Syödäänkö teillä enää "perinteisiä suomalaisia" kotiruokia?
Onko täällä lapsiperheitä, joissa yhä tehdään tavallisia, perinteisiä suomalaisia kotiruokia, esim. lihapullat ja muusi, spagetti ja jauhelihakastike, makkarakeitto, keitetyt potut ja nakkikastike, lihasoppa, makaronilaatikko jne?
Kommentit (116)
Kaikkee paitsi makaroonilaatikkoo :)
Ei syödä. Emme syö perunaa ja välttelemme hiilihydraatteja sekä eineksiä. Pottumuusi korvataan vihanneshöystöllä.
Ei syoda, mutta suomalaisia perinteisia leivoksia kyllakin leivotaan ja kaikki pitaa niista, kun taas Suomalaiset perinne ruuat ei maistu kellekaan.
Vierailija kirjoitti:
Ei syödä. Emme syö perunaa ja välttelemme hiilihydraatteja sekä eineksiä. Pottumuusi korvataan vihanneshöystöllä.
No onhan se perunakin kasvis, joten miksi sitä ei voisi syödä. Ootko joku fitnessmamma, kun lapsillekin syötät pelkkää protskua?
Ei kun meillä on aina vaan falafelpyöryköitä, nektariini-bresaolasalaattia, kookoskurpitsakeittoa, kasviscurryä, misokeittoa, panzanellasalaattia, kidneypapukasvissörsseliä, quacamolea bataattipannarin kera, sushiburritoja....
Liikaa punaista lihaa, jos joka päivä noita söisi. Kerran viikossa korkeintaan.
Vierailija kirjoitti:
Onko täällä lapsiperheitä, joissa yhä tehdään tavallisia, perinteisiä suomalaisia kotiruokia, esim. lihapullat ja muusi, spagetti ja jauhelihakastike, makkarakeitto, keitetyt potut ja nakkikastike, lihasoppa, makaronilaatikko jne?
Noista ainoastaan makkarakeitto ja lihasoppa voidaan lukea perinteisiksi suomalaisiksi ruoiksi. Makaroni, spagetti, nakit ja lihapullat ovat tuontitavaraa.
Olen nelikymppinen ekaluokkalaisen äiti. Teen viikossa kolme tai neljä lämmintä ruokaa, joka päivä siis syödään päivällinen (vkonloppuisin myös lounas) yhdessä. Jotkin ruokalajit sopivat uudelleen tarjottavaksi lämmitettynä. Yksi tai kaksi pääateriaa viikon aikana on hyvälaatuista valmisruokaa, yksi tai kaksi krt syödään lapsen kanssa ulkona.
Noista viikon kolmesta-neljästä kotona tehdystä ruokalajista puolet on perinteisiä kotiruokia. Oma lisäke usein painottuu kasvis-juuresvalintoihin, lapsi tuntuu tarvitsevan enemmän hiilarilähteitä/viljaa tms.
Kaalilaatikkoa, siskonmakkarakeittoa, lihapullia (osa taikinasta maustettu aikuisille eri lailla), maksaa, hernekeittoa alusta alkaen, kalakeittoa, karjalanpaistia, kesäkeittoa, paistettua kuhaa ja omia pottuja... esim näitä tehty nyt syksyllä. Jälkiruoaksi vanhanaikaisia kiisseleitä, osa marjoista vaan tuoreena jäähtyneeseen kiisseliin vitamiinien vuoksi. Korvapuusteja leivottu kerran. Oon enemmän kokki kuin leipuri.
Mutta myös sushia, nyhtökaurawokkia vihreän thaicurryn kanssa, sinisimpukoita, tortilloja eri täytevaihtoehdoin, tomaatti-vuohenjuustokeittoa, smoothievälipaloja ja viikonloppuherkkuna paahtovanukasta. Ja vaikka mitä muuta...
Aina paljon vihanneksia.
Miksi nää sulkisivat toisensa pois jotenkin?
Joo, karjalanpaistia ja pettuleipää joka päivä. Torstaisin hernekeittoa.
Vierailija kirjoitti:
Noista ainoastaan makkarakeitto ja lihasoppa voidaan lukea perinteisiksi suomalaisiksi ruoiksi. Makaroni, spagetti, nakit ja lihapullat ovat tuontitavaraa.
Niinpä. Muita oikeita perinteisiä ruokia:
- karjalanpaisti
- silakkalaatikko
- paistetut silakat
- läskisoosi
Vierailija kirjoitti:
Ei kun meillä on aina vaan falafelpyöryköitä, nektariini-bresaolasalaattia, kookoskurpitsakeittoa, kasviscurryä, misokeittoa, panzanellasalaattia, kidneypapukasvissörsseliä, quacamolea bataattipannarin kera, sushiburritoja....
Triplaako tuollaiset ruoat kauppalaskun?????
Kyllä meillä syödään viikon ruokia ollut mm rössypottu, ruismarjapuuro, karjalanpaisti, kaalilaatikko jne
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko täällä lapsiperheitä, joissa yhä tehdään tavallisia, perinteisiä suomalaisia kotiruokia, esim. lihapullat ja muusi, spagetti ja jauhelihakastike, makkarakeitto, keitetyt potut ja nakkikastike, lihasoppa, makaronilaatikko jne?
Noista ainoastaan makkarakeitto ja lihasoppa voidaan lukea perinteisiksi suomalaisiksi ruoiksi. Makaroni, spagetti, nakit ja lihapullat ovat tuontitavaraa.
Ja makkarankin käyttö kotitalouksissa yleistyi vasta 1960-luvun lopussa. Ettei tuossa listassa ollut perinteistä kuin aavistus.
Joo, tottakai, normaalia kotiruokaa, perinneruuat on sitten erikseen. Mutta just meillä oli esim. kaalikeittoa ja oli ihan älyttömän hyvää, lapsetkin tykkäs. Uusi kaali on niin hyvää. Ei tarvi kun kaalta, jauhelihaa, siirappia, suolaa ja vähän grillimaustetta ja tietysti vettä, helppoa, halpaa ja hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Ei tarvi kun kaalta, jauhelihaa, siirappia, suolaa ja vähän grillimaustetta ja tietysti vettä, helppoa, halpaa ja hyvää.
Kaalta?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei syödä. Emme syö perunaa ja välttelemme hiilihydraatteja sekä eineksiä. Pottumuusi korvataan vihanneshöystöllä.
No onhan se perunakin kasvis, joten miksi sitä ei voisi syödä. Ootko joku fitnessmamma, kun lapsillekin syötät pelkkää protskua?
Menepäs kertaamaan luetun ymmärtämistä. Tai katsomaan Finelistä paljonko kasviksissa on proteiinia. Lainaamassasi tekstissä ei ole sanaakaan proteiinista joten tulkitset ihan omiasi.
Ei meillä tehdä koskaan tuollaista ruokaa. Haluan ruokaa, jossa on paljon makua, mielellään tulista chiliä, vahvaa currya ja muita vastaavia makuja. Miedommista ruuista tykkään lähinnä italialais- ja kreikkalaistyyppisistä ruuista. Moussaka, lasagne ja erilaiset pastat maistuvat. Vahvat juustot ja viini kuuluvat myös lempiruokiin.
Spagetti ja jauhelihakastiketta ajattelin huomenna tehdä :) muut noista ruoista ei mene alas.