Muiden ruoanlaittotavat, joita et vain ymmärrä
Mä en ymmärrä, miten jotkut luulee, että tomaattimurskan voi korvata pizzassa ketsupilla! Se maistuu ihan hirveälle!
Kommentit (385)
Mä en ymmärrä miten jotkut luulee että pomodoro-kastikkeen voi korvata pizzassa tomaattimurskalla, se maistuu ihan karseelta.
Jos ihan totta puhutaan, mä en ymmärrä niin millään tätä suomalaista "Risottoa" joka on siis riisiä (ei tietenkään risottoriisiä) joka on keitetty, jotain sattumia seassa ja hemapa-pussi sekaan. Ja sitten tätä kutsutaan risotoksi. Ei mitä täällä tapahtuu.
Sipulikeiton laittaminen lihapullataikinaan. Miksi nähdä itse tekemisen vaiva, jos lisää pulliinsa pussillisen e-koodeja, stabilointi- ja säilöntäaineita?
Kana/kalkkunajauheliha vaan etoo todella paljon. Kyllä normaalikin itse asiassa.
Laitetaan lihapullataikinaan sipulikeittojauhetta. Tehdään chili con carne jauhelihasta. Lykätään purkkiananasta Waldorf-salaattiin. Ja nyt tulee alapeukkua ja paljon.
Suskoni käyttää kaikessa vain kevyt tuotteita. Eikä suolaa kuin ripauksen. Mieluummin ei sitäkään. Eikä osaa käyttää sit muitakaan mausteita. Sen ruuat ovat ihan hirveitä! Mikään ei maistu miltään. Kastikkeet on vetisiä yms. Lapsensa syövät kuin hevoset kun käyvät meillä. Saan kehuja kuinka ihanaa ruokaa. Ja teen siis ihan normaalia ruokaa. Kanafilet, jauhelihakastiketta yms.
Vierailija kirjoitti:
Jos ihan totta puhutaan, mä en ymmärrä niin millään tätä suomalaista "Risottoa" joka on siis riisiä (ei tietenkään risottoriisiä) joka on keitetty, jotain sattumia seassa ja hemapa-pussi sekaan. Ja sitten tätä kutsutaan risotoksi. Ei mitä täällä tapahtuu.
Kouluruokalassa kyllä aika hyvin raiskataan eri ruokia. Ei ihme, jos moni suhtautuu vanhempanakin skeptisesti risottoon, kun kuvittelee sen olevan riisiä, rastavihanneksia ja kuivaa kanaa currymausteella. Samoin ne saatanan ihmeelliset salaatit, kuten porkkanaraaste rusinoilla tai kitkerä kaaliraaste tölkkiananaksella. Rakastan salaatteja (ja risottoja), mutta en ikinä söisi mitään noista. :z Tölkkihedelmien (ananas lienee yleisin) käyttöä en muutenkaan ymmärrä, ne ovat niin mautonta mössöä tuoreisiin verrattuna.
Salaatin linkous. Minua ei muutama vesipisara haittaa :)
Olin just tulossa kertomaan, että ystäväni ei millään ymmärrä miksi käytän pizzassa ketsuppia. Heh. En ole kyllä varma itsekään.
Se, että mausteita tunnutaan oikein pelkäävän ja kehuskellaan oikein, että ei oo kuin ripaus suolaa ja täähän on tälleenkin tosi hyvää.
On aika kauhistus mennä suomalaiseen kotiin syömään näin ihmisenä, joka on tottunut sellaiseen ruokakulttuuriin, jossa kaikki pöydässä on punaista ja chiliä, jalapenoa, tabascoa, chipotlea yms käytetään päivittäin. :D
Ainiin ja mone ihminen ei näy omistavan edes kuin jauhelihamausteen, suolan ja pippurin (mutta sitä pippuria ei tietenkään uskalleta käyttää).
Epähygieenisyys, eli likaisessa keittiössä kokkaaminen ilman käsienpesua ennen kokkailun aloittamista. Ja sillä haisevalla, nuhruisella rätillä (joka yleensä saa kuivua mytyssä) pyyhitään näennäisesti suurimmat roiskeet, kunhan siihen on lisätty ensin puoli desiä antibakteerista pesuainetta, sehän pelastaa koko muun epähygieenisyyden. Sama kokkailija nuolee keittiövälineitä aina välillä, mutta ei tietenkään laita niitä pesuun vaan jatkaa samojen välineiden käyttöä. Tunnen tälläisen henkilön. Hänen luonaan en pysty syömään mitään, enkä halua että lapsenikaan syö. En edes pidä itseäni hygieniafriikinä tai pöpökammoisena, mutta viimeistään tuo sormien nuoleminen kesken ruuanlaiton ilman välipesuja on musta vaan niin hrrrrrrr...
Tehdään samaa jauhelihamössöä nimillä jauhelihakastike, polokneese, chili qon garne ja vorsmak.
Anopin jauhelihakastike sisältää paistettua jæuhelihaa sipulia ja lihalientä :( yök!
Vierailija kirjoitti:
Se, että mausteita tunnutaan oikein pelkäävän ja kehuskellaan oikein, että ei oo kuin ripaus suolaa ja täähän on tälleenkin tosi hyvää.
On aika kauhistus mennä suomalaiseen kotiin syömään näin ihmisenä, joka on tottunut sellaiseen ruokakulttuuriin, jossa kaikki pöydässä on punaista ja chiliä, jalapenoa, tabascoa, chipotlea yms käytetään päivittäin. :DAiniin ja mone ihminen ei näy omistavan edes kuin jauhelihamausteen, suolan ja pippurin (mutta sitä pippuria ei tietenkään uskalleta käyttää).
Ainiin, tähän lisäisin usean suomalaisen käsityksen tulisesta ruuasta: ruokaan kaadetaan järjettömät määrät kaikkia mahdollisia mausteita, joiden kyljessä vaan lukee "chili" ja sitten haudotaan henkeä, hikoillaan ja päivitellään miten voin sellaista syödä. No, en syökään kun sen "tulisuuden" ei ole tarkoitus pilata sitä ruokaa syömäkelvottomaksi peittäen kaikki muut maut alleen.
Se, ettei huuhdella salaattiaineksia ällöttää todella paljon, kun itse tarkkaan huuhtelevana tietää, mitä kaikkea moskaa siellä salaattipussisssa usein on kuolleista ötököistä multaan. Eräs tuttuni ei myöskään ikinä pese kattilaa kananmunien keittämisen jälkeen, vaan samaan pataan vaan seuraava ruokalaji. Sama juttu paistinpannun kanssa, öljyt vaan ensin pikkuisen talouspaperilla pois (ja nyt ei puhuta valuraudasta) ja uutta satsia pannulle, vaikka pannun viimeisimmästä käyttökerrasta olisi viikko. Yök.
Puutteellinen hygienia.
Ei pestä käsiä ennen ruoanlaittoa.
Maistellaan ruokia suoraan kauhasta tms. ja levitetään näin omaa kuolaa ruokaan.
Kokkauksen lomassa rapsutellaan nenää, korvaa, päänahkaa, alapäätä, koiraa, kissaa tai mitä tahansa eikä pestä sen jälkeen käsiä, vaan jatketaan ruoanlaittoa.
Annetaan eläinten pyöriä tasoilla eikä pestä niitä sen jälkeen.
Ei huuhdota kasviksia, hedelmiä yms. ennen käyttöä.
Käytetään huonosti pestyjä välineitä.
Käsitellään raakaa lihaa ja muita aineksia samoilla välineillä.
Kokataan paskaisessa keittiössä, jossa on roiskeet seinillä ja hellalla.
Ja niin edelleen.
Vierailija kirjoitti:
Puutteellinen hygienia.
Ei pestä käsiä ennen ruoanlaittoa.
Maistellaan ruokia suoraan kauhasta tms. ja levitetään näin omaa kuolaa ruokaan.
Kokkauksen lomassa rapsutellaan nenää, korvaa, päänahkaa, alapäätä, koiraa, kissaa tai mitä tahansa eikä pestä sen jälkeen käsiä, vaan jatketaan ruoanlaittoa.
Annetaan eläinten pyöriä tasoilla eikä pestä niitä sen jälkeen.
Ei huuhdota kasviksia, hedelmiä yms. ennen käyttöä.
Käytetään huonosti pestyjä välineitä.
Käsitellään raakaa lihaa ja muita aineksia samoilla välineillä.
Kokataan paskaisessa keittiössä, jossa on roiskeet seinillä ja hellalla.
Ja niin edelleen.
Mun mielestä suurin osa näistä on ok jos kokkailee vain itselleen, mutta tekeekö joku tuollaista oikeasti kun kokkaa jollekin muulle? :D hyi hitto.
ssss kirjoitti:
Esimerkiksi oliiviöljyn tunkeminen kaikkeen ja sen liiallinen käyttö.
Sinua ihmetyttää ylipäätään syöminen
Vierailija kirjoitti:
Sipulikeiton laittaminen lihapullataikinaan. Miksi nähdä itse tekemisen vaiva, jos lisää pulliinsa pussillisen e-koodeja, stabilointi- ja säilöntäaineita?
Se toimii hyvin silloin, kun kananmunaa ei voi käyttää.
Paistinlastan tms nuoleminen kesken kokkauksen. Yökötys.