Nyt on vuosi 1986: Mitä teillä tänään syödään?
Kommentit (118)
Perunaa ja ruskeaa kastiketta possusuikaleella, jauhelihalla tai maksalla.
Äiti voisi tehdä vaikka makaronilaatikkoa, olin 11v helmikuussa -86.
Sunnuntain kunniaksi porsaankyljyksiä. Lisukkeina tietysti keitetyt perunat ja ruskea kastike. Salaatin virkaa toimittaa porkkanaraaste.
Ranskalaisia ja lehtipihvejä tai broilerin filettä.
Uunissa paistettuja koipireisiä vahvalla currylla ja riisiä. Kiinankaalipohjaista salaattia, jossa kurkku, tomaatti, ananas ja itse tehty Ranskalainen salaatin kastike. Isosta purkista myös espanjalaisia vihreitä oliiveja siivuina. Ne olivat kuumaa hottia.
Olin 13 vee sunnuntaisin oli usein porsaankyljyksiä röstiperunoilla. Oma huoneeni oli keittiönvieressä ja kesti kauan kuin se ruoankatku oli hävinnyt.
Mennään Carrollsiin, ehkä otan kalahampurilaisen ja ranskalaiset.
Silakkapihvejä ja perunamuussia. Etikkakurkkua.
Maksakastike ja keitetyt perunat.
Mulle on jäänyt mielikuva että kasarin alussa vielä leivottiin usein. Lähinnä pulla tuoksui kerrostalossa oikeastaan joka sunnuntai. Meillä ei leivottu aina mutta usein.
Folioon käärittyjä perunoita ja Orwelin lehti pihwejä. Oli vuonna -86.
huumorii myös.
Viikolla äiti teki terveellistä ja halpaa kotiruokaa, mutta viikonloppuna saimme, mitä halusimme. Usein oli nakkeja tai lihapullia ja ranskalaisia, joita edelleenkin söin juuri äsken. Tai hampurilaisia tai pitsaa.
Koska on talvisunnuntai, niin sanoisin että leivitettyjä kyljyksiä ja keitettyjä perunoita, ohessa kiinankaali-ananassalaatti.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Erittäin paksupohjaista peltipitsaa ja omenamehua.
Jälkiruoaksi 0,5 l jäätelöpaketti jaettuna neljälle.
Vierailija kirjoitti:
Uunissa paistettuja koipireisiä vahvalla currylla ja riisiä. Kiinankaalipohjaista salaattia, jossa kurkku, tomaatti, ananas ja itse tehty Ranskalainen salaatin kastike. Isosta purkista myös espanjalaisia vihreitä oliiveja siivuina. Ne olivat kuumaa hottia.
Voi olla kokonainenkin broileri kun on sunnuntai. Päivällisellä kauhistellaan Challengerin onnettomuutta.
Eilen, siis lauantai-iltana, on tehty lämpimiä voileipiä saunan jälkeen.
Äiteen tekemiä lihapullia kastikkeessa ja joko keitettyjä pottuja tai perunamuussia (tietenkin Iittalan/Arabian kulhoissa tehtynä) maukkaalla salaatilla. Myös maksa- tai jauhelihapihvit olivat mahdollisia samoiten pinaatti keitto munalla tai makaroonilaatikko ja se jauhelihapötkylä (tjsp).
Perhana sentään, tässä yuli nyt nälkä ja sylki herahti kiielelle.
*Heristää nyrkkiä APlle*
Mihin muuten ovat kadonneet porsaankyljykset ja kotletit?
Perunoita ja ruskeaa sianlihakastiketta. Salaattina pari punajuuriviipaletta tai suolakurkkua, joskus kiinankaalia tai porkkaraastetta.
Sunnuntaina saatettiin syödä hienommin pakasteranskalaisia ja sitkeitä sianlihakyljyksiä.
En tiedä muusta perheestä, mutta mä varmaan vetelin jotain pilttiä tuolloin.