Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Sushia puuroriisistä?

Vierailija
01.04.2019 |

Onnistuuko? Olen tästä kuullut että jotkut tekee mutta en ole koskaan ite kokeillut. Nyt tuli asiakkaalta pyyntö töissä että voitaisiinko tehdä joskus sushia. Mitään kovin kalliita ruokia me ei voida tehdä koska meidän pitää pitää kulut mahdollisimman minimissä (sosiaaliala). Luulen että lohi jo itsessään paukuttaa budjettia riittävästi niin en edes kehtaa ehdottaa sushiriisin ostamista 😅 muutenhan tarvikkeet on aika halpoja.

Kommentit (114)

Vierailija
21/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puuroriisi toimii hyvin. Sitä täällä Suomessa asuvat japanilaisetkin käyttävät.

Vierailija
22/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä en ole koskaan törmännyt limaiseen puuroriisiin. Enkä myöskään keskeltä kovaan.

Koska et ole kovin kriittinen. Puuroriisi on sitä verrattuna suhsiriisiin. Keitä riisiä(riisejä) ja maistele sitä erivaiheissa, aluksi se on kovaa kauttaaltaan, sitten pinta pehmenee, kun taas pysyy sisältä pitempään raakana ja siten kovana, kunnes pehmenee sieltäkin mutta eri riisit eritavalla. Tarvitsetteko lisää rautalankaa vai osaatteko päätellä itse eteenpäin vai ette? Vai etkö ole koskaan törmännyt riisin keittämiseenkään? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
23/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minä en ole koskaan törmännyt limaiseen puuroriisiin. Enkä myöskään keskeltä kovaan.

Koska et ole kovin kriittinen. Puuroriisi on sitä verrattuna suhsiriisiin. Keitä riisiä(riisejä) ja maistele sitä erivaiheissa, aluksi se on kovaa kauttaaltaan, sitten pinta pehmenee, kun taas pysyy sisältä pitempään raakana ja siten kovana, kunnes pehmenee sieltäkin mutta eri riisit eritavalla. Tarvitsetteko lisää rautalankaa vai osaatteko päätellä itse eteenpäin vai ette? Vai etkö ole koskaan törmännyt riisin keittämiseenkään? 

Sushiriisin ja puuroriisin ero on aika olematon, paitsi jos olet sen onnistunut valmistamaan väärin. Puuroriisi käy ihan yhtä hyvin sushiin, näin kertoi sushinvalmistuskursseja vetävä japanilainen.

Vierailija
24/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin tyypillistä. Suomen-japanilaiset käyttävät Risellan puuroriisiä, mutta av-mammalle se ei mitenkään kelpaa. Huvittavaa. Risellasta tulee mainiota sushia, kun se oikein huuhdellaan, keitetään ja maustetaan. En ole koskaan onnistunut tekemään siitä kovaa tai raakaa puhumattakaan että limaista.

Sushi on itse asiassa varsin edullista ruokaa, koska kalaa menee kuitenkin siihen varsin vähän. On myös liki ilmaisia sushitäytteitä kuten japanilainen munakas, kurkku jne.

Ja tuolle riisin epäterveellisyydestä kohkaajalle voi sanoa vain, että no mitä sitten. Japanilaisetkin ovat sangen pitkäikäistä porukkaa, vaikka syövät riisiä joka päivä. Elämä on vaarallista ja johtaa kuolemaan joka tapauksessa.

Vierailija
25/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puuroriisi ja sushiriisi on samaa asiaa. Itse en asu Suomessa, ja teen niinpäin, että ostan ison säkin sushiriisiä, joka on täällä halpaa, ja teen siitä sekä puurot, karjalanpiirakat että sushit. Ja kaikki onnistuu juuri kuten pitääkin.

Vierailija
26/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minä en ole koskaan törmännyt limaiseen puuroriisiin. Enkä myöskään keskeltä kovaan.

Koska et ole kovin kriittinen. Puuroriisi on sitä verrattuna suhsiriisiin. Keitä riisiä(riisejä) ja maistele sitä erivaiheissa, aluksi se on kovaa kauttaaltaan, sitten pinta pehmenee, kun taas pysyy sisältä pitempään raakana ja siten kovana, kunnes pehmenee sieltäkin mutta eri riisit eritavalla. Tarvitsetteko lisää rautalankaa vai osaatteko päätellä itse eteenpäin vai ette? Vai etkö ole koskaan törmännyt riisin keittämiseenkään? 

Sushiriisin ja puuroriisin ero on aika olematon, paitsi jos olet sen onnistunut valmistamaan väärin. Puuroriisi käy ihan yhtä hyvin sushiin, näin kertoi sushinvalmistuskursseja vetävä japanilainen.

 Turkkilaisella pizzalla voi korvata napolilaisen pizzan jos pitää napolilaista pizzaa yliarvostetuna kumpikin on pizzoja toinen on vain erilainen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
27/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Puuroriisi ja sushiriisi on samaa asiaa. Itse en asu Suomessa, ja teen niinpäin, että ostan ison säkin sushiriisiä, joka on täällä halpaa, ja teen siitä sekä puurot, karjalanpiirakat että sushit. Ja kaikki onnistuu juuri kuten pitääkin.

Itse en tykkää puuroriisin koostumuksesta joka ei ole sama kuin sushiriisissä, mutta sitä ei ilmeisesti saa sanoa. Toisille voi kelvata mikä vaan. 

Vierailija
28/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minä en ole koskaan törmännyt limaiseen puuroriisiin. Enkä myöskään keskeltä kovaan.

Koska et ole kovin kriittinen. Puuroriisi on sitä verrattuna suhsiriisiin. Keitä riisiä(riisejä) ja maistele sitä erivaiheissa, aluksi se on kovaa kauttaaltaan, sitten pinta pehmenee, kun taas pysyy sisältä pitempään raakana ja siten kovana, kunnes pehmenee sieltäkin mutta eri riisit eritavalla. Tarvitsetteko lisää rautalankaa vai osaatteko päätellä itse eteenpäin vai ette? Vai etkö ole koskaan törmännyt riisin keittämiseenkään? 

Saisit kyllä aika erikoisia katseita meidän työpaikan kahvipöydässä Japanilaisilta jos sinne tulisit neuvojasi latelemaan..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
29/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minä en ole koskaan törmännyt limaiseen puuroriisiin. Enkä myöskään keskeltä kovaan.

Koska et ole kovin kriittinen. Puuroriisi on sitä verrattuna suhsiriisiin. Keitä riisiä(riisejä) ja maistele sitä erivaiheissa, aluksi se on kovaa kauttaaltaan, sitten pinta pehmenee, kun taas pysyy sisältä pitempään raakana ja siten kovana, kunnes pehmenee sieltäkin mutta eri riisit eritavalla. Tarvitsetteko lisää rautalankaa vai osaatteko päätellä itse eteenpäin vai ette? Vai etkö ole koskaan törmännyt riisin keittämiseenkään? 

Sushiriisin ja puuroriisin ero on aika olematon, paitsi jos olet sen onnistunut valmistamaan väärin. Puuroriisi käy ihan yhtä hyvin sushiin, näin kertoi sushinvalmistuskursseja vetävä japanilainen.

Kun keität puuroriisiä ja sushiriisiä ensi kerralla yhttäaikaa huomaat eron. Mutta toki minulla ei saa olla mielipidettä' koska sinun mielipiteesi on kopioitu jonkun todistamattoman nimettömän kursseja vetävän japanilaisen mukaan. Miksi tämä on kilpailu sinulle jos kaikille ei kelpaa puuroriisi onko se jotenkin liikaa sinulle?

Vierailija
30/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minä en ole koskaan törmännyt limaiseen puuroriisiin. Enkä myöskään keskeltä kovaan.

Koska et ole kovin kriittinen. Puuroriisi on sitä verrattuna suhsiriisiin. Keitä riisiä(riisejä) ja maistele sitä erivaiheissa, aluksi se on kovaa kauttaaltaan, sitten pinta pehmenee, kun taas pysyy sisältä pitempään raakana ja siten kovana, kunnes pehmenee sieltäkin mutta eri riisit eritavalla. Tarvitsetteko lisää rautalankaa vai osaatteko päätellä itse eteenpäin vai ette? Vai etkö ole koskaan törmännyt riisin keittämiseenkään? 

Saisit kyllä aika erikoisia katseita meidän työpaikan kahvipöydässä Japanilaisilta jos sinne tulisit neuvojasi latelemaan..

Ai oletkin trolli. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
31/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Risella puuroriisiä olan käyttänyt. Hyvät pesut ja liotukset.

Suomestahan ei taida edes saada japanilaista sushiriisiä. Myynnissä on italialaista ja espanjalaista.

Japanilaiset kasvattaa riisiä kyllä, mutta tilaa on rajoitetusti ja kaikki menee oman maan markkinoille.

Jos riisi on limaista pinnalta, se on pesty huonosti.

Jos kova sisältä, se on raakaa.

Japanilaisittain riisiä pitäisi kypsentää höyrystämällä. Jos tekee kattilassa, niin reiät umpeen, ettei höyryä mene hukkaan. Eikä kannen nostoja. Naftissa vedessä, eikä saa hämmentää.

Kyllähän kantta tulee nosteltua ja toisinaan keittimestä lisättyä vettä ja sitten hämmentelen. Hyvää on tullut siltikin ja kypsää.222

Vierailija
32/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Puuroriisi ja sushiriisi on samaa asiaa. Itse en asu Suomessa, ja teen niinpäin, että ostan ison säkin sushiriisiä, joka on täällä halpaa, ja teen siitä sekä puurot, karjalanpiirakat että sushit. Ja kaikki onnistuu juuri kuten pitääkin.

Itse en tykkää puuroriisin koostumuksesta joka ei ole sama kuin sushiriisissä, mutta sitä ei ilmeisesti saa sanoa. Toisille voi kelvata mikä vaan. 

Ja täällä sanotaan, että jos se ero sinusta on niin hirvittävä niin kannattaa tsekata oikea valmistustekniikka sille puuroriisille, koska ilmiselvästi se ei sulla ollu suuri suksee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
33/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Puuroriisi ja sushiriisi on samaa asiaa. Itse en asu Suomessa, ja teen niinpäin, että ostan ison säkin sushiriisiä, joka on täällä halpaa, ja teen siitä sekä puurot, karjalanpiirakat että sushit. Ja kaikki onnistuu juuri kuten pitääkin.

Itse en tykkää puuroriisin koostumuksesta joka ei ole sama kuin sushiriisissä, mutta sitä ei ilmeisesti saa sanoa. Toisille voi kelvata mikä vaan. 

Ja täällä sanotaan, että jos se ero sinusta on niin hirvittävä niin kannattaa tsekata oikea valmistustekniikka sille puuroriisille, koska ilmiselvästi se ei sulla ollu suuri suksee.

Tee vierekkäin puuroriisiä ja suhsiriisiä niin huomaat eron, jos pystyt maistamaan tai hahmottamaan sellaisen. Ero on selkeä tekstuurissa sekä kypsymis vaiheissa. En kaipaa trollaamistasi kun en tykkää niin mitä se on sinulta pois? Vastaa tähän kiitos. 

Vierailija
34/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Risella puuroriisiä olan käyttänyt. Hyvät pesut ja liotukset.

Suomestahan ei taida edes saada japanilaista sushiriisiä. Myynnissä on italialaista ja espanjalaista.

Japanilaiset kasvattaa riisiä kyllä, mutta tilaa on rajoitetusti ja kaikki menee oman maan markkinoille.

Jos riisi on limaista pinnalta, se on pesty huonosti.

Jos kova sisältä, se on raakaa.

Japanilaisittain riisiä pitäisi kypsentää höyrystämällä. Jos tekee kattilassa, niin reiät umpeen, ettei höyryä mene hukkaan. Eikä kannen nostoja. Naftissa vedessä, eikä saa hämmentää.

Kyllähän kantta tulee nosteltua ja toisinaan keittimestä lisättyä vettä ja sitten hämmentelen. Hyvää on tullut siltikin ja kypsää.222

Niinp'ä naftissa vedessä se sushiriisi on kypsää toisin kuin se risellan puuroriisi mitä täälä mainostetaan. Jos puuroa keittää pitempoään tulee sen pinta limaiseksi VAIKKA seno olisi pessyt hyvin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
35/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Risella puuroriisiä olan käyttänyt. Hyvät pesut ja liotukset.

Suomestahan ei taida edes saada japanilaista sushiriisiä. Myynnissä on italialaista ja espanjalaista.

Japanilaiset kasvattaa riisiä kyllä, mutta tilaa on rajoitetusti ja kaikki menee oman maan markkinoille.

Jos riisi on limaista pinnalta, se on pesty huonosti.

Jos kova sisältä, se on raakaa.

Japanilaisittain riisiä pitäisi kypsentää höyrystämällä. Jos tekee kattilassa, niin reiät umpeen, ettei höyryä mene hukkaan. Eikä kannen nostoja. Naftissa vedessä, eikä saa hämmentää.

Kyllähän kantta tulee nosteltua ja toisinaan keittimestä lisättyä vettä ja sitten hämmentelen. Hyvää on tullut siltikin ja kypsää.222

Niinp'ä naftissa vedessä se sushiriisi on kypsää toisin kuin se risellan puuroriisi mitä täälä mainostetaan. Jos puuroa keittää pitempoään tulee sen pinta limaiseksi VAIKKA seno olisi pessyt hyvin. 

Kyllä se puuroriisikin kypsyy naftissa vedessä. En mittaile, jos alkaa näyttää, ettei vesi riitä lisään.

Joko et ole edes testannut, tai et vaan osaa. Hyvää päivänjatkoa.

Vierailija
36/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Risella puuroriisiä olan käyttänyt. Hyvät pesut ja liotukset.

Suomestahan ei taida edes saada japanilaista sushiriisiä. Myynnissä on italialaista ja espanjalaista.

Japanilaiset kasvattaa riisiä kyllä, mutta tilaa on rajoitetusti ja kaikki menee oman maan markkinoille.

Jos riisi on limaista pinnalta, se on pesty huonosti.

Jos kova sisältä, se on raakaa.

Japanilaisittain riisiä pitäisi kypsentää höyrystämällä. Jos tekee kattilassa, niin reiät umpeen, ettei höyryä mene hukkaan. Eikä kannen nostoja. Naftissa vedessä, eikä saa hämmentää.

Kyllähän kantta tulee nosteltua ja toisinaan keittimestä lisättyä vettä ja sitten hämmentelen. Hyvää on tullut siltikin ja kypsää.222

Niinp'ä naftissa vedessä se sushiriisi on kypsää toisin kuin se risellan puuroriisi mitä täälä mainostetaan. Jos puuroa keittää pitempoään tulee sen pinta limaiseksi VAIKKA seno olisi pessyt hyvin. 

Kyllä se puuroriisikin kypsyy naftissa vedessä. En mittaile, jos alkaa näyttää, ettei vesi riitä lisään.

Joko et ole edes testannut, tai et vaan osaa. Hyvää päivänjatkoa.

Olen testannut ja havainnut sushiriisin tekstuurin puuroriisiä paremmaksi tuolla metodilla keitettäessä. Sinä et vaan sitten hahmota sitä eroa, toisille kelpaa mikä vaan nähtävästi. 

Vierailija
37/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Risella puuroriisiä olan käyttänyt. Hyvät pesut ja liotukset.

Suomestahan ei taida edes saada japanilaista sushiriisiä. Myynnissä on italialaista ja espanjalaista.

Japanilaiset kasvattaa riisiä kyllä, mutta tilaa on rajoitetusti ja kaikki menee oman maan markkinoille.

Jos riisi on limaista pinnalta, se on pesty huonosti.

Jos kova sisältä, se on raakaa.

Japanilaisittain riisiä pitäisi kypsentää höyrystämällä. Jos tekee kattilassa, niin reiät umpeen, ettei höyryä mene hukkaan. Eikä kannen nostoja. Naftissa vedessä, eikä saa hämmentää.

Kyllähän kantta tulee nosteltua ja toisinaan keittimestä lisättyä vettä ja sitten hämmentelen. Hyvää on tullut siltikin ja kypsää.222

Niinp'ä naftissa vedessä se sushiriisi on kypsää toisin kuin se risellan puuroriisi mitä täälä mainostetaan. Jos puuroa keittää pitempoään tulee sen pinta limaiseksi VAIKKA seno olisi pessyt hyvin. 

Kyllä se puuroriisikin kypsyy naftissa vedessä. En mittaile, jos alkaa näyttää, ettei vesi riitä lisään.

Joko et ole edes testannut, tai et vaan osaa. Hyvää päivänjatkoa.

Olen testannut ja havainnut sushiriisin tekstuurin puuroriisiä paremmaksi tuolla metodilla keitettäessä. Sinä et vaan sitten hahmota sitä eroa, toisille kelpaa mikä vaan nähtävästi. 

Lisään vielä, että minä en nostele kantta enkä minä lisäile vettä kun on kyse sushista. Jos syön kylmää riisiä etikalla ja sokerilla on sen riisin oltava  täydellistä. Miten sinusta se tarkoittaa etten muka osaa? 

Vierailija
38/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi hyvä luoja tuota tyyppiä.

Vierailija
39/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Puuroriisi ja sushiriisi on samaa asiaa. Itse en asu Suomessa, ja teen niinpäin, että ostan ison säkin sushiriisiä, joka on täällä halpaa, ja teen siitä sekä puurot, karjalanpiirakat että sushit. Ja kaikki onnistuu juuri kuten pitääkin.

Itse en tykkää puuroriisin koostumuksesta joka ei ole sama kuin sushiriisissä, mutta sitä ei ilmeisesti saa sanoa. Toisille voi kelvata mikä vaan. 

Ja täällä sanotaan, että jos se ero sinusta on niin hirvittävä niin kannattaa tsekata oikea valmistustekniikka sille puuroriisille, koska ilmiselvästi se ei sulla ollu suuri suksee.

Tee vierekkäin puuroriisiä ja suhsiriisiä niin huomaat eron, jos pystyt maistamaan tai hahmottamaan sellaisen. Ero on selkeä tekstuurissa sekä kypsymis vaiheissa. En kaipaa trollaamistasi kun en tykkää niin mitä se on sinulta pois? Vastaa tähän kiitos. 

Aloittajan kysymys oli, että voiko puuroriisistä tehdä sushia. Kyllä voi. Kysymys ei ollut, tykkäätkö sinä puuroriisistä sushissa.

Vierailija
40/114 |
01.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Puuroriisi ja sushiriisi on samaa asiaa. Itse en asu Suomessa, ja teen niinpäin, että ostan ison säkin sushiriisiä, joka on täällä halpaa, ja teen siitä sekä puurot, karjalanpiirakat että sushit. Ja kaikki onnistuu juuri kuten pitääkin.

Itse en tykkää puuroriisin koostumuksesta joka ei ole sama kuin sushiriisissä, mutta sitä ei ilmeisesti saa sanoa. Toisille voi kelvata mikä vaan. 

Ja täällä sanotaan, että jos se ero sinusta on niin hirvittävä niin kannattaa tsekata oikea valmistustekniikka sille puuroriisille, koska ilmiselvästi se ei sulla ollu suuri suksee.

Tee vierekkäin puuroriisiä ja suhsiriisiä niin huomaat eron, jos pystyt maistamaan tai hahmottamaan sellaisen. Ero on selkeä tekstuurissa sekä kypsymis vaiheissa. En kaipaa trollaamistasi kun en tykkää niin mitä se on sinulta pois? Vastaa tähän kiitos. 

Aloittajan kysymys oli, että voiko puuroriisistä tehdä sushia. Kyllä voi. Kysymys ei ollut, tykkäätkö sinä puuroriisistä sushissa.

Voihan sitä tehdä vaikka basmatiriisistä muttei se tee siitä sushia joka on SE R*II*S*I.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä neljä kolme