Laitoin Fazerille viestiä palmuöljystä, sain vastauksen
Kysyin, miksi käyttävät palmuöljyä suklaassa, koska se pilaa koko suklaan.
Hei!
Kiitämme palautteestanne.
Fazerin tuotteista palmuöljyä sisältävät keksit, eräät kahvileivät ja
makeisten täytteet. Palmuöljyä on myös margariineissa. Emme käytä
palmuöljyä suklaan raaka-aineena, mutta sitä käytetään joissakin täytteissä
oikean rakenteen aikaansaamiseksi. Palmuöljyllä on hyödyllisiä teknisiä
ominaisuuksia, minkä vuoksi sitä käytetään melko yleisesti leipomo- ja
elintarviketeollisuudessa. Oikean rakenteen saavuttamiseksi tarvitaan
kiinteää rasvaa Fazerin tuotteista esimerkiksi lehtitaikinasta
valmistetuissa kahvileivissä, kekseissä ja joidenkin makeisten täytteissä.
Palmuöljyä käytetään monissa rasvasekoitteissa kiinteänä rasvana yhdessä
nestemäisten öljyjen kanssa. Muuten rasvasekoitteista tulisi liian pehmeitä
tai nestemäisiä.
Kaikki Fazerin käyttämä palmuöljy on sertifioitua.
Lisätietoa http://www.fazergroup.com/fi/palmuoljy
Onko kukaan muu kysynyt? Tulee varmaan kaikille robottimaisesti sama teksti
Kommentit (150)
Kysy, miten niissä tuotteissa ennen oli ihan hyvä rakenne, ilman palmuöljyä.
Joo. Tuo sertifioidun öljyn käyttäminen tarkoittaa sitä, että Fazer maksaa tietyn summan sertifikaatista mutta itse öljy voi kyllä olla mitä vain.
Aika robottimainen oli varmaan myös kysymyksesi.
Mikä teillä on sitä palmuöljyä vastaan? Eipä ole maaöljyä, vaan ekotavaraa.
Mikä Fazerin suklaan maun on sitten pilannut, jos palmuöljyä ei käytetä suklaan raaka-aineena? Ei todella ole sininen suklaa entisensä.
Pandan suklaakin on nykyään parempaa.
Fazerin sininsessä on kaakaoperäisiä aineita hyvin vähän! Esi voirasvaa siinä on aika lailla, jonka laatu voi vaihdella huomattavasti.
Ja kustannuspaineiden takia Fazer takuulla ostaa niin halpaa kuin kehtaa.
Miten noihin tuotteisiin saatin sitten ennen oikeanlainen rakenne? Ei palmuöljyä ole kauaa vielä suklaassa käytetty.
Vastaisivat ihan rehellisesti kuinka raha ratkaisi ja maulla ei ole niin väliä. Kyllä ihmiset saadaan lopulta totutettua vaikka vanhoihin grillirasvoihin, jos sikseen ja tarpeeksi halvalla tarjotaan ja siniseen kääritään.
Vierailija kirjoitti:
Mikä teillä on sitä palmuöljyä vastaan? Eipä ole maaöljyä, vaan ekotavaraa.
Palmuöljyä kasvatetaan pelloissa ja koska ihmiset lisäävät sen käyttöä niin sademetsiä kaadetaan peltojen laajentamiseksi. Myös pelloilla työskennellään orjapalkalla (tai ilman palkkaa jopa?).
Vierailija kirjoitti:
Kysyin, miksi käyttävät palmuöljyä suklaassa, koska se pilaa koko suklaan.
Hei!
Kiitämme palautteestanne.
Fazerin tuotteista palmuöljyä sisältävät keksit, eräät kahvileivät ja
makeisten täytteet. Palmuöljyä on myös margariineissa. Emme käytä
palmuöljyä suklaan raaka-aineena, mutta sitä käytetään joissakin täytteissä
oikean rakenteen aikaansaamiseksi. Palmuöljyllä on hyödyllisiä teknisiä
ominaisuuksia, minkä vuoksi sitä käytetään melko yleisesti leipomo- ja
elintarviketeollisuudessa. Oikean rakenteen saavuttamiseksi tarvitaan
kiinteää rasvaa Fazerin tuotteista esimerkiksi lehtitaikinasta
valmistetuissa kahvileivissä, kekseissä ja joidenkin makeisten täytteissä.
Palmuöljyä käytetään monissa rasvasekoitteissa kiinteänä rasvana yhdessä
nestemäisten öljyjen kanssa. Muuten rasvasekoitteista tulisi liian pehmeitä
tai nestemäisiä.Kaikki Fazerin käyttämä palmuöljy on sertifioitua.
Lisätietoa http://www.fazergroup.com/fi/palmuoljy
Onko kukaan muu kysynyt? Tulee varmaan kaikille robottimaisesti sama teksti
Tuo sama teksti on mielestäni Fazerin sivuilla.
Fazarin suklaakonvehdit ovat jauhoista paskaa järestään! En suosittele ketään ostamaan jouluksi lahjaksi tai omaksi. Ostan nykyään kaikkia muita merkkejä ja Pandan sekä Maraboun konvehdit ovat vielä hyviä.
Eipä tulis mieleenkään ostaa moista bulkkitavaraa, menee samaan roskakoppaan kuin Finlaysonit, Arabiat ja muu paska. Ehkä jonkun einesmussuttajan suussa maistuu tuollainenkin kura ihan hyvältä? Ostan käsintehtyä, oikeaa suklaata. Kallista on, mutta eihän herkkuja olekaan tarkoitus syödä mahan täydeltä, jälkiruuaksi 1-2 konvehtia riittää.
Minä rakastan Fazerin vadelmajogurttisuklaita ja rusina- ja pähkinärouhesuklaalevyjä. Ihan sama, mitä öljyä niissä on. Konvehdeista en välitä, oli merkki mikä tahansa.
Paras karkki on kuitenkin Halvan lakukuula, jossa on pinnassa salmiakkijauhetta ja sisällä valkosuklaan keskellä lakupala. Järjettömän hyvää. Ostan aina 10 pussia kerralla, sitä on aina oltava kaapissa.
Kunpa ihmiset tajuaisivat olla ostamatta noita palmurasvatuotteita. Mutta ei. Aina kun menee karkkihyllyn läpi, niin näkee ihmisten lappaavan hyvillä mielin korit ja kärryt täyteen geishoja jne.
Miksi ihmiset ei tajua, kaikkien pitäisi lukea av-palstaa!. Jotkut eivät toisaalta välitäkään, vaikka tiedostaisivatkin.
Masentaa.
Suklaata ei muuten ole pakko syödä ollenkaan. Itse en ole syönyt vuosikausiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä teillä on sitä palmuöljyä vastaan? Eipä ole maaöljyä, vaan ekotavaraa.
Palmuöljyä kasvatetaan pelloissa ja koska ihmiset lisäävät sen käyttöä niin sademetsiä kaadetaan peltojen laajentamiseksi. Myös pelloilla työskennellään orjapalkalla (tai ilman palkkaa jopa?).
Niin, ihmiskunta on ahnetta, julmaa ja itsekästä porukkaa. Luontoa raiskataan surutta, vaikka tiedetään, ettei se ole ihmisillekään hyväksi pidemmän päälle. No sitä saadaan, mitä tilataan. Sääli vain tämän päivän viattomia lapsia.
Mikä näitä palmuöljyhulluja oikein vaivaa?
Mä mietin, onko sitä palmuöljyä ollut jo kuinka kauan eri tuotteissa raaka-aineena? Ennen kun ei tarvinnut eritellä tuoteselosteeseen niin tarkkaan raaka-aineita. Palmuöljynkin kohdalla on varmaan riittänyt vain maininta kasvirasvoista.
Tuotteen rakenne ja maku kun muuttuu monen muunkin muutoksen takia.
En siis puolustele palmuöljyn käyttöä, mutta mietin tuota käyttöhistoriaa.
Vierailija kirjoitti:
Suklaata ei muuten ole pakko syödä ollenkaan. Itse en ole syönyt vuosikausiin.
Tämähän se ongelmat ratkaisee...
Just. Automaatti vastaus joka ilmeisesti tunnistaa sanan palmuöljy