Napolilaistyylinen pizza on ylihypetettyä paskaa
Olen käynyt Italiassa useita kertoja, kiertänyt maan pohjoisesta etelään ja syönyt kaiken tasoisissa pizzerioissa, pienistä ja tuntemattomista isoihin ja maineikkaisiin. Voin varmuudella sanoa että ns. aito italialainen pizza on mautonta pullaa. Suomalaisetkin ovat muka villiintyneet napolilaistyylisiin pizzoihin joissa on järjettömän isot reunat ja jotka otetaan uunista osin palaneina.
Kaikkia näitä pizzoja yhdistää yksi nimittäjä: ne ovat huonoja.
Kommentit (50)
Omanlaistansa ruokaa. Ei sen kummempaa. Tein aikoinaan kotona vastaavia jo ennenkuin olin syönyt näitä missään muualla. Myöhemmin opin että italialaiset tekee pizzaa näin.
Totta, nuo sitkeät jauholätyt tukkii vaan suolen kolmeksi päiväksi.
Vehnäjauhoa
Tomaattipyrettä, - sosetta, Muttia myttiä tms
Sipulia
Eikö palaneiden pizzareunojen syönti ole syöpää aiheuttavaa, koska syntynyt karsinogeenejä?
Olen vähän samaa mieltä. Kun menin ensimmäisen kerran Italiaan, odotin innolla tilaamaani pizzaa -mikä pettymys! Mauton lätkä. Etenkin tuo mainittu napolilaistyyppinen pizza on suureksi osaksi taikinaa, en ymmärrä sen suosiota. Muuten, jos haluaa syödä Italiassa hyvin, kala, vihannekset ja muut ruokatarvikkeet ovat tuoreita ja hyvin valmistettuja. Tavallinen pasta-ateriakin on siellä herkullinen.
Vierailija kirjoitti:
Olen vähän samaa mieltä. Kun menin ensimmäisen kerran Italiaan, odotin innolla tilaamaani pizzaa -mikä pettymys! Mauton lätkä. Etenkin tuo mainittu napolilaistyyppinen pizza on suureksi osaksi taikinaa, en ymmärrä sen suosiota. Muuten, jos haluaa syödä Italiassa hyvin, kala, vihannekset ja muut ruokatarvikkeet ovat tuoreita ja hyvin valmistettuja. Tavallinen pasta-ateriakin on siellä herkullinen.
Jostain syystä vihannekset ja varsinkni tomaatit maistuu erilaiselle.
Vierailija kirjoitti:
Italiassakin on eritasoisia pizzerioita. Parhaat pizzat olen saanut Roomassa ja New Yorkissa, molemmissa paikoissa sitä hyvin ohueen pohjan pizzaa missä on vähän täytteitä, mutta sitäkin maukkaampia.
En välitä minäkään noista paksureunaisista pullapizzoista.
Kuvaat newyorkilais-tyylistä thin crust pizzaa.
Roomalainen pizza on tyypillisesti pizza al taglio -palapizzaa vitriinistä, vähän kuin focacciaa täytteillä.
Molemmat ovat oikeastaan ihan omia ruokiaan, eri asia kuin napolilainen pizza.
Vierailija kirjoitti:
Olen vähän samaa mieltä. Kun menin ensimmäisen kerran Italiaan, odotin innolla tilaamaani pizzaa -mikä pettymys! Mauton lätkä. Etenkin tuo mainittu napolilaistyyppinen pizza on suureksi osaksi taikinaa, en ymmärrä sen suosiota.
Muuten, jos haluaa syödä Italiassa hyvin, kala, vihannekset ja muut ruokatarvikkeet ovat tuoreita ja hyvin valmistettuja. Tavallinen pasta-ateriakin on siellä herkullinen.
Kaikki AINA tomaattisoosiin. Miksi.
Olen aivan samaa mieltä! Napolista tullessa oli pakko hakea kunnon kotipizzat, niin huono kokemus "aidosta"
Höpsistä. Napolilaistyylinen pizza parasta. Tosin muuallakin kuin Napolissa osataan sitä tehdä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen vähän samaa mieltä. Kun menin ensimmäisen kerran Italiaan, odotin innolla tilaamaani pizzaa -mikä pettymys! Mauton lätkä. Etenkin tuo mainittu napolilaistyyppinen pizza on suureksi osaksi taikinaa, en ymmärrä sen suosiota. Muuten, jos haluaa syödä Italiassa hyvin, kala, vihannekset ja muut ruokatarvikkeet ovat tuoreita ja hyvin valmistettuja. Tavallinen pasta-ateriakin on siellä herkullinen.
Jostain syystä vihannekset ja varsinkni tomaatit maistuu erilaiselle.
Ovat kypsiä. Suomessa saat samanlaisia tomaatteja kun kauppareissun jälkeen unohdat ne tomaatit pussissa pöydälle viikoksi.
Maailman parhaat pizzat saa Kotipizzasta
Vierailija kirjoitti:
Olen vähän samaa mieltä. Kun menin ensimmäisen kerran Italiaan, odotin innolla tilaamaani pizzaa -mikä pettymys! Mauton lätkä. Etenkin tuo mainittu napolilaistyyppinen pizza on suureksi osaksi taikinaa, en ymmärrä sen suosiota. Muuten, jos haluaa syödä Italiassa hyvin, kala, vihannekset ja muut ruokatarvikkeet ovat tuoreita ja hyvin valmistettuja. Tavallinen pasta-ateriakin on siellä herkullinen.
Tavallinen pasta-ateria. Sehän on - myös - vehnäjauhoa.
sipulia, joko tomaatti- tai kermapohjalla ..
En syö koskaan reunoja. Vehnäjauho on epäterveellistä.
Söin just äsken Pizza Backenin pakastepizzan joita on kehuttu Suomen parhaiksi. Tajuttoman sitkeä kiekko, jonka päällä todella omituisen makuista ja aivan liian makeaa tomaattikastiketta. Koko lätty tuoksuikin oudon makealle.
Aivan järkyttävä pettymys. Ja kalliskin vielä. Ei jatkoon.
Vierailija kirjoitti:
Omanlaistansa ruokaa. Ei sen kummempaa. Tein aikoinaan kotona vastaavia jo ennenkuin olin syönyt näitä missään muualla. Myöhemmin opin että italialaiset tekee pizzaa näin.
Mitä väliä sillä on miten joku italialainen pitsansa tekee ?
Ei pitsalle ole mitään alkuperäistä reseptiä olemassakaan...
Sama juttu siitä kuuluisasta ranskalaisesta "keittiöstä". Reilusti huonompaa ruokaa kuin esim. Saksassa, jossa normi Gasthaus:ssa saa maittavaa ja täyttävää ruokaa.
Ranskalainen ruoka on helvetin surkeaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen vähän samaa mieltä. Kun menin ensimmäisen kerran Italiaan, odotin innolla tilaamaani pizzaa -mikä pettymys! Mauton lätkä. Etenkin tuo mainittu napolilaistyyppinen pizza on suureksi osaksi taikinaa, en ymmärrä sen suosiota.
Muuten, jos haluaa syödä Italiassa hyvin, kala, vihannekset ja muut ruokatarvikkeet ovat tuoreita ja hyvin valmistettuja. Tavallinen pasta-ateriakin on siellä herkullinen.
Kaikki AINA tomaattisoosiin. Miksi.
Tätä en itsekään ymmärrä. Pizzakin on parempaa kun tomaattisoosin korvaa ainakin osin esim. majoneesilla tai juustokastikkeella. Pidän tomaatista mutta liika tomaattisuus kuvottaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen vähän samaa mieltä. Kun menin ensimmäisen kerran Italiaan, odotin innolla tilaamaani pizzaa -mikä pettymys! Mauton lätkä. Etenkin tuo mainittu napolilaistyyppinen pizza on suureksi osaksi taikinaa, en ymmärrä sen suosiota. Muuten, jos haluaa syödä Italiassa hyvin, kala, vihannekset ja muut ruokatarvikkeet ovat tuoreita ja hyvin valmistettuja. Tavallinen pasta-ateriakin on siellä herkullinen.
Tavallinen pasta-ateria. Sehän on - myös - vehnäjauhoa.
sipulia, joko tomaatti- tai kermapohjalla ..
Pastassa ainoa hyvä on se kastike. Kyllä garbonaara on hyvää, kun on kunnolla kermaa, voita, pekonia ja juustoraastetta. Pastan voi korvata perunoilla. Paranee vaan.
Italiassakin on eritasoisia pizzerioita. Parhaat pizzat olen saanut Roomassa ja New Yorkissa, molemmissa paikoissa sitä hyvin ohueen pohjan pizzaa missä on vähän täytteitä, mutta sitäkin maukkaampia.
En välitä minäkään noista paksureunaisista pullapizzoista.