Tekikö teidän äiti 80-luvulla kotona kanaviilokkia?
Kommentit (96)
Ei tehnyt, mutta kouluruokana oli. Jo pelkkä haju alkoi kuvottamaan.
Hyi, ikuinen inhokki tillilihan ohella. Meillä myös maksalaatikkoa on aina syöneet vain koirat.
Minusta se koulun kanaviillokki oli hyvää! Pitäispä joskus itse tehdä. Onkohan muuten kanaa enään saatavillakaan?
olisipa tehnyt, se oli lempiruokaani mutta sitä oli vain koulussa.
äiti teki lähinnä erilaisia perunaruokia (keitettyjä, muussia, laatikkoa), hernekeittoa, kesäkeittoa, kalakeittoa, jauhelihakeittoa, makaronilaatikkoa, kanakeittoa. Kovin oli suppeat ruoat meillä.
Ei tehnyt koskaan. Ainoa kanaruoka oli patakana. Siinä vanha munimisen lopettanut kana tapettiin ja lihat laitettiin muhimaan yön yli pataan ja toivottiin että seuraavana päivänä saisi sen sitkeän kanan syötyä. Vasta kun kauppaan tuli broilerin fileitä tajusin että kananliha voi olla pehmeääkin.
Ei kotona ollut mutta koulussa oli. Ihan hyvää.
Ei.xisäni mielestä kana ei ollut oikeaa ruokaa, vaan ruokana oli aina punaista lihaa tai makkaraa.
Koulussa oksettavaa kanaviillokkia oli. Vieläkin yököttää, kun ajattelee niitä kananlihalla olevia nahkaroikaleita limaisessa räässä.
Huutonaurua, ei todellakaan. Koulun kanaviillokki oli hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Hyi, ikuinen inhokki tillilihan ohella. Meillä myös maksalaatikkoa on aina syöneet vain koirat.
Kaksi parasta kouluruokaa. Mikä siinä naudan ja broilerin lihassa inhottaa? Vai onko kaikki mausteet vaan liikaa suomalaisille?
Kanaviillokki, uunimakkara ja makaronilaatikko. Ruoat jotka olivat koulussa parempia kuin itsetehtynä.
Ei onneksi. Se koulun viillokki oli myös karseaa.
Ei. Meillä oli uunissa kokonainen broileri ja padassa karjalanpaistia tai kala- ja jauhenlihakeittoa. Aika usein ruskeaa kastiketta. Kanaviillokkia ei ikinä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyi, ikuinen inhokki tillilihan ohella. Meillä myös maksalaatikkoa on aina syöneet vain koirat.
Kaksi parasta kouluruokaa. Mikä siinä naudan ja broilerin lihassa inhottaa? Vai onko kaikki mausteet vaan liikaa suomalaisille?
Kanelilla maustettua kanaa limaisessa räässä. Kuka tollasesta nauttii?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyi, ikuinen inhokki tillilihan ohella. Meillä myös maksalaatikkoa on aina syöneet vain koirat.
Kaksi parasta kouluruokaa. Mikä siinä naudan ja broilerin lihassa inhottaa? Vai onko kaikki mausteet vaan liikaa suomalaisille?
Koostumus ja suutuntuma kuin tapettiliisteriä tai räkää. Ajatuskin alkaa oksettaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei onneksi. Se koulun viillokki oli myös karseaa.
Onneksi oli. Koulun kanaviilokki oli myös herkullista.
Ei, vaikka ikäisekseen ja kouluttamattomaksi teki uskomattoman monipuolista ja vaihtelevaa ruokaa.
Kanaviillokki oli kouluruoista inhotuimpia, mutta minä pidin siitä.
Sitä tarjottiin yleensä perunoiden kanssa, riisi ei ollut lyönyt itseään läpi vielä.
Mustaherukkahillo kruunasi annoksen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei onneksi. Se koulun viillokki oli myös karseaa.
Onneksi oli. Koulun kanaviilokki oli myös herkullista.
Teollista limaa. Harvoin näkyi edes kananpaloja sen liman joukossa.
Kanelilla? Mitähän teille on syötetty.
Ei koskaan, koulussa sitä sai ja hyvää oli. Mutta meillä oli joka sunnuntai kokonainen kana. Ei broileria vaan kana.