Keraaminen liesi, ihan p....
Ostettiin uusi liesi ja sen kanssa menee hermot!!! Ensinnäkin siihen on tullut jotain pieniä "läikkiä" jotka ei lähde millään irti. Ihan kuin olisivat jossain pinnan "sisällä"? Mitä ihmettä, miten niistä pääsee eroon, mistä niitä tulee? Entäs kun teet ruokaa esim. keität perunoita tai teet kastiketta siis mitä vain. Niin miksi se hella naksuttaa edes takasin sen lämmön kanssa? Siis, lopettaa lämmittämisen ja sitten taas alkaa punertaa. Tätä jatkuvasti. Ja siinä sitten keitokset alkaa porista ja sitten taas hyytyä. Tosi kivaa joo. Ei tule tasaista lämpöä ollenkaan. Onko kyseessä olevinaan joku energian säästäminen vai onko se rikki? Kiertoilma on ainut joka on toiminut "oikein".
Valitanko turhasta vai pitäisikö soittaa liikkeeseen? Kokemuksia!!!
Kommentit (87)
Vierailija kirjoitti:
[quote author="Vierailija" time="10.07.2015 klo 23:25"]
Keraaminen liesitaso on keksintö h******stä!
Joo, lähteehän se puhtaaksi jos hinkkaat ja hinkkaat, kaavit ja kaavit kaapimella joka välissä. Ehkä. Parasta on kun pinta kuumuu myös levykohdan ympäriltä ja ei tarvitse kuin hieman vettä roiskahtaa, niin johan on heti kalkkitahrat pinnassa. Puhumattakaan sitten rasva- tai muista roiskeista, jotka palavat hetkessä kiinni. En keksi yhtään hyvää puolta keraamisesta liesitasosta.
Ei kai se nyt niin hankalaa ole pyyhkäistä puhtaaksi aina käytön jälkeen. Aivan kuten tehdään induktio- ja valurautaliedellekin, ettei lika pääse pinttymään.
Paitsi että keraaminen liesitaso on sammuttamisen jälkeenkin pitkän ajan hyvin kuuma myös levykohtien ympäriltä. Jolloin roiskeet ehtivät palaa tehokkaasti kiinni. Tai sitten poltat pyyhintärätin, vaikka se olisikin kostea. Ja pesuainetta on turha laittaa liedelle käryämään. Niinpä hinkkaat ja kaavit lieden puhtaaksi joka kerta sitä käytettyäsi vasta kun se on jäähtynyt ja roiskeet ovat jämähtäneet tasoon kiinni. Vanhanaikainen valurautaliesi oli todella helppo puhdistaa verrattuna keraamiseen tasoon, samoin induktioliesi. En kyllä keraamista tasoa suosittele kellekään.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole induktiolieden voittanutta. Ei ainakaan minun ole tarvinnut koko kattilavarastoa uusia sen takia, koska en ole ikinä käyttänyt mitään emalikattiloita jotka eivät siihen sovi.
Juuri emalikattilat sopivatkin induktioliedelle, koska ne ovat rautaa.
Ostamallani induktiolevyllä en ole onnistunut vielä paistamaan lätyn lättyä polttamatta sitä pilalle.
Wilfan levyn esisäädöt eivät anna lämmölle sitä tulosta, minkä lupaavat. Jos säätimiä käyttää, seuraa korvia raastavaa piippailua.
Keraamisessa liedessä esimerkiksi pannua poistaessa tökkää lämpösäteily silmiin, jos sattuu olemaan lämmitystilassa. Säteily voi aiheuttaa pidemmän päälle rappeutumaa silmissä, jos ei osaa varoa. Säteily voi vaurioittaa liesituuletintakin.
Joku täälä valiti, että keraamisessa jää yksi levy päälle. Siinä on voinut katkojan kärjet olla hitsautuneet kiinni tms. Ei kannata käyttää. Säteily voi sytyttää jotain.
Vanha valurautaliesi on ihan kilpailukykyinen tuote vieläkin.
Keraaminen liesi ollut käytössä jo 15 vuotta, vielä induktio sellainen. Ei mitään ongelmia, ikinä en vaihda tavalliseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole induktiolieden voittanutta. Ei ainakaan minun ole tarvinnut koko kattilavarastoa uusia sen takia, koska en ole ikinä käyttänyt mitään emalikattiloita jotka eivät siihen sovi.
Juuri emalikattilat sopivatkin induktioliedelle, koska ne ovat rautaa.
Ostamallani induktiolevyllä en ole onnistunut vielä paistamaan lätyn lättyä polttamatta sitä pilalle.
Wilfan levyn esisäädöt eivät anna lämmölle sitä tulosta, minkä lupaavat. Jos säätimiä käyttää, seuraa korvia raastavaa piippailua.
Keraamisessa liedessä esimerkiksi pannua poistaessa tökkää lämpösäteily silmiin, jos sattuu olemaan lämmitystilassa. Säteily voi aiheuttaa pidemmän päälle rappeutumaa silmissä, jos ei osaa varoa. Säteily voi vaurioittaa liesituuletintakin.
Joku täälä valiti, että keraamisessa jää yksi levy päälle. Siinä on voinut katkojan kärjet olla hitsautuneet kiinni tms. Ei kannata käyttää. Säteily voi sytyttää jotain.
Vanha valurautaliesi on ihan kilpailukykyinen tuote vieläkin.
Tuolla tietämyksellä kannattaa varmaan pysytellä nuotiossa ruuan valmistuksessa, ettei vain tule katkojan kärjistä mitään sätelytystä.
Vierailija kirjoitti:
Merkki on Electrolux. Jos jollain kokemuksia tästä merkistä? Liesi maksoi useamman satasen ja kyllä harmittaa... Täytyy kait soittaa huomen ja kysellä että onko ihan normaalia ton lieden "käytös". Kiitos vastauksista!!!
ap
10 vuotta ollut samanmerkkinen keraaminen liesi. Olen ollut oikein tyytyväinen. Suurta edistysta entisiin rautalevyihin verrattuna. Liesi pysyy puhtaana, kun pyyhkii mikrokuituliinalla tahrat tuoreeltaan. Sitkeämmät katoavat Mr. Musclen ja mukana tulleen kaapimen avulla.
Liesi "sammuttelee" välillä päällä olevaa levyä, koska pitää lämpötilaa tasaisena.
Suosittelen käyttöohjeen lukemista.
Keraamiset liedet on täysin perseestä. Ruoanlaiton kannalta järjestys on: Kaasu, induktio (hyvällä teholla, näissäkin paljon paskoja), puuhella, avotulella keittäminen, perinteinen sähköhella, sitten vasta vihon viimeisenä keraamiset paska viritykset.
Vierailija kirjoitti:
[quote author="Vierailija" time="24.09.2013 klo 00:14"]
Kyllä on ihan uskomatonta, että ihmiset vielä ostavat hitaita ja hankalasti puhdistettavia keraamisia liesiä. Jotkut vielä kehuvat osataneensa sen aataminaikuisen valurautahökötyksen! Kas kun eivät kypsennä ruokaa nuotiolla ja sytytä tulta puunpaloja hinkkaamalla!
Induktioliesi on ihan eri planeetalta. Mitä siitä, jos jokusen pannun joutuu uusimaan, eiväthän ne nyt niin kalliita ole. Ja hyvät valurauta- / hiiliteräspannuthan siinä toimivat automaattisesti vai täälläkö ihmiset kysentävät ruokansa myrkkyteflonilla?
Valurauta/teräspannut on niin perseestä kuin vain olla ja voi. Kaikki ruoka tarttuu kiinni. Minä en rasvaa ruokaani laita enkä aio olla koko ajan kääntelemässä ruokaa. Milläs estät sen ruoan palamisen kiinni?
Noiden pannujen putsaaminen on aivan perseestä. Kun edes tiskiainetta ei voi käyttää. Esimerkiksi tomaattikeiton tekemistä ei valuuraudalla suositella ollenkaan.
Joten se on kaukana hyvästä pannusta
No, jos paistaa haluaa, niin valurauta ja teräspannu on ainoat vaihtoehdot. Kaikki pinnoitteet on vuodessa paskana oikeissa paistolämpötiloissa. Ja miksi ei oikeesti voi tehdä sitä tomaattikeittoa teräskattilassa. No turha kai amatöörien kanssa kinata.
Vierailija kirjoitti:
Keraaminen liesi ollut käytössä jo 15 vuotta, vielä induktio sellainen. Ei mitään ongelmia, ikinä en vaihda tavalliseen.
Meillä on sellainen induktioliesi, jossa on valurautaiset levyt. Kovasti ollaan tykätty.
Ei pestä fairylla vaan erkoisaine ja heti pyyhitään. Kattilat sopivat. Hyvin pelittää ja on nopea.
Täällä tuntuu että moni ei tiedä keraamisen ja inductiolieden eroa.
Inductioliesi perustuu voimakkaseen magnetismiin ja kuumentaa pelkkää pannua tai kattilaa.
Inductiliedellä voit pannun alle laittaa vaikka leivinpaperia jos tuntuu että rasvainen ruoka roiskuu.
Vedekeitin jäi meillä turhaksi inductilieden hommaamisen jälkeen (vesi kiehuu minuutissa boosti päällä)
Hei, onko niin, että keraamisen lieden lämpötila laskee nopeasti, ja laskeeko lämpötila yhtä nopeasti kuin induktioliedessä?
Minulla on tapana tehdä välillä keittoa niin, että kuumennan keiton valurautaliedelläni vahvaan kiehumispisteeseen, mutta valvon, ettei se kiehu yli. Sitten laitan levyn kiinni ja lähden lenkille. Puolen tunnin kuluttua palaan kotiin, ja ruoka on valmista.
Haluaisin jatkaa tuota hyväksi havaitsemaani tapaa, mutta keraaminen liesi houkuttaisi. Jos ostan keraamisen, pitääkö luopua ruoan hauduttamisesta liedellä?
Meillä on ollut käytössä vuodesta 95 Rosenlew Keraaminen lattialiesi, jossa on tietysti uuni samassa. Se on 60cm leveä ja on kyllä ollut ihan mahdottoman hyvä hella. Erittäin helppo pestä liesitaso keraamisen lieden puhdistusaineella ja Fairy originel seoksella ihan tavallisella keittöluudulla Wettex merkkisellä. Sitten huuhtoo vain aineen likoineen pois, niin on puhdas ja sitten kiilloitan sen keittöpaperilla, niin se on siinä. Alhaalla erittäin tilava ulos vedettävä laatikko, jossa säilytetään paistopeltejä ja laidallista uunipannua. Meillä on siinä myös ajastin joka on päällä 120min sen jälkeen virta katkeaa, niin ei jää vahingossakaan liesi päälle. Jos tarvitsee enemmän aikaa, niin ei muuta, kuin vääntää sitä lisää nappulasta. En vaihtaisi mihinkään en ainakaan tavalliseen lieteen en myöskään induktiolieteen juuri tuon kattiloiden uusimisen takia. Ja vielä siksi, että siinä on sähkömangeettinen kenttä joita on jo ihan riittävästi ympärillä ilman sitäkin. Ja todellakin jolla on sydämmen tahdistin, niin hehän eivät saa edes lenkkeillä voimalinjan alla, koska siinä on se sähkömangeettinen kenttä. Sanonpahan vain sen, että liesi on ollut pitkäikäinen eikä vikoja ole ollut. Lienevätkö siihenaikaan valmistetut eriluokkaa, kuin tänäpäivänä tahtovat olla heti rikki jostakin kohti, kun tehdään missä sattuu. Yleensä itse luotan Made in Germany teräkseen painetulla leimalla valmistettuihin kodinkoneisiin, niin ovat taattua Saksalaista laatua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole induktiolieden voittanutta. Ei ainakaan minun ole tarvinnut koko kattilavarastoa uusia sen takia, koska en ole ikinä käyttänyt mitään emalikattiloita jotka eivät siihen sovi.
Juuri emalikattilat sopivatkin induktioliedelle, koska ne ovat rautaa.
Ostamallani induktiolevyllä en ole onnistunut vielä paistamaan lätyn lättyä polttamatta sitä pilalle.
Wilfan levyn esisäädöt eivät anna lämmölle sitä tulosta, minkä lupaavat. Jos säätimiä käyttää, seuraa korvia raastavaa piippailua.
Keraamisessa liedessä esimerkiksi pannua poistaessa tökkää lämpösäteily silmiin, jos sattuu olemaan lämmitystilassa. Säteily voi aiheuttaa pidemmän päälle rappeutumaa silmissä, jos ei osaa varoa. Säteily voi vaurioittaa liesituuletintakin.
Joku täälä valiti, että keraamisessa jää yksi levy päälle. Siinä on voinut katkojan kärjet olla hitsautuneet kiinni tms. Ei kannata käyttää. Säteily voi sytyttää jotain.
Vanha valurautaliesi on ihan kilpailukykyinen tuote vieläkin.
Tuolla tietämyksellä kannattaa varmaan pysytellä nuotiossa ruuan valmistuksessa, ettei vain tule katkojan kärjistä mitään sätelytystä.
kurkkupurkissa on hyvä polttaa risuja
Vierailija kirjoitti:
käytön jälkeen pinnan alle tuli sellasia jälkiä. Ja pyyhin hellan joka käytön jälkeen ja käytän puhtaita pannuja. Oon kuullu monelta näistä samoista vioista, ehkä se on kiinni merkistä...
Kyllä meillekkin tulee, merkki Rosenlew mutta muuten toimii oikein hyvin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
[quote author="Vierailija" time="24.09.2013 klo 00:14"]
Kyllä on ihan uskomatonta, että ihmiset vielä ostavat hitaita ja hankalasti puhdistettavia keraamisia liesiä. Jotkut vielä kehuvat osataneensa sen aataminaikuisen valurautahökötyksen! Kas kun eivät kypsennä ruokaa nuotiolla ja sytytä tulta puunpaloja hinkkaamalla!
Induktioliesi on ihan eri planeetalta. Mitä siitä, jos jokusen pannun joutuu uusimaan, eiväthän ne nyt niin kalliita ole. Ja hyvät valurauta- / hiiliteräspannuthan siinä toimivat automaattisesti vai täälläkö ihmiset kysentävät ruokansa myrkkyteflonilla?
Valurauta/teräspannut on niin perseestä kuin vain olla ja voi. Kaikki ruoka tarttuu kiinni. Minä en rasvaa ruokaani laita enkä aio olla koko ajan kääntelemässä ruokaa. Milläs estät sen ruoan palamisen kiinni?
Noiden pannujen putsaaminen on aivan perseestä. Kun edes tiskiainetta ei voi käyttää. Esimerkiksi tomaattikeiton tekemistä ei valuuraudalla suositella ollenkaan.
Joten se on kaukana hyvästä pannusta
No, jos paistaa haluaa, niin valurauta ja teräspannu on ainoat vaihtoehdot. Kaikki pinnoitteet on vuodessa paskana oikeissa paistolämpötiloissa. Ja miksi ei oikeesti voi tehdä sitä tomaattikeittoa teräskattilassa. No turha kai amatöörien kanssa kinata.
Tää niin totta. Hiiliteräspannu ja valurauta on parhaita pannuja mutta ei sovellu aloittelijoille.
Se valurautapannu pitää pyyhkiä öljyllä.
Mulla on hiiliteräspannu, miehellä teflon ja lettupannu valurautaa.
No teflon on huonoin mutta helpoin.
Itse ostin keraamisen koska meillä monesti pannuja lieden päällä.
Enkä koe hankalaksi kyseistä liettä.
Kokkaan paljon ja leivon usein niin osaan pitää ruokani pannussa enkä liedellä.
Kokkiykkönen kirjoitti:
Keraamiset liedet on täysin perseestä. Ruoanlaiton kannalta järjestys on: Kaasu, induktio (hyvällä teholla, näissäkin paljon paskoja), puuhella, avotulella keittäminen, perinteinen sähköhella, sitten vasta vihon viimeisenä keraamiset paska viritykset.
Kyllä se niin on että hyvä kokki tekee hyvää ruokaa ihan millä tahansa liedellä.
Kokkaan päivittäin ja leivon 1-3 kertaa viikossa.
T. Hyvää ruokaa tekevä
Moni haluaa pitää ruokaansa jälkilämmöllä.
Siihen keraaminen soveltuu hyvin.
En nää mitään syytä luopua tuosta keraamisesta liedestä.On todella omituista ettei voi hyväksyä että monii jopa pitää keraamisesta liedestä.
En tykkää keraamisesta ollenkaan. Mutta kun vanhasta lakkasi uuni toimimasta eipä enää löytynyt mistään valurautaista ajastimilla ja paistolämpömittarilla. Kun on niihin tottunut niin ei haluttut karvalakkimallia ja oli pakko ottaa keraaminen.
Irrota pistokkeesta, tai katkaise siitä virta vaikka keskuskaapista! Käynnistä uudestaan ja pelittää!