tänä vuonna se ei toimi. Nuoremman lapsen lahjat tulevat maksamaan vähemmän. Mielestäni se lahjojen sama määrä on tämän ikäisille lapsille tärkeämpää.

Vierailija

kummityttären lahjat on ostettu. Lähden joulukuusa laivalle turku, ja 11.12 ostosmatkalle Hesaan.Huomenna lähden kattomaan raketteja ja ehkä sunnuntainakin.

Bbbnn

Meidän 4-vuotias poika saa:
- meiltä vanhemmilta dinosauruksia (sellainen pakkaus, jossa useampi muovinen pikkudinosaurus), naulauspelin, lipun lasten teatteriin
- mummilta pienen legopaketin, housut ja puseron
- sedän perheeltä yleensä jonkun lelun
- enon perheeltä yleensä jotain askartelutavaraa, pelin tai muuta kehittävää

Eli joku 7-8 pakettia yleensä. Lapsen toiset isovanhemmat ovat kuolleet.

Vauvalle (joka tulee olemaan jouluna noin 1 kk ikäinen) annamme vain jotain jota olemme ostaneet raskausaikana ja jota hän siis saisi joulusta huolimatta. Muuten emme paketoisi vauvan tavaroita, mutta haluamme näyttää esikoiselle että vauvakin saa jotain pukilta.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat