auttakaa äkkiä leipomisessa
eli mikä vialla jos ohjeesa lukee että vaahdota sokeri ja voi......ne ei ole vaahtoutuneet?
Kommentit (15)
Se kestää kauan. Sitten kun seos on melkein valkoista, se on valmis.
ja mikroissa on eri tehoja ja toivon että järki sanoo että teho pienelle.
Vaahdotettavat rasvat kannattaa jättää huoneenlämpöön vaikka edellisenä iltana niin pehmiää.
Kondiittori
Ja kun käskee aloittelevaa leipuria pistämään voin mikroon, niin arvaa mitä sieltä tulee ulos...
ei vaahtoudu....maistoin ja sokeri edelleen rakeista.....onko liian vähän voita? koska en ole varma voin ja sokerin oikeasta suhteesta
helppo hahmottaa määrä.
Vink vink, ostapa kotitalusvaaka niin ei satu virheitä.
on sokeria ja minkä verran voita?
Saattaa olla että on mittavirhe ja sokeria liikaa suhteessa rasvaan.
koska joku ääliö meillä oli nyrsinyt voin.... tekee vaan mieli banaanikakkua lasten kanssa =(
ei ole mihin liueta, jos olisi nestettä mukana sokeri liukenisi siihen
Kun lisäät munat niin sokeri liukeaa.
Toki tuo mittavirhe aineissa on mahdollinen.
kiitos vinkistä....kyllä kirosin kun ei vaakaa ole ja olen siis nyt mummolassa kylässä.
Niin lienee valmista. Toivottavasti olet ottanut mmunat huoneenlämpöön ajoissa niin eivät juoksetu kun pistät sekaan. Jos haluat välttää juoksettumisen, sekoita munat jossain erillisessä astiassa ensin keskenään (siis riko keltuaiset) ja lisää sitten vähitellen seokseen. Ei tule kurjia ylläreitä!
se selittää ongelmasi kokonaan.
Tuolle rasvamäärälle olisin laittanut sokeria 2-3 dl.
saa nopeasti leivontakuntoon kun laittaa ne kokonaisina hetkeksi lämpimään veteen.
Munien lämpötila pitäisi olla sama tai vähän lämpimämpi kuin rasva-sokerivaahdon ettei kylmät munat jähmettäisi rasvaa ja seos leikkaisi eli ns. juoksettuisi.
aika paljon sokeria, yleensä kakku ohjeissa joku 2 desiä sokeria, mun banaani kakku ohjeessa 175 g voita ja 1.75 - 2 dl sokeria...sokerin paljous voi selittää ettei oikein vaahtoudu
sinulla on liian kylmä rasva ja uskon että teit jääkaappikylmästä.
Laita seos hetkeksi mikroon niin että voi pehmiää ja jatka vaahdottamista niin onnistut.
Optimaalinen rasvan lämpötila on 20-24 astetta.