Vierailija

Olisiko kellään vinkkejä matkakohteesta, jossa saisi olla mahdollisimman rauhassa? Haaveissa viikon loma meren äärellä auringonpaisteessa. Jos vielä läheltä löytyisi kaunista luontoa, jossa voisi käydä kävelemässä niin aina parempi. Ei melua, ei kännääviä turistilaumoja. Budjetti max tonnin.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (17)

Vierailija

Itselle tuli heti mieleen Madeira. Tuli käytyä vastikään ja oli hieno paikka. Hiekkarantojahan siellä ei ole, mutta kaunista luontoa ja lämpöä riittää. Patikointi- ja kävelyreittejä löytyy ja niillä saakin parhaan käsityksen saaren luonnosta. Ja paikka on kyllä rauhallinen kuin mikä, ei kerjäläisiä, känniläisiä tai muuta epämääräistä sakkia.

  • ylös 11
  • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Gozo eli Maltan (valtion) toinen pääsaari. Kaikki känniläiset on sillä Malta-saarella.

Vierailija

Kiitos vinkeistä! Madeiralla olen jo käynyt ja tykkäsin kyllä paikasta, mutta jonnekin muualle voisin lähteä tällä kertaa. Pitää tsekata tuo Gozo seuraavaksi.

Vierailija

Kreikallahan on monia pieniä saaria... koita tutkia. 

tai tulipa mieleeni että kreetallakin on rauhallista etelässä, paleohoran seudulla. sinne ainakin saa helposti matkoja jne..

Vierailija

Jos tykkäsit Madeirasta, voisi Azorit olla hyvä? Rauhallisempi kuin Madeira, tosin ei mitään helteitä välttämättä jos niitä kaipailet! 

Vierailija

Kroatian Hvar-saari. Siellä kohde nimeltä Stari Grad. aivan mahtava paikka! Vain kourallinen turisteja, luontoa riittää, meren rannalla, rannalla voi olla joku pikkukivirannalla (ei siis perinteinen hiekka) tai mennä metsän siimekseen rantailemaan kallioiden päälle. 

Kylässä on muutamia ihania ravintoloita, ei ollenkana katumainoksia, tv-saastaa yms.  Siellä mieli lepää!

Lento siis Splitiin, ja sieltä lautta Hvariin (kesto muistaakseni 1,5h lautalla). Lautan hinta oli reilun 10e. 

Vierailija

Splitiin en lähtisi, se ei mielestäni ole mitenkään erityisen rauhallinen ja vähän tylsä. Jotenki liian suomalainen omaan makuun. 

Vierailija

Ite haaveilin eilen Iranin matkasta. Isfahaniin kun pääsis, lennot liian vaikeasti saatavilla ja hotellit korkeissa hinnoissa kuitenkin.

Vierailija

Katso Bulgariasta meren rannalta mukava pikkukylä esim. Ravda, Chernomoretz.. Lennot nopeat ja edulliset ja eläminen todella halpaa!
Maisemat ovat kauniita ja on rauhallista, varsinkin kesäkuusta heinäkuun alkuun.
Ja älä mene lähellekään Sunny Beachia!

Vierailija

Katsoin Rick Stein ruokamatka ohjelman, ja hän matkusti Kroatian Korcula-saarelle, Hvarin alapuolelle. Kylässä oli kreikkalainen tunnelma ja koko saari vaikutti ihastuttavalta. splitistä pääsee sinnekin lautalla.

Vierailija

Azoreilla on vielä rauhallista. Luonto on kaunis ja ilmasto minusta kiva (sellainen sopivan lämmin, ei paahtavan kuumaa, mutta ei myöskään tarvitse palella). Kannattaa ottaa hotelli meren rannalta pääkaupungin ulkopuolelta, hotelli järjestää kuitenkin päivittäin kuljetuksia Ponta Delgadaan.

Vierailija

Kreikassa on paljon pieniä kivoja saaria. Mutta minkälainen mahtaa olla tilanne tällä hetkellä, varsinkin Turkin lähistöllä? Kosilta pääsisi useammallekin kiinnostavan tuntuiselle saarelle, mutta se pakolaistulva vähän arveluttaa..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla