Mikä kiinteä rasva on sydänterveellisin leivontaan?
Haussa leivontaan sopiva kiinteä rasva, eli voi tai margariini, joka on kategoriansa sydänterveellisin?
Käytän kakkujen yms. leivonnassa rypsiöljyä aina kun mahdollista, mutta haluan tehdä välillä myös kakkuja joissa sokeri ja rasva vaahdotetaan aluksi, ja niihin tarvitaan kiinteä rasva.
Kommentit (6)
Vaikea sanoa. Pienen määrän syömisessä käy myös voi. Koska kuitu (vilja ja muuta) on sen mukana. Ja se on lyhyen ajan uunissa yleensä. Se ei ole varsinainen transrasva kuten munkeissa. Jos olisi juokseva, ehkä rypsi. Mutta kiinteitä pitäisi tutkia, yleensä pakettien takana lukee käykö se lajike leivontaan. Ellei laita vähemmän rasvaa, mutta tarttuuko se kurkkuun liikaa.
Sellainen missä on sydänmerkki? Esim. normaalisuolainen Keiju, sehän sopii myös leivontaan.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Heitä noppaa. Jos alat netistä kaivelemaan niin saat useita eri vastauksia.
Esim. Pirkka kasvirasva 60, vihreä-valkoinen rasia.