Kestääkö teflonpannu letunpaiston kutosella?
Käyty keskustelu, kun toin kotiin supertarjous-teflonpannun 28cm ja koepaistoin itse sen. Totesin: "Ensivaikutelma on hitsin hyvä, saas nähdä miten saat letut paistettua pikkupojille tällä". ( Se on ollut hiukan haaste)
Vastaus oli: "Tuo puukahvainen ei paista kunnolla".
Sanoin "Pistä naksu tehoa lisää" (kuvittelin 4 >> 5)
Ja siihen vastaus: "Paistan letut aina kutosella"
Ja niitä välillä paistetaan vuori verran lapsenlapsille ja siis nyt kuullun perusteella vanhan liiton keraamisella liedellä ja täydellä teholla.
Olen ollut siinä uskossa, ettei teflonpannu juuri kestä edes vanhanaikaisen lieden täyttä tehoa?
Miten's muualla?
Kommentit (34)
Ne ovat aktiivisessa käytössä roskistavaraa 2-3 vuoden jälkeen joka tapauksessa.
Halvat teflonpaistinpannut ei välttämättä kestä.
Vierailija kirjoitti:
Ne ovat aktiivisessa käytössä roskistavaraa 2-3 vuoden jälkeen joka tapauksessa.
Mulla on kestänyt Hackmanin teflonpaistinpannu jo 10 vuotta. Ei ole naarmun naarmua.
Täyttä tehoa harvoin oikeasti tarvitaan. Ja silloin, kun tarvitaan, suositellaan muuta pannua kuin teflonpintaista.
Vierailija kirjoitti:
Halvat teflonpaistinpannut ei välttämättä kestä.
On meillä perheessä joku pilannut liian kuumalla levyllä kalliin puoli vuotta vanhan Hackman Hard Facenkin pohjan pinnoitteen.
Lättyjä paistetaan nelosella - vitosella. Kutosella tulee mustia palaneita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Halvat teflonpaistinpannut ei välttämättä kestä.
On meillä perheessä joku pilannut liian kuumalla levyllä kalliin puoli vuotta vanhan Hackman Hard Facenkin pohjan pinnoitteen.
Jaa. Mulla kyllä on kestänyt kutosella paistinpannu.
Ei lettuja tarvitse paistaa kutosella!
4-5 riittää.
Vierailija kirjoitti:
Lättyjä paistetaan nelosella - vitosella. Kutosella tulee mustia palaneita.
Juuri näin, viitoselta täytyy aina välillä käyttää nelosella että jäähtyy hieman.
Teflonpannua ei sinänsä tarvi mihinkään, kun lämpötilan säädöllä ja rasvalla estää aina ja kaikissa tilanteissa kiinni tarttumisen. Teflon on tunareita varten. Huonoin piirre on että koskaan ei sitten opi olemaan tunaroimatta kun ankara palaute puuttuu ja toistuvasti polttaa ruoat tai pannu tuhoutuu.
Lettuja ei usein paisteta täysillä lämmöillä. On se mahdollista jos haluaa ohuita muurinpohjatyyppisiä. Sitten pitää olla sen kestävä pannu ja paistajankin hereillä ja ketterä.
riippuu pannusta. Lue pannun pakkauksesta/ohjeesta. jos ei ole tallessa, niin netistä löytyy googlaamalla
yleisesti teflonpannuja ei kai ole tehty suuriin käyttölämpötiloihin
Lisää poika kuparinen alusta (lämmönlähde) paistinpannun alle niin jo alkaa tapahtua.
Valuraudalla paistan aina. Mummolta saatu noin 50 vuotta vanha.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lättyjä paistetaan nelosella - vitosella. Kutosella tulee mustia palaneita.
Juuri näin, viitoselta täytyy aina välillä käyttää nelosella että jäähtyy hieman.
Jep.
Teflinpannua ei saa koskaan laittaa kuumimmalla eli ei kuutoselle ikinä!!!
Pannu menee pilalle.
Viitonen on teflonpannun kuutonen.
Teflonpannua käytää vain ääliöt ja homot.
Vierailija kirjoitti:
Teflonpannua käytää vain ääliöt ja homot.
- Osaatkos mitenkään perustella väittämääsi?
...kas kun perustelemattomat väittämät ovat tyhjänpäiväistä puskahuutelua. Et kai halua leimautua foorumin pohjasakaksi?
Menee pohja kieroksi ja pannun pinta pilalle.