Osaatko itse valmistaa ruskean kastikkeen?
Tuohan on hyvä lisä ruokaan vaikka joskus siihen kyllästyikin. Pitää nälän kauemmin paremmin pois arkiruuassa.
Kommentit (70)
Tämä,joka kommentoi ruoanlaittotaidon omaamisen olevan junttimaista, ei taida käydä ihan täysillä :D :D :D
Kyllä sen valmistaminen ainakin kasarilla opetettiin. Eikä enää opeteta?
Osaan. Vaikka kärsimättömyyden vuoksi vehnäjauho jääkin useimmiten kokkareiseksi.
Miten te muut oikein saatte ne kokkareet siliämään ja kastikkeesta tasaista?
Vierailija kirjoitti:
Öööh, kaupasta saa valmiina ruskean kastikkeen?
Ei sitä itse valmisteta?
Vain juntit valmistaa ruskean kastikkeen kotona itse?
Hiljaa! Tottakai ruskea kastike tehdään itse. Muistan lapsena 50-luvulla kuinka rakas äitini teki joka päivä ruskeaa kastiketta. Meillä oli ruokana vuoropäivin ruskeaa kastiketta ja pottumuussia ja sitten ruskeaa kastiketta ja keitettyjä perunoita. Ja se, teki Minusta Miehen!
terv: pussihousu
Vain maalaisjuntti tai yli 70 vuotias tekee nykyään jotain ruskeaa kastiketta 🤮
Vierailija kirjoitti:
Tämä,joka kommentoi ruoanlaittotaidon omaamisen olevan junttimaista, ei taida käydä ihan täysillä :D :D :D
Varmaan tilaa keitetyn vedenkin woltista.
Vierailija kirjoitti:
Vain maalaisjuntti tai yli 70 vuotias tekee nykyään jotain ruskeaa kastiketta 🤮
Hiljaa!
Ruskea kastike on hyvä ruoka!
terv: pussihousu
Tietääkö joku, että en osaa? En ole ikinä oppinut tekemään ruskeaa kastiketta ja pinaattikeittoa kunnolla. Luovutin. Tää on tosi noloa, koska multa taipuu kaikkea monimutkaisempaa. Mitä yksinkertaisempi ruoka, en tajua.
Montako kertaa kysyt tätä samaa? Edelleen jaksan vastata: kyllä osaan.
En ole aina osannut vaan on tullut möykkyistä, mutta olen viimein oppinut. Kokkareet saa pois sillä, että ensin sulattaa voin kunnolla ja antaa kiehua niin, että alkaa vähän ruskistua. Sitten lisää jauhot. Ennen nesteen lisäämistä kannattaa rasva-jauhoseoksen antaa vähän jäähtyä, niin jauho ei kypsy kokkareiksi heti. Tehdään siis päin vastoin kuin silloin, kun yritetään saada jotain jauhomöykkyjä pysymään ehjinä lisäämällä ne kiehuvaan nesteeseen.
Osaan, isoisäni teki sitä ja oli tosi hyvää. Mä olin 5 ja tuijotin hellan vieressä. Niin sitä oppii.
Se opeteltiin jo koulun köksän tunneilla, jos ei aiemmin osannut
Osaan mutta en ymmärrä miksi joku haluaisi sitä tehdä.
Vierailija kirjoitti:
Osaan. Vaikka kärsimättömyyden vuoksi vehnäjauho jääkin useimmiten kokkareiseksi.
Miten te muut oikein saatte ne kokkareet siliämään ja kastikkeesta tasaista?
Riittävästi voita paahtaessa ja kunnon sekoitus nesteen laiton yhteydessä. Laita neste kerralla, niin ei kypsy kokkareiseksi, kun neste jäähdyttää pahdetun rasva-jauhoseoksen ,eikä kypsy ennen aikojaan
En syö ruskeaa kastiketta ikinä, ellei pakolla ole esim. työpaikkaruokalassa sotkettu pääruuan sekaan. En siksi ole myöskään kokenut tarvetta osata tuollaista tehdä.
Vierailija kirjoitti:
Osaan mutta en ymmärrä miksi joku haluaisi sitä tehdä.
ymmärtääksemme teidän kommentin niin miksi ei haluaisi? usein täällä heitetään kommentteja mutta ei oikein avauduta asiasta tarpeeksi
Jostain syystä suomimehet ei kokkaa vaikka periaatteessa se on nimenomaan herrojen harrastus kautta aikojen. suomi mies ei kokkaa.. nainen tai äiti kokkaa. perusjuttuja ei opetella syödään paskaa sohvaperunoillaan ja ihmetellään kun jotkut elää kunnossa yli 90 vuotiaiksi. ai jessu. no äiti kokkaa.
Ehkä hiukan kärjistetty kommentti mutta valitettavan totta. ruuanlaitto pitäisi olla ihan basic ja kuka paskaa haluu syödä kun voi tehdä helposti hyvää? ihmettelen taas vaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Osaan mutta en ymmärrä miksi joku haluaisi sitä tehdä.
ymmärtääksemme teidän kommentin niin miksi ei haluaisi? usein täällä heitetään kommentteja mutta ei oikein avauduta asiasta tarpeeksi
Tuli syötyä sitä lapsena ja nuorena ihan tarpeeksi. En ole aikuisiässä koskaan tehnyt.
Vierailija kirjoitti:
Vain maalaisjuntti tai yli 70 vuotias tekee nykyään jotain ruskeaa kastiketta 🤮
Voihan sen oman osaamattomuuden itselleen noinkin valehdella.
Osaan.