Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

joku tutkija sanoo, että älkää ostako sitä halpaa ruokaa

Vierailija
24.02.2011 |

se on kaikkea muuta kuin sitä, mitä saa olevansa.

Ihmisellä on kuulemma mahdollisuus valita!

No ei ole!

Ruoka on ihan törkeen kallista. Terveyden ja hyvinvoinnin pitäisi tietysti olla ykkönen mutta joutuisin varmasta puolet kuukaudesta olla syömättä jos ostaisin sen paremman vaihtoehdon.



Törkeetä, että köyhä joutuu myrkyttämään itsensä kaikella paskalla jota halpaan ruokaan työnnetään!

Kommentit (84)

Vierailija
1/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee itse ruokasi. Lihapullia voi tehdä itse.

Vierailija
2/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset


Törkeetä, että köyhä joutuu myrkyttämään itsensä kaikella paskalla jota halpaan ruokaan työnnetään!

Mä oon ollut köyhä, mutta kyllä mä silti oon pystynyt tekemään ihan itse ruokani ihan oikeista ainesosista. Pitää vaan opetella tekemään ruokaa jostain mikä on halpislihapullan ja sisäfileen väliltä. Esim se palstalla parjattu sikanautajauheliha on oikeasti ihan hyvää tavaraa - ei oo kanannahkaa eikä broilerinjäänteitä joukossa. Myös "kastikeliha" on ihan hyvää tavaraa, vaikka siinä on paljon rasvaa. Siitä vaan itse tekemään! Tulee halvalla ja parempaa ja ennen kaikkea, tiedät mitä.

Toisaalta se on sit eri asia, että oikeasti kanan nahan syömisessä ei ole mitään vikaa. Olisi ekologisesti täysin kestämätöntä, jos niitä ennen vanhaan "pikkulihoiksi" kutsuttavia osia teuraseläimistä ei syötäisi. Siis oikeasti, hirveää tuhlausta olisi teurastaa lehmä, ja syödä siitä pelkät sisäfileet! Ennen vanhaan, silloin kun ruoka vielä oikeasti tehtiin kotona, kaikki ylijäämäpalat, kuten sorkkiin kiinnijäävä liha, hännät, kanannahat jms. keitettiin "pikkulihaksi", eli lihahyytelön tapaiseksi tahnaksi, mössöksi, joskus pateeksi muotoiltuna, jota voitiin syödä sellaisenaan kasvislisukkeitten kanssa tai leivän päällä. Samoin siitä voitiin tehdä makkaraa, kun siihen lisättiin ryynejä ja mausteita ja ehkä verta. Näin ihmisille riittä ruokaa, eikä lehmä kuollut turhaan. Mitään ei heitetty hukkaan.

Tämä tarkoittaa, että oikeasti siellä makkarassa KUULUU olla kaikki se, mitä sisäfileen leikkaamisen jläkeen syötävää jää yli. Eikä se mitään myrkkyä tai petosta ole. sen kuuluu olla siellä ja kyll äse sitäpaitsi ihan selvästi paketin kyljessä sanotaankin, että mitä siellä on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos vain viitsii sen valmistaa. Just ostin hyvää lampaanlihaa, alle 10 e kilo. Vaatii pidemmän kypsytyksen, mutta kylläpä on hyvää. Siitä saa juureksia lisäämällä loistavan pataruuan pariksi päiväksi.

Vierailija
4/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

On asia erikseen, jos ap on opiskelija tms. todella, todella köyhä, mut jos ruokaan voi varata edes sen pari kymppiä viikossa per henkilö, niin sillä jo saa ihan hyvää ruokaa. Pointti on suunnitella ja pakastaa.



Meillä kolmehenkinen perhe ja rahat tiukoilla, silti syödään hyvin. Kaikki lihat ostan -50% ja pakastan, samoin juustot (silloin kun niitä ostetaan). Puuro on hyvää perusruokaa, siihen marjoja = lähes ilmaista ja superterveellistä. Itse tehty leipä on hyvää ja siitä voi tehdä ihan niin terveellistä kuin itse haluaa. Porkkanat ostan isoissa säkeissä kun niiden hinta on n. 30 snt/kilo, raastan ja pakastan. Tuoresalaatteja syödään harvemmin. Kalat kalastetaan itse kerran vuodessa (lainataan tutun venettä ja katiskoja viikonlopun ajan pientä korvausta vastaan) ja pakastetaan. Onhan se älytöntä näpräämistä urakoida kilotolkulla ahvenfileitä mutta on hyvää ja terveellistä. Halpaa lohta ostetaan myös joskus, pilkotaan annoskokoihin ja pakastetaan.



Sit jos on sillä asenteella, että vaan menee kauppaan miettimään että mitähän sitä tänään söisi, niin silloinhan on pakko ostaa normihintaisia tuotteita ja valita niistä se halpa. Mut jo pelkästään sillä, että säästää euron verran lihassa, saa sitten ostettua sillä eurolla kuitupitoisempaa makaronia ja vihanneksia.



Mä en nyt siis väitä (huom!) että kaikki pystyis tai kaikkien pitäis pystyä keräämään marjoja tai kalastamaan, mut tuon vain esille ettei se ole mitenkään mahdotonta tai mahdottoman vaikeaa syödä ihan hyvin pienellä budjetilla.

Vierailija
5/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siinä jutussa mainittiin puurohiutaleet, jauhot ja leivätkin. Tarjouslihatkin on täynnä sontaa.

Vierailija
6/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun katsoo lisäaineet yms

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siinä jutussa mainittiin puurohiutaleet, jauhot ja leivätkin. Tarjouslihatkin on täynnä sontaa.


Tohon voi todeta, että älä usko kaikkea mitä luet.

Esim kaurahiutaleet, jotka tulevat Raisosta, prässätään ihan samalla koneella samasta laarista.

Ei lidlin hiutalert ja Eloveena ero muuten kuin paketista. ;)

Ah ja liha. Tuore ei ole parasta. Ei maukkainta eikä mureinta. Se että joku huutaa asiaansa useten ei tee siitä enempää totta. Helpompaa sellaista aivopesua on kyllä uskoa

Vierailija
8/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toki se vaatii vähän vaivannäköä mutta ruoka on hyvää, halpaa ja terveellistä. Sitten kun vielä pari kertaa viikossa syö kalaa ja ehkä kerran lihaa, niin optimaalinen koostumus on saavutettu. Oikeasti rahtasin kerran kolme pussia ruokaa kotiin ja se maksoi vähän päälle 50 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä jauhelihasta tuntee jos se on rustoista.

Ihan käypää lihaa.



Lässynlässyn. Eräille kelpaa vaan sisäfile! Hirveää haaskausta!!!

Vierailija
10/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaatii pidemmän haudutuksen, mutta maksu on sitten , aah, niin paljon parempi. Ja ei ole kauhean työlästä, siellähän ne uunissa hautuu, samöaa voi tehdä muuta. Mä usein haudutan lihat jo edellisenä päivänä, ja valmistan loppuun seuraavana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

liha yhtäkkiä huononee sillä, että se pistetään alennuksene koska on viimeinen käyttöpäivä? Esimerkiksi paistit ja fileet on useinkin alennuksessa, koska ei niitä mene niin hirveästi.

Vierailija
12/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on nyt muutama kuukausi kiinnitetty enemmän huomiota siihen mitä ruokaa ostan.

Tutkin tuoteselosteet ja ostan siotä missä lisäaineita on vähiten. En osta mitään kevyttuotteita enkä mitään missä on keinotekoisia makeutusaineita.

Aluksi harmitti, kun en voinut ostaa kaupan omia merkkejä juuri, kun niissä oli aina eniten lisäaineita.

Mutta nyt olen huomannut, että meillä menee ihan saman verran rahaa ruokaan kuin aiemminkin, kun sillä rahalla saa enemmän oikeaa tuotetta, ruoka on täyttävämpää ja makeanhomo on oikeistaan kokonaan hävinnyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

helppo huudella, että älkää ostako halpaa....

Vierailija
14/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ihmetellä tuota 5 kirjoitusta.



Kuinka monta pakastinta teillä on jos sinne mahtuu vuoden kalat, lihaa, marjoja, porkkanaraasteet yms?

Ja minkä ikäinen lapsi teillä on? Meillä on 3 lasta ja 2 aikuista ja ruokaa menee jo määrällisestikin niin paljon, että tuollainen pakastaminen, tarjouslihojen perässä juokseminen ja kaikenlainen närpääminen ja valmistelu veisi aika paljon aikaa.

Mistä edes saa lihaa -50% alesta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ihmetellä tuota 5 kirjoitusta. Kuinka monta pakastinta teillä on jos sinne mahtuu vuoden kalat, lihaa, marjoja, porkkanaraasteet yms? Ja minkä ikäinen lapsi teillä on? Meillä on 3 lasta ja 2 aikuista ja ruokaa menee jo määrällisestikin niin paljon, että tuollainen pakastaminen, tarjouslihojen perässä juokseminen ja kaikenlainen närpääminen ja valmistelu veisi aika paljon aikaa. Mistä edes saa lihaa -50% alesta?


Meillä on viisi henkinen perhe ja laitamme aina kaikki ruoat itse, lapset syövät lounaan koulussa, mutta meillä aikuisilla on töissä itsetehdyt eväät, eli meilläkin tehdään ruokaa todella paljon.

Meillä on kaksi pakastinta. Toisessa on lihat, syksyllä ostetaan puolikas possu (n.40kg) ja lisäksi nautaa jonkun verran (esim. 20kg). Sitten on itsepoimittuja marjoja ainakin 100 litraa (mustikoita, vadelmia, mansikoita riippuen sadosta). Toisessa pakastimessa pidetään muita ruokia (ihan kaupasta ostettuja pakastevihanneksia, jäätelöä, leivonnaisia yms.) Tällä tavoin säästää paljon aikaa ja vaivaa, kun on aina pakastimessa jotain mistä tehdä kunnon ruokaa. Lisäksi meillä on tietysti juureksia ja muuta tiloilta suoraan ostettavaa ruokaa kellarissa tai viileäkaapissa. Ei todellakaan ole mitään näpräämistä.

Vierailija
16/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ongittua kesän aikana? Meillä on sentään oma vene (rämä sellainen) ja harrastamme miehen kanssa kesällä onkimista sekä virvelillä että verkoilla, mutta ikinäkään ei ole tullut niin paljoa kalaa että siitä koko talven söisi. Ja me sentään asutaan kivenheiton päässä merestä.



Sama juttu marjastuksen kanssa. Noissa metsissä edes ole niin paljoa marjoja että niistä kauheasti pakkaseen meni.



No sieni suhteen viime syksy oli melko hyvä, mutta kyllä ne meillä oli loppu jo tammikuussa.

Vierailija
17/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikä ahvenia ja muita sisävesikaloja kannattaisi ihan kauhean usein syödä kun sisältävät aikalailla noita myrkkyjä.

Vierailija
18/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuollainen vie paljon aikaa? Marjastaminen, kalastaminen, lihan ja kalan käsittely ja pakastaminen, leipominen, kasvisten käsittely ja pakastaminen jne? Kyllä se aikamoiselta näpräämiseltä tuntuu, meillä ei ainakaan olisi tuollaiseen aikaa normaalin päivätyön ohella. Tietysti jos on työtön tms niin sitten varmaan eri asia.

ihmetellä tuota 5 kirjoitusta. Kuinka monta pakastinta teillä on jos sinne mahtuu vuoden kalat, lihaa, marjoja, porkkanaraasteet yms? Ja minkä ikäinen lapsi teillä on? Meillä on 3 lasta ja 2 aikuista ja ruokaa menee jo määrällisestikin niin paljon, että tuollainen pakastaminen, tarjouslihojen perässä juokseminen ja kaikenlainen närpääminen ja valmistelu veisi aika paljon aikaa. Mistä edes saa lihaa -50% alesta?


Meillä on viisi henkinen perhe ja laitamme aina kaikki ruoat itse, lapset syövät lounaan koulussa, mutta meillä aikuisilla on töissä itsetehdyt eväät, eli meilläkin tehdään ruokaa todella paljon.

Meillä on kaksi pakastinta. Toisessa on lihat, syksyllä ostetaan puolikas possu (n.40kg) ja lisäksi nautaa jonkun verran (esim. 20kg). Sitten on itsepoimittuja marjoja ainakin 100 litraa (mustikoita, vadelmia, mansikoita riippuen sadosta). Toisessa pakastimessa pidetään muita ruokia (ihan kaupasta ostettuja pakastevihanneksia, jäätelöä, leivonnaisia yms.) Tällä tavoin säästää paljon aikaa ja vaivaa, kun on aina pakastimessa jotain mistä tehdä kunnon ruokaa. Lisäksi meillä on tietysti juureksia ja muuta tiloilta suoraan ostettavaa ruokaa kellarissa tai viileäkaapissa. Ei todellakaan ole mitään näpräämistä.

Vierailija
19/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ongittua kesän aikana? Meillä on sentään oma vene (rämä sellainen) ja harrastamme miehen kanssa kesällä onkimista sekä virvelillä että verkoilla, mutta ikinäkään ei ole tullut niin paljoa kalaa että siitä koko talven söisi. Ja me sentään asutaan kivenheiton päässä merestä.

Me kans harrastetaan kalastusta, mutta ei me saada edes sesonkiaikojen kaloja silti sillä keinoin. joskus on myös talviverkkoja yritetty, mutta kyllä nälkä jäis jos sillain yrittäis itseään ruokkia.

Marjat meillä sensijaan tulee kyllä hyvin metsistä ja omasta puutarhasta. Pitää vaan tietää, missä ne apajat on ja sit mennä sinne aina muutamaksi päiväksi. Ja kotipuutarhasta tietty myös kerätään kaikki talteen.

Meillä ei tosin ole kuin kaksi ovellista pakastinta. Haaveilen arkkupakastimesta - meillä oli sellainen ennen ja se on NIIN paljon kätevämpi ja parempi ja helppokäyttöisempi ja mahtuvampi. Haaveilen myös oikeasta kylmäkellarista, - meillä on kyllä kellari, mutta se ei ole ihan tarpeeksi kylmä eikä kostea juureksille ja perunoille.

Vierailija
20/84 |
24.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin ,kun ei meillä ole aikaa. Alunperin oli kysymys siitä, mitä syödä, että voisi hyvin, eikä tarvitsisi nauttia lisäaineita.



Meillä on aina kesällä aikaa käydä metsässä marjoja ja sieniä poimimassa. Lihan pakastimeen laittamiseen menee aikaa 1-2 tuntia, siis vuodessa. Hankin muitakin tuotteita suoraan tiloilta, en todellakaan laske siihen kuluvaksi niin paljon aikaa, että tulisi järkevämmäksi ostaa kalliimmalla valmiiksi pakattua tavaraa kaupasta kerran tai kaksi viikossa.



Terveellisen ruoan hankkiminen ja syöminen on meidän perheelle niin tärkeää, että siihen riittää aikamme kyllä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kolme viisi