Koitan nyt fiilistellä sitten tätä SUSHIA. Apua? Olenko juntti kun en tykkää?
Puikot pysyy kädessä kyllä kun syön yleensä puikoilla kun se on järkevintä tai sopivinta. Mutta en vaan tajua vieläkään sitä sushihimoa, joita monet hehkuttaa. Tämä on ihan ok, mutta en tajua miten koko maailma tätä nyt niin rakastaa.
Kylmää ruokaa, joka on ainakin täälläpäin myös aika kallista. Miten tuon wasabinkin saisi balanssiin ton soijan kanssa ja kuinka tuntuu, että inkivääriäkin aina liikaa ja olen vaan onnellinen kun olen saanut nieltyä. Lisäks tykkään itse enemmän syödä pieniä suupaloja kuin tunkea kokonaisen makin tai nigirin suuhun. Miten tätä kuuluu syödä?? :D Haluaisin nauttia, mutta mun kädet huutaa haarukkaa ja veistä ja jostain syystä monesti nälkäisenä haluaisi ruokansa LÄMPIMÄNÄ.
Ja joo juu kyllä, ehkä en vain ole sushi-ihminen. Mutta jos joku osaisi avata tätä juttua niin ehkä olisinkin. Mitä mä teen väärin? :D :D
Kommentit (54)
No makuasioita, ei se junttiudesta ole kiinni.
Ei ole mikään pakko tykätä jostain ruoasta. Itsekin vihaan banaaneita, vaikka aika moni niistä tykkää.
P.S. Se inkivääri (gari) syödään suupalojen välissä, sitä ei siis laiteta ruoan sekaan - jäi sellainen mielikuva, että syöt seassa.
Se himo ei tule heti, vaan vasta parin syömiskerran jälkeen. En itsekään pitänyt ensin sushista, mutta kun pari kertaa oli maistanut, niin halusi lisää. En tiedä miksi.
Ehkä minäkin olen juntti, mutta ei iske. Syön kyllä jos joku on omin pikku kätösin laittanut, siinä mielessä ihan ok-ruokaa, mutta ei mullakaan todellakaan mitään himoja herätä.
Mä olen käynyt monessa ravintolassa kokeilemassa sushia, muttei vaan avaudu mullekaan se ihanuus. En ole mikään nirsoilija ja graavilohestakin tykkään. Hyvin, hyvin hämmentynyt olen.
En tiedä olenko juntti vai mikä, mutta laitan wasabin siihen soijakastikkeeseen ja sotken sekaan. Dippaan usein molemmilta puolilta, kun tykkään muutenkin suolaisesta ruuasta. Sushi on kyllä hyvää, mutta sen kanssa käy helposti niin, että vatsa on täynnä mutta nälkä ei lähtenyt.
Sushi on erikoisuudentavoittelua. Ruisleivällä graavikalaa ja siinä on ihan riittämiin sushia suomalaiselle.
Sushi on hyvää, suolaista. Parasta darraruokaa. Mutta eihän tietenkään kaikki tykkää samasta.
Wasabi sekoitetaan sinne soijakastikkeen sekaaan. Kokeilemalla ja maistamalla löytää tasapainon.
Sushi dipataan soijakastikkeeseen ja sitten ykkösellä kokonaisena suuhun.
Inkiväärisuikaleita syödään suupalojen välissä ikäänkuin neutralisoimassa edelliset voimakkaat maut, että seuraava pala maistuu taas omalle itselleen.
Japanissahan sushia muuten syödään sormin. Eli voit heivata puikot ja valistaa pöytäseuruetta, että vain juntit turistit ja ulkomaalaiset syö puikoilla sushia... :)
Minulla juntti olo, kun en vaan osaa tykätä sushista. Olisi kiva käydä ravintolassa trendikkäästi sushilla, mutta hemmetti kun sushi potkii niin pahasti takasin, että meinaa yrjö tulla. Ja oikeasti en edes ole nirso, enpä heti keksi toista ruokaa, jota en söisi!
Minä rakastan sushia. Itsetehtynä parhaat. On vaan niin sotkuisia tehdä ettei kovin usein tule ryhdyttyä
Vierailija kirjoitti:
Sushi on erikoisuudentavoittelua. Ruisleivällä graavikalaa ja siinä on ihan riittämiin sushia suomalaiselle.
Tuo, jos mikä on junttia. Ei siis graavikala ruisleivällä, se on erinomaista. Mutta asenteesi kyllä.
Onpas monta ihmistä väärässä. Wasabia ei kuulu sekoittaa soijaan. Menet vähänkään parempaan sushi ravi tilaan Japanissa ja katsovat että jahas turisti jos noin teet.
Sushin voi syödä sormin ja se dipataan KALA puolelta soijaan. Sushi yleensä syödään yhdellä haukulla mutta kaksikin on ihan ok. Esim lapsilla on hankala syödä yhdellä.
Ja vielä yksI lisäfakta japanilaisesta ruuasta on se että ramen eli nuudelit syödään niin että slurpinta käy. Sitä katsotaan niiden kohdalla kohteliaaksi koska se kertoo että pidät siitä ruuasta.
Sushin saa syödä sormin, ei ole pakko käyttää puikkoja. Eikä sitä wasabia myöskään ole pakko käyttää ollenkaan.
No niin, alkoi tehdä mieli sushia!
Eiköhän Japanissa joka tapauksessa katsota, että "jahas turisti", vaikka söisi miten tahansa oikea oppisesti..
Jännittävää, että noin monella "potkii vastaan". Kun omasta mielestäni sushi on mieto ruoka, jota kukin voi voimistaa oman halunsa mukaan. Siinä kaikki ainesosat on selkeästi nökyvillä ja eroteltuina, joten kaikki tietää mitä syö. Ihan kuin lapset. Eikä ole mitään outoja tuntemattomia aineita, on vain riisiä, kalaa ja vihanneksia - ja niistä tosiaan näkee, mitä valita. On vaikea keksiä mitään yleissopivampaa ruokaa kuin sushibuffa.
Ja vaikka itse yleensä syön puikoilla, en ole suomessa nähnyt sllaista sushiravintolaa, jossa ei saisi myös haarukkaa. Eli kyllä ne voi syödä haarukalla ja veitsellä, jos ei tunnu siltä, että puikoista saa haukattua sopivan kokoisia paloja sushin särkymättä.
Mutta jokainen toki omalla tavallaan. Ei sitä pakko ole syödä, eikä siitä tykätä. En minäkään tykkää makkarasopasta, vaikka se varmaan voi olla oikeinkin hienosti tehty. Mulle ei vaan se keitetty makkara sovi. Joku lapsuuden trauma kai pilaa chorizokeitotkin...
En minäkään diggaa. Hirveä määrä keitettyä riisiä ja pieni pala raakaa kalaa tai muuta joukossa. Graavattu lohi sen sijaan uppoaa. Itse luokittelen kylmän ruuan alkupaloiksi, joten suhsi-ravintolassa käynnin jälkeen snagarin kautta kotiin.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole mikään pakko tykätä jostain ruoasta. Itsekin vihaan banaaneita, vaikka aika moni niistä tykkää.
P.S. Se inkivääri (gari) syödään suupalojen välissä, sitä ei siis laiteta ruoan sekaan - jäi sellainen mielikuva, että syöt seassa.
Sushi on ihan sairaan hyvää!! Ekoja kertoja kun söin en pitänyt, mutta nyt säännöllisin väliajoin tulee sushi himo ja parikertaa olen itse tehnyt. Olen aina syönyt inkiväärin sushien päällä, en ole tiennyt tekeväni väärin :D mutta mitä väliä missä järjestyksessä syö kunhan pitää syömästään:) kaikki eivät monenkaan syömiskerran jälleen ala pitämään, miksi kaikki nyt samoista asioista tykkäisikään:)
Tykkään kovasti, mutta kotona valmistetuista. En ole ravintolassa noita koskaan edes maistanut. Kaiva netistä ohjeet ja ihastu:)