Luetelkaa kotiruokia, jotka voi luokitella terveellisiksi?
Tuntuu, ettei mitään saisi syödä. Makaronilaatikko on pelkkää tyhjää hiilihydraattia ja punaista lihaa. Munakas tekee pahaa verisuonille. Kasvissosekeitto pitäisi tehdä ilman kermaa. Mikä on pelkästään hyvää ja terveellistä?
Kommentit (150)
Sellaista ei olekaan, mikä olisi kaikkien mielestä hyvää ja terveellistä. Tai edes sellaista, mikä olisi kaikkien mielestä "kotiruokaa". Syö kohtuudella kaikkea hyvää ja nauti elämästä!
En tiedä. Jotkut syö pekonia päivittäin, itse en moiseen lähtisi.
Kanaa ja höyrytettyjä vihanneksia sen sijaan suosin.
Vierailija kirjoitti:
En tiedä. Jotkut syö pekonia päivittäin, itse en moiseen lähtisi.
Kanaa ja höyrytettyjä vihanneksia sen sijaan suosin.
Eikö käytännössä kaikessa kananlihassa ole ESBL-sairaalabakteeri?
Kuuluuko kasvissosekeittoon kerma?
Ups. En ole koskaan hoksannut sitä käyttää, kun on vaan rasvaa. Makua saa juustoista paremmin.
Puhdas, prosessoimaton ruoka. Kasvikset, kala, liha... Kananmunat ovat hyvä proteiinin lähde, saa syödä. Suomalaiset ravintosuositukset ovat kummallisia. Niihin ei kannata luottaa.
Monipuolinen kasviskeitto ilman perunaa.
No esim mainitsemasi makaronilaatikko täysjyvämakarooniin ja korvaat vähärasvaisella jauhelihalla. Jos kyse nimenomaanpu aisesta lihasta, laita kanan- tai kalkkunanjauhelihaa.
Teen kasvissosekeiton turkkilaiseen jugurttiin, se on mielestäni hyvä vaihtoehto. Antaa proteiiniakin urheilijateinille.
Kala on terveellistä myös, uunikala varsinkin.
En näe mitään epäterveellistä myöskään esim. jauhelihakastikkeessa, joka on tehty tomaattimurskaan.Makaroonit vai vaihtaa täysjyväpastaan, niistä saa iha mukavasti kuitua. Mutta, kuten joku kirjoittikin, kaikesta löytyy aina jotain epäterveellistä.
Näistäkin edellämainitsemistani osaan kyllä kertoa myös mitä joku toinen niissä epäterveellisenä pitää.
Vierailija kirjoitti:
Tuntuu, ettei mitään saisi syödä. Makaronilaatikko on pelkkää tyhjää hiilihydraattia ja punaista lihaa. Munakas tekee pahaa verisuonille. Kasvissosekeitto pitäisi tehdä ilman kermaa. Mikä on pelkästään hyvää ja terveellistä?
Sydänkohtauksen saaneista 3/4:lla on kolesteroliarvot oikein hyvät, joten kananmunan kolesterolia ei ole mitään syytä pelätä. Suomessa ollaan vaan niin jäljessä näissä asioissa, ilmeisesti THL:n korruption vuoksi. Usassahan kananmuna- ja rasvakielto kumoutuivat kokonaan uusimpiin kansallisiin suosituksiin viime vuonna.
Vierailija kirjoitti:
Puhdas, prosessoimaton ruoka. Kasvikset, kala, liha... Kananmunat ovat hyvä proteiinin lähde, saa syödä. Suomalaiset ravintosuositukset ovat kummallisia. Niihin ei kannata luottaa.
Olkoonkin kananmunat hyvä proteiininlähde, mutta kyllä verisuonet huutaa halleluujaa. Monen suomalaisen kolesteroli nousee herkästi, joten en suosittele kananmunia. Kalaa syödessämme meidän tulisi muistaa syövämme maailman saastuneimman meren kalaa... Ja liha? Millä perusteella se on terveellistä? Mikä liha?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuntuu, ettei mitään saisi syödä. Makaronilaatikko on pelkkää tyhjää hiilihydraattia ja punaista lihaa. Munakas tekee pahaa verisuonille. Kasvissosekeitto pitäisi tehdä ilman kermaa. Mikä on pelkästään hyvää ja terveellistä?
Sydänkohtauksen saaneista 3/4:lla on kolesteroliarvot oikein hyvät, joten kananmunan kolesterolia ei ole mitään syytä pelätä. Suomessa ollaan vaan niin jäljessä näissä asioissa, ilmeisesti THL:n korruption vuoksi. Usassahan kananmuna- ja rasvakielto kumoutuivat kokonaan uusimpiin kansallisiin suosituksiin viime vuonna.
Ja tällä kumouksellahan ei ole mitään tekemistä lihafirmojen korruption kanssa? ;)
Syökää ituja, papuja ja pähkinöitä. Elätte 125-vuotiaiksi.
Vierailija kirjoitti:
Teen kasvissosekeiton turkkilaiseen jugurttiin, se on mielestäni hyvä vaihtoehto. Antaa proteiiniakin urheilijateinille.
Kala on terveellistä myös, uunikala varsinkin.
En näe mitään epäterveellistä myöskään esim. jauhelihakastikkeessa, joka on tehty tomaattimurskaan.Makaroonit vai vaihtaa täysjyväpastaan, niistä saa iha mukavasti kuitua. Mutta, kuten joku kirjoittikin, kaikesta löytyy aina jotain epäterveellistä.
Näistäkin edellämainitsemistani osaan kyllä kertoa myös mitä joku toinen niissä epäterveellisenä pitää.
Eikö jugurtin syöpäriski juuri todettu suuremmaksi kuin alkoholin ja tupakan? Eikö kannattaisi suosia viiliä? Jauhelihan tuotantoprosessin nähneenä en kyllä voi pitää sitä terveellisenä. Vertaapa hieman kaupassa tätä täysjyväpastaa normaalipastaan :) Eroa ei juurikaan, paitsi värissä ja hinnassa!
Vierailija kirjoitti:
Syökää ituja, papuja ja pähkinöitä. Elätte 125-vuotiaiksi.
Ituja en kyllä lähtisi syömään. Ne on todettu epäterveellisiksi jo moneen kertaan. Papujen tulisi olla tuoreita/kuivattuja, koska niissä säilötyissä on hirveästi lisäaineita. Pähkinät ovat kyllä terveellisiä, paitsi maapähkinä, joka ei pähkinä olekaan :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuntuu, ettei mitään saisi syödä. Makaronilaatikko on pelkkää tyhjää hiilihydraattia ja punaista lihaa. Munakas tekee pahaa verisuonille. Kasvissosekeitto pitäisi tehdä ilman kermaa. Mikä on pelkästään hyvää ja terveellistä?
Sydänkohtauksen saaneista 3/4:lla on kolesteroliarvot oikein hyvät, joten kananmunan kolesterolia ei ole mitään syytä pelätä. Suomessa ollaan vaan niin jäljessä näissä asioissa, ilmeisesti THL:n korruption vuoksi. Usassahan kananmuna- ja rasvakielto kumoutuivat kokonaan uusimpiin kansallisiin suosituksiin viime vuonna.
Ja tällä kumouksellahan ei ole mitään tekemistä lihafirmojen korruption kanssa? ;)
En tiedä, kuka Usassa on korruptoinut ja ketä, mut suuntaus on hyvä silti. Ranskalaisilla on maailman parhaimpia sydänterveyksiä, syövät myös paljon tyydyttynyttä rasvaa.
Meillä syödään esim. Linssikeittoa, hummusta kanan ja kasvisten kera, kalaa ja salaattia, papujuuresmuhennosta avokaadoilla, kvinoaa ja paahdettuja kasviksia, kanaa salsakasvispedillä yms... Jos syödään esim. Jauhelispagettia niin käytän täysjyvää ja tungen sekaan selleriä, kesäkurpitsaa yms.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuntuu, ettei mitään saisi syödä. Makaronilaatikko on pelkkää tyhjää hiilihydraattia ja punaista lihaa. Munakas tekee pahaa verisuonille. Kasvissosekeitto pitäisi tehdä ilman kermaa. Mikä on pelkästään hyvää ja terveellistä?
Sydänkohtauksen saaneista 3/4:lla on kolesteroliarvot oikein hyvät, joten kananmunan kolesterolia ei ole mitään syytä pelätä. Suomessa ollaan vaan niin jäljessä näissä asioissa, ilmeisesti THL:n korruption vuoksi. Usassahan kananmuna- ja rasvakielto kumoutuivat kokonaan uusimpiin kansallisiin suosituksiin viime vuonna.
Ja tällä kumouksellahan ei ole mitään tekemistä lihafirmojen korruption kanssa? ;)
En tiedä, kuka Usassa on korruptoinut ja ketä, mut suuntaus on hyvä silti. Ranskalaisilla on maailman parhaimpia sydänterveyksiä, syövät myös paljon tyydyttynyttä rasvaa.
Lihafirmat terveystutkimuksia. Lihansyönti lisää merkittävästi syöpäriskiä eikä sitä voi suositella sen ympäristökuormittavuudenkaan vuoksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teen kasvissosekeiton turkkilaiseen jugurttiin, se on mielestäni hyvä vaihtoehto. Antaa proteiiniakin urheilijateinille.
Kala on terveellistä myös, uunikala varsinkin.
En näe mitään epäterveellistä myöskään esim. jauhelihakastikkeessa, joka on tehty tomaattimurskaan.Makaroonit vai vaihtaa täysjyväpastaan, niistä saa iha mukavasti kuitua. Mutta, kuten joku kirjoittikin, kaikesta löytyy aina jotain epäterveellistä.
Näistäkin edellämainitsemistani osaan kyllä kertoa myös mitä joku toinen niissä epäterveellisenä pitää.
Eikö jugurtin syöpäriski juuri todettu suuremmaksi kuin alkoholin ja tupakan? Eikö kannattaisi suosia viiliä? Jauhelihan tuotantoprosessin nähneenä en kyllä voi pitää sitä terveellisenä. Vertaapa hieman kaupassa tätä täysjyväpastaa normaalipastaan :) Eroa ei juurikaan, paitsi värissä ja hinnassa!
Luitkos yhtään mitä kirjoitin :D
Nyt kun luin keskustelun, taidan mennä tekemään munakasta. :)