Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Apua matikkaa: keitossa 90 astetta on 1.5 litraa vettä, lisätään jauhenlihaa 300g, paljonko keitto painaa(ne jauhenlihathan kelluu siellä!)?

Vierailija
26.11.2023 |

Aluksi siis keitto painaa tuon 1.5 kiloa ja lisätään nuo jauhikset. Eli jauhikset siis kelluvat keiton pinnalla!

Vaikuttaako sitten tuo lämpö joka tehtävässä mainittu että keitosta haihtuu vettä ja on siis keventynyt?

Vaikuttaako suolamäärä painoon, sitä ei tässä kysytä mutta vaikuttaahan suolat myös jauhenlihojen kelluvaisuuteen (ei ehkä saada näitä tehtyä niin antaisitko lisäpisteen suolahavainnosta jos olisit opettajamme?)

Kommentit (57)

Vierailija
1/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liha sitoo vettä itseensä, joten huomaathan että se kelluva massa on suurempi kuin 300 g. 

Vierailija
2/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taas astetta vammaisempaa pohdintaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

1,8 kg.

1,5 l vettä painaa 1,5 kg.

Vaikka liha sitoisi itseensä vettä, sisältyy se sama vesi koko keittoon edelleen.

Vierailija
4/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo lämpö on hämäystä, se ei vaikuta painoon.

 

T. 3

Vierailija
5/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

1,8 kg.

1,5 l vettä painaa 1,5 kg.

Vaikka liha sitoisi itseensä vettä, sisältyy se sama vesi koko keittoon edelleen.

Guig sä mikkä tosikko oo. 

Vierailija
6/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

1,8 kg.

1,5 l vettä painaa 1,5 kg.

Vaikka liha sitoisi itseensä vettä, sisältyy se sama vesi koko keittoon edelleen.

Guig sä mikkä tosikko oo. 

Kui?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos keitto painaa 1,5 kiloa ja lisäät sinne 300g tavaraa niin nyt keiton nettopaino on 1,8 kiloa. Tähän ei mitkään lämpötilat, suolat tai kellumiset vaikuta

Vierailija
8/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ahaa, nyt vasta huomasin, että kyse onkin jauheNlihasta. Se ei aina toimi normaalien fysiikanlakien mukaan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksinkertaista matematiikkaa:

90 x 1,5 x 300 = 40 500 kg

Vierailija
10/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä keitto se tommonen on. Vettä ja jauhen lihaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitto painaa 1,8 kg kun olet lisännyt sen jauhelihan.

Jos kysymys olisi mitä keitto painaa tunnin kuluttua, sinun pitäisi ottaa huomioon tuo 90 asteen lämpötila.

Vierailija
12/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lämpö kelluttaa ja kannattelee lihoja joten keiton paino ei lisäänny täysimääräisesti lisätyn lihan painoon verrattuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liha sitoo vettä itseensä, joten huomaathan että se kelluva massa on suurempi kuin 300 g.

MIKSI autat LOKKIA; anna pohtia itse!

 

Vierailija
14/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tuollaista tehtävää enääN ratkaise ketään. Parempi kysyä taloNyhtiön puheenjohtajalta. JauheNliha on sen verran sukkelaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

1,8 kg.

1,5 l vettä painaa 1,5 kg.

Vaikka liha sitoisi itseensä vettä, sisältyy se sama vesi koko keittoon edelleen.

MIKSI autat LOKKIA; anna pohtia itse!

 

Vierailija
16/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos keitto painaa 1,5 kiloa ja lisäät sinne 300g tavaraa niin nyt keiton nettopaino on 1,8 kiloa. Tähän ei mitkään lämpötilat, suolat tai kellumiset vaikuta

                        

MIKSI autat LOKKIA; anna pohtia itse!

Vierailija
17/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lämpö kelluttaa ja kannattelee lihoja joten keiton paino ei lisäänny täysimääräisesti lisätyn lihan painoon verrattuna.

Vanligen sjunker jauhi kött till kastrullens botten, men vid uppvärmning flyter det lätt, trots att densiteten är högre än vattnets. Outgrundade är jauhins vägnar.

Vierailija
18/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Lämpö kelluttaa ja kannattelee lihoja joten keiton paino ei lisäänny täysimääräisesti lisätyn lihan painoon verrattuna.

Vanligen sjunker jauhi kött till kastrullens botten, men vid uppvärmning flyter det lätt, trots att densiteten är högre än vattnets. Outgrundade är jauhins vägnar.

Glömde att tillägga: Lake i soppan hjälper inte.

Vierailija
19/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

1,8 kg.

1,5 l vettä painaa 1,5 kg.

Vaikka liha sitoisi itseensä vettä, sisältyy se sama vesi koko keittoon edelleen.

+ maisteiden ja kattilan paino

 

Vierailija
20/57 |
26.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vesi ja jauhenliha ei kuulu matikkakeittoon.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä neljä kahdeksan