Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Oho. Tuttava putosi todella korkealta.

Vierailija

Tuttava meni nuorena naimisiin ja jäi melkein heti kotirouvaksi. Sai kolme lasta ja oli yli 20 vuotta kotona. Kun viimeinen lapsi oli muuttamassa kotoa, mies laittoi rouvan pihalle.

Heillä oli avioehto. Kiva juttu. Tuttavalla oli siis avioliiton aikana 300-neliöinen omakotitalo meren rannalla, hirsihuvila lounaissaaristossa, toinen moinen Lapissa ja kakkoskoti Keski-Euroopassa. Nyt sitten rouva etsii töitä, 45-vuotiaana, kouluttautumattomana. Muuttaa siskonsa perheen luokse, jossa on yksi ylimääräinen huone, kunnes pääsee jaloilleen.

Reilu mies.

Sivut

Kommentit (239)

Vierailija

Varsinainen reilukerholainen. Toisaalta tämä on opettavainen tarina kaikille naisille siitä että omaa tulevaisuuttaan ei voi laittaa yhden kortin saatikka miehen varaan.  Aina pitää olla plan b siltä varalta että paska lentää tuulettimeen.

Ja vaikka avioehto olisikin niin ei se mikään kiveen kirjoitettu ole. Kyllä sitä voi kohtuullistaa. Itse palkkaisin asianajajan.

Vierailija

Kun ei eron syistä tiedä, on vaikea ottaa kantaa onko reilu mies. Pettikö nainen vai miksi on näin epäavokätinen lastensa äitiä kohtaan. 

Tuttavasi ainakin on tyhmä. Jokaisen naisen pitää turvata selustansa kouluttautumalla ja tekemällä töitä. 

Vierailija

Mitä tästä opimme? No ainakin sen, että monesti avioliitto on ihan pelkkää p**kaa. Elämässä täytyy keskittyä oikeasti tärkeisiin juttuihin.

Vierailija

Mitä epäreilua tuossa on? Avioehto ollut alusta asti. Parisuhde ei ole koskaan kiveen hakattu, että yhdessä ollaan hamaan loppuun asti.

Nainen oli typerä kun päästi itsensä tuohon pisteeseen.

Vierailija

Siis miten nuo omaisuusasiat tuollaisessa tapauksessa menee? Avioehto tietysti vaikuttaa paljon. Entä se, että vaimo on ollut noin kauan kotona lapsia hoitamassa? Tuntuisi, että sen on pakko vaikuttaa omaisuuden jakoon, vaikka avioehto on olemassa ja poissulkemassa vaimon miehen omaisuudesta.

Kysyn ihan mielenkiinnosta, vaikka asia ei koske minua sinkkuna mitenkään. 

ai kauhia

Toivottavasti rouva hankkii asianajajan. Avioehdon kohtuullistaminen vaikuttaisi tässä olevan kohdallaan, sillä vaikka rouva ei ole tuonut mammonaa tähän talouteen, on hän tehnyt työtä perheen eteen: hoitanut kodin ja kasvattanut lapset.

Minä ainakin taistelisin ihan kunnolla tommosta ukkoa vastaan...

Vierailija

Paras oppi, jonka äitini antoi minulle on se, että naisella tulee olla ammatti ja oma toimeentulo.

Tiedän myös vastaavanlaisen tapauksen, jossa 30:n aviovuoden jälkeen kotirouva sai lähdöt. Ei säästöjä, ei tuloja, ei kertynyttä eläkettä, ei asuntoa, ei mitään. Vaikka tämä rouva oli mielestäni hieman ärsyttävä, esitti aina jotain luksusrouvaa, niin kyllä säälittää nyt.

Vierailija

Naisen todella täytyy hankkia oikeusapua, ja vaatia kohtuullistamista. Jos mie son noin rikas, niin kyseeseen tulee myös elastusapu vaimolle siksi aikaa, että hän kouluttautuua ammattiin. Elastuapua voi saada vaikka 2-5 vuotta. Jos puolios on lähellä eläkeikää, voi kyseeseen tulla loppuiän kestävä elastusapu.

"Tuomioistuimessa elatusapuratkaisuun vaikuttavana seikkana voidaan pitää esimerkiksi puolison vieraantumista omasta ammatistaan kodin ja yhteisten lasten hoidon vuoksi pitkäaikaisen avioliiton aikana ja siitä johtuvaa työnsaantimahdollisuuksien heikkenemistä. Tuomioistuimen antamaa päätöstä tai puolisoiden tekemää sopimusta elatusavun suorittamisesta voidaan muuttaa, jos sitä on muuttuneiden olosuhteiden vuoksi pidettävä aiheellisena. Päätöstä tai sopimusta, jossa elatusapu on vahvistettu suoritettavaksi kertakaikkisena, ei voida kuitenkaan muuttaa sen jälkeen, kun elatusapu on maksettu. Elatusapua muutettaessa voidaan ottaa huomioon myös kanteen vireille panoa edeltäneiden kuuden kuukauden aikana vallinneet olosuhteet."

Vierailija

Tosiaan, avioehto ei ole mikään yksipuolinen sanelu, kyllä siihen sen vaimon allekirjoitus tarvitaan. Aivan turha kuormittaa ruuhkaista oikeuslaitosta jollain parisuhdetappelulla, kun jonossa olisi oikeastikin tärkeitä keissejä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Koulutus ei tänä päivänä takaa työtä. Terv. työtön maisteri

Takaa takaa jos on osannut valita työllistävän koulutuksen, oli se sitten yliopisto tai ammattikoulutaustainen. Ja sinäkin olet varmasti hakenut töitä ulkomailta asti, eikös?

Vierailija

Ei, vaan typerä nainen. Kenenkään ei pidä kuvitella voivansa loisia miehen lompakolla loppuikäänsä. Vaikka niin moni vielä kuvitteleekin.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat