Italiassa ihmiset ovat laihempia vaikka syövät hiilihydraatteja runsaasti
Selittäkää miksi Italiassa on vähemmän lihavia vaikka siellä syödään runsaasti pastaa ja leipää sekä muita hiilihydraatteja. Syövät myös runsaasti kasviksia mutta tuskin se on syynä tuohon hoikempaan kansaan.
Siellä toki mässätään vähemmän pikaruokaloissa ja annoskoot lienevät pienempiä myös.
Kommentit (112)
Joo, selvää on ettei ne hiilarit pahis ole. Kokonaisenergiansannti ja -kulutus on se mikä määrää. Ja Italiassa ei aikuiset syö välipaloja tai napostele, ja kasviksiakn menee keskimäärin 800 g päivässä (vs. Suomen 300 g) eli ne ateriatkaan ei ihan valtavia kaloripommeja ole.
Italiassa liikutaan tyypillisesti kävellen tai pyörällä huomattavia matkoja päivän aikana. Ruoka nautitaan hitaasti, se syöminen on siellä erilainen tapahtuma kun täällä 20 minuutin lounastaukojen luvatussa maassa, jossa häiriintynyt suhtautuminen ruokailuun opetetaan jo ala-asteella (vartissa pit hakea ja syödä se ruoka, jotta ehtii sitten vartin välitunnille ja hitaita syöjiä oikein hoputetaan). Italiassa ruuasta, myös niistä herkuista nautitaan, mutta annoskoot ovat hyvin kohtuullisia. Heillä on myös tapana syödä aamulla ja lounasaikaan hyvin kevyesti, se pääasiallinen ruokailu tapahtuu vasta myöhemmin illalla.
Pastaa ja leipää ei syödä läheskään jokaisella aterialla.
Italiassa ihmiset eivät vauvapalstaile koko päivää vaan harrastavat ja liikkuvat.
Annokset pienempiä ja syödään harvemmin kuin Suomessa keskimäärin. Joten kaloreita tulee vähemmän ja siitähän se paino riippuu, kalorien määrästä, olivatpa kalorit lähtöisin sitten rasvasta tai hiilareista.
Siellä on Euroopan läskeimmät lapset! Pian se näkyy! Hetki vain kun he ovat aikuisia.
Italiassa ei syödä kilokaupalla sipsejä ja irtareita.
todellakin syödään, italiassa syödään ihan päin persettä mutta jostain syystä sillä ei ole mitään merkitystä.
Koska he syövät vähemmän kaloreita eivätkä ylensyö. Siksi. Hiilareilla ei ole sen kanssa mitään tekemistä. Kuka tahansa voi laihtua pelkkää sokeria syömällä (esim mehupaasto) kunhan syö alle kulutuksensa kaloreita.
Pastaa syödään yleensä lounaalla jonka jälkeen ei sitten syödäkkään mitään ennen iltaa. Illallisella yleensä syödään paljon kasviksia ja mahdollsiesti jotain lihaa. Kahvi juodaan kahvina, ei pullan kanssa. Karkkeja siellä ei juuri syödä.
Syövät vähemmän ja eivät napostele jatkuvasti?
Naiset nuorena hirmu siroja, mutta kun ne joutuu nyrkin ja hellan väliin, niin jotain tapahtuu. Ovat kyllä aikas isossa kuosissa vanhemmiten. Eli ei ehkä voi yleistää?
Ainakin ne syö kunnon ruokaa, hampurilaiskulttuuri ja eineskulttuuri ei niin vahva kuin suomessa. Olisiko einesten lisäaineilla tekemistä sen kanssa, että läski tarttuu? Noihan lipittää suurin piirtein öljyä ja ahmii tosiaan pastaa mutta kaikki on tehty tuoreista aineksista, ei ole mitään roiskeläppäpitsaa ja maksalaatikkoa se ruoka
Siellä ei käytetä teollista, turvottavaa mössöä kuten ruokakermaa.
Aitoa kermaa, aitoa voita, sen verran mitä joihinkin ruokiin tulee.
Vierailija kirjoitti:
Italiassa ei syödä kilokaupalla sipsejä ja irtareita.
Kiskovat sen edestä kaikennäköisiä leivonnaisia, jätskiä ja jälkiruokia kuten tiramisua.
Pastaa monena päivänä viikossa, 1-2 krt pizzaa viikossa, aika paljon ruokaisia keittoja syövät myös, pohjoisessa polentaa.
Nimim. Venetsian lähellä ja Firenzessä muutama vuosi sitten asunut, italialaisen kanssa naimisissa ollut
Vierailija kirjoitti:
Annokset pienempiä ja syödään harvemmin kuin Suomessa keskimäärin. Joten kaloreita tulee vähemmän ja siitähän se paino riippuu, kalorien määrästä, olivatpa kalorit lähtöisin sitten rasvasta tai hiilareista.
Italiassa annokset ovat ennemminkin suuria kuin pieniä.
Kevyttuotteita ei käytetä, eikä lihasta leikata rasvaa pois. Juustot, oliiviöljy, rasvainen liha ja kasvikset ovat pastan ohella arkiruokaa.
Korkeuserot ovat huomattavia, arkiliikuntaa tulee.
Italiassa näkee harvakseltaan, mutta tasaisesti amerikkalaisen oloisia rajun obeeseja henkilöitä, Suomessa ei lähes koskaan. Ajattelen, että heille vehnäpohjaiset hiilihydraatit eivät varmaankaan sovi.
Olisiko arkiliikunta ja maltillinen aamupala-lounas? Hiilariahan nimenomaan syödään paljon, mutta kokonaiskalorimäärä on hyvinkin kohtuullinen.
Aikuisilla siis. Niin kuin jo mainittiin, Italiassa on sitten paljon lasten ylipainoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Annokset pienempiä ja syödään harvemmin kuin Suomessa keskimäärin. Joten kaloreita tulee vähemmän ja siitähän se paino riippuu, kalorien määrästä, olivatpa kalorit lähtöisin sitten rasvasta tai hiilareista.
Italiassa annokset ovat ennemminkin suuria kuin pieniä.
Kevyttuotteita ei käytetä, eikä lihasta leikata rasvaa pois. Juustot, oliiviöljy, rasvainen liha ja kasvikset ovat pastan ohella arkiruokaa.
Korkeuserot ovat huomattavia, arkiliikuntaa tulee.
Italiassa näkee harvakseltaan, mutta tasaisesti amerikkalaisen oloisia rajun obeeseja henkilöitä, Suomessa ei lähes koskaan. Ajattelen, että heille vehnäpohjaiset hiilihydraatit eivät varmaankaan sovi.
Suomessa on hirveän lihavia ihmisiä.
Tänäänkin näin naisen kenen mahan alle voisi mennää varjoon jos aurinko porottaa liikaa.
Osataan tehdä hyvää ruokaa paristakin raaka-aineesta ja totutaan erilaisiin kasvisruokiin tai -lisukkeisiin lapsesta saakka.
Ne ei napostele