Keskiluokan "hifistelyruoat" jotka todellisuudessa ovat uskomattoman basic?
Kommentit (128)
haukionkala kirjoitti:
Kuha
Miten tää on hifistelyä? Tätä saa järvestä.
Oikeastaan ainut mikä nykyään ei ole "basic" on kaviaari. Kaikki muu tuntuu jo olevan aika yleistä.
Kombucha. Sitä käyttivät menneinä vuosikymmeninä muutamat harvat, silloin oli nimellä Volgan sieni. Nyt siitä tuli yhtäkkiä hurjan muodikasta vaikka onkin samaa tavaraa.
Vierailija kirjoitti:
Kombucha. Sitä käyttivät menneinä vuosikymmeninä muutamat harvat, silloin oli nimellä Volgan sieni. Nyt siitä tuli yhtäkkiä hurjan muodikasta vaikka onkin samaa tavaraa.
Niin, ja minulla on sellainen mielikuva, että Volgan sienestä olivat silloin innostuneet eläkeikäiset rouvat.
Terveellinen luomu lähiruoka. Eli siis meidän luonnollinen, ikivanha ruokavalio.
No eiköhän kaikki muut raaka-aineet ole nykyään ihan basic paitsi ehkä koira ja marsu tms.
Itse ehkä erottaisin ylemmän ja alemman keskiluokan. Alemmalle hifistelyä on jokin kallis kuten naudan sisäfile tai kampasimpukka, jotka ovat ylemmälle keskiluokalle ihan hohhoijaa.
Oikeat harrastajat hauduttavat erikseen tilaamiaan halvempia ruhonosia yön yli viikonloppuisin tai pohtivat, mitä tekisivät nauriista ja persiljajuuresta. Ylemmälle keskiluokalle luksusta on aika, vaiva ja autentisuus. Sipulikeiton teko aloitetaan luiden paahtamisesta ja lihaliemen keittämisestä ja sitten sipulia karamellisoidaan tuntitolkulla...
Todellakin bulkki-sushi, jota saa nykyään jokaisesta marketista ja sushi-buffasta. Niillä mauttomilla riisipalleroilla kun ei ole mitään tekemistä hyvin tehdyn oikean sushin kanssa.
Herkullista ja laadukasta sushia saa Suomessa vain harvasta ravintolasta.
Ramen tuli jossain vaiheessa yllättävän suosituksi ja se oli olevinaan jotain erikoista. Perustettiinpa ihan ramen-ravintoloitakin Suomeen. Todellisuudessa ruoka on halpaa pikaruokaa: liemi, jossa vähän nuudelia, lihaa ja kasviksia.
"Hienot juustot"
Siis ihan lähi-marketista ostetut ulkolaiset juustonpalat. Joku Ranskalainen arkijuusto on mukamas jotain hillitöntä gourmeeta kun se tuodaan Suomeen ja myydään pieninä paloina.
Nämä smoothiet, joita imetään pillistä joka kadunkulmassa ja voi ostaa vaikka kauppakeskusten käytäviltä. Ootteko katsoneen miten vihreitä ne smoothie-baarien banaanitkin on. Epäilen, että näiden juomien vitamiinit olisi ihan niin kohdillaan kuin kuvittelisi.
Ravintoloiden salaattiannokset ja salaattilounaat on monessa paikassa tosi heikkoja, vaikka hinta voi olla pilvissä. Kulhosta suurin osa on lingottua mautonta pussisalaattia, josta 90 % on ilmaa. Päälle muutama kirsikkatomaatti, kurkkusiivu ja nokare savulohta. Tästä saa usein pulittaa 10 - 15 €.
mikset kirjoittanut -perusmättöä- liian hieno sana taas kerran,suomea ja enkkua sekasin huoh
Bataatti