Apua matikkaa: keitossa 90 astetta on 1.5 litraa vettä, lisätään jauhenlihaa 300g, paljonko keitto painaa(ne jauhenlihathan kelluu siellä!)?
Aluksi siis keitto painaa tuon 1.5 kiloa ja lisätään nuo jauhikset. Eli jauhikset siis kelluvat keiton pinnalla!
Vaikuttaako sitten tuo lämpö joka tehtävässä mainittu että keitosta haihtuu vettä ja on siis keventynyt?
Vaikuttaako suolamäärä painoon, sitä ei tässä kysytä mutta vaikuttaahan suolat myös jauhenlihojen kelluvaisuuteen (ei ehkä saada näitä tehtyä niin antaisitko lisäpisteen suolahavainnosta jos olisit opettajamme?)
Kommentit (57)
Taas astetta vammaisempaa pohdintaa
1,8 kg.
1,5 l vettä painaa 1,5 kg.
Vaikka liha sitoisi itseensä vettä, sisältyy se sama vesi koko keittoon edelleen.
Tuo lämpö on hämäystä, se ei vaikuta painoon.
T. 3
Vierailija kirjoitti:
1,8 kg.
1,5 l vettä painaa 1,5 kg.
Vaikka liha sitoisi itseensä vettä, sisältyy se sama vesi koko keittoon edelleen.
Guig sä mikkä tosikko oo.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
1,8 kg.
1,5 l vettä painaa 1,5 kg.
Vaikka liha sitoisi itseensä vettä, sisältyy se sama vesi koko keittoon edelleen.
Guig sä mikkä tosikko oo.
Kui?
Jos keitto painaa 1,5 kiloa ja lisäät sinne 300g tavaraa niin nyt keiton nettopaino on 1,8 kiloa. Tähän ei mitkään lämpötilat, suolat tai kellumiset vaikuta
Ahaa, nyt vasta huomasin, että kyse onkin jauheNlihasta. Se ei aina toimi normaalien fysiikanlakien mukaan...
Yksinkertaista matematiikkaa:
90 x 1,5 x 300 = 40 500 kg
Mikä keitto se tommonen on. Vettä ja jauhen lihaa.
Keitto painaa 1,8 kg kun olet lisännyt sen jauhelihan.
Jos kysymys olisi mitä keitto painaa tunnin kuluttua, sinun pitäisi ottaa huomioon tuo 90 asteen lämpötila.
Lämpö kelluttaa ja kannattelee lihoja joten keiton paino ei lisäänny täysimääräisesti lisätyn lihan painoon verrattuna.
Vierailija kirjoitti:
Liha sitoo vettä itseensä, joten huomaathan että se kelluva massa on suurempi kuin 300 g.
MIKSI autat LOKKIA; anna pohtia itse!
Ei tuollaista tehtävää enääN ratkaise ketään. Parempi kysyä taloNyhtiön puheenjohtajalta. JauheNliha on sen verran sukkelaa.
Vierailija kirjoitti:
1,8 kg.
1,5 l vettä painaa 1,5 kg.
Vaikka liha sitoisi itseensä vettä, sisältyy se sama vesi koko keittoon edelleen.
MIKSI autat LOKKIA; anna pohtia itse!
Vierailija kirjoitti:
Jos keitto painaa 1,5 kiloa ja lisäät sinne 300g tavaraa niin nyt keiton nettopaino on 1,8 kiloa. Tähän ei mitkään lämpötilat, suolat tai kellumiset vaikuta
MIKSI autat LOKKIA; anna pohtia itse!
Vierailija kirjoitti:
Lämpö kelluttaa ja kannattelee lihoja joten keiton paino ei lisäänny täysimääräisesti lisätyn lihan painoon verrattuna.
Vanligen sjunker jauhi kött till kastrullens botten, men vid uppvärmning flyter det lätt, trots att densiteten är högre än vattnets. Outgrundade är jauhins vägnar.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lämpö kelluttaa ja kannattelee lihoja joten keiton paino ei lisäänny täysimääräisesti lisätyn lihan painoon verrattuna.
Vanligen sjunker jauhi kött till kastrullens botten, men vid uppvärmning flyter det lätt, trots att densiteten är högre än vattnets. Outgrundade är jauhins vägnar.
Glömde att tillägga: Lake i soppan hjälper inte.
Vierailija kirjoitti:
1,8 kg.
1,5 l vettä painaa 1,5 kg.
Vaikka liha sitoisi itseensä vettä, sisältyy se sama vesi koko keittoon edelleen.
+ maisteiden ja kattilan paino
Vesi ja jauhenliha ei kuulu matikkakeittoon.
Liha sitoo vettä itseensä, joten huomaathan että se kelluva massa on suurempi kuin 300 g.