Mikä ruoka olisi hyvää vielä parina seuraavanakin päivänä? Ei aina jaksais soppaa
Minä ja mies tullaan kotiin vasta joskus 18 aikaan arkisin ja ruoka pitäisi saada samantien pöytään lapsille.Liikaa mennää nakit ja ranskalaiset-linjalla,joskus tosin teen sunnuntaisin jonkin keiton joka kestää pari päivää.
Kommentit (15)
Kalkkunaa, possua tai nautaa.
Siitä on helppo töiden jälkeen arkena siivutella salaatin kanssa tai lapsille voi keittää tummaa pastaa tai riisiä.
Myös lihapadat murenee vaan ajan kuluessa ;)
Siihen illalla tekee vaan muusin tai kuoriperunoita vierelle.
se jäähdytetään nopepsti (heti syömisen jälkeen) ja säilytetään oikein (tarpeeksi viileässä ja kannellisessa rasiassa tai ainakin jotenkin muuten peitettynä). Ja että siitä lämmitetään kerralla uudelleen vain se osa, joka kerralla syödäänkin.
Näin voi menetellä sekä lihan että kalan kanssa. Kaikki laatikkoruoat menee, samoin padat ja useimmat kastikkeet.
Kastikkeet toimivat erinomaisesti, jollei oteta lukuun maitokastikkeita - nekin säilyisivät, mutta lämmitys ei onnistu muuten kuin mikrossa, koska kattilassa palaa käytännössä aina pohjaan. Toisaalta eilisestä valkokastikkeen lopun voi tänään käyttää gratiiniin.
On oikeastaan helpompi luetella ruokia, joita EI voi lämmittää kuin ruokia, joita voi lämmittää parina seuraavana päivänä. Munakasta ei voi säilyttää ja lämmittää. edellä mainittu valkokastike ei oikein toimi. Keitetyt perunat vaativat usein jotain soveltamista, niitä voi esim paistaa tai viipaloida uuniin tms. Perunamuusi kannattaa lämmittää tekemällä siitä uunimuusi. Riisin kanssa pitää olla tosi varovainen, mutta kyllä sekin yhden päivän säilytyksen kestää, kunhan säilytetään kylmässä.
Se nyt ei kuitenkaan varsinainen pointti ollut.Minusta esim kala on aika kamalaa jos sen seuraavana päivänä uudelleen lämmittää.Mutta sain ihan hyviä vinkkejä nimenomaan ruoista jotka vain paranevat kun ne lämmittää uudestaan :) ap
voi lämmittää mikrosssa. joskus teen evääksi töihin munakkaan. Paistan sen jo edellisenä iltana. On hyvää.. tosin nälkäisenä sitä nyt syö melkein mitä vain..
ja mun ehdotus ap:lle on hernesoppa vaikka et soppaa kaipaillutkaan. on vaan niin hyvää itsetehtynä ja vaikkei sitä peräkkäisinä päivinä viitsisi syödä niin ei mene pakastimessa miksikään.. ja halpaakin on..
no joo tää meni ehkä vähän ohi..
Mun pojan herkkuruokaa on eilinen perunalaatikko paistinpannulla lämmitettynä :)
makaroonilaatikko
Muutkin laatikko- ja pataruuat! (Huomatkaa, että mä oon aksvissyöjä, enkä tiedä lihan säilymisestä, joten en tiedä, onko vastaavat lihaversiot vielä syötäviä.)
Esim. jauhelihakastike, kanakastike...
Pastaa tai riisiä voi vaikka keittää aina uutta. Meillä kyllä voidaan syödä eilen keitettyä riisiäkin joskus.
Makaroonilaatikko.
Kaalilaatikko.
Lihapullat
Kiusaukset
Seuraavaan päivään säilyy kyllä jääkaapissa mikä vaan ruoka.
Itse teen yleensä jotain laattikkoruokia (makaronilaatikko, kinkkukiusaus, lasagne,...). Ne ovat oikein hyviä myös lämmitettyinä.
Tai sitten esim. joku jauhelihakastike, ja siihen sitten keittää vaan perunat lisäksi.
mutta taidan kyllä tehdä kasvislasagnen! Kiitti vinkistä.ap
Eiköhän me näillä selvitä ensi viikosta :) ap
tee iso annos palapaistia tai karjalanpaistia vaikka viikonloppuna tai jonain iltana, anna hautua oikein pitkään. Pata on parasta seuraavana päivänä, ja voit pakastaa sitä vaikka litran tai puolentoistalitran rasioissa ja käyttää kiireisempänä iltana - perunoiden kiehumisessa tai couscousissa ei lisukkeenlaitossa kauan mene.
Tai mun äidin vinkki on lihamureke: kun teet lihamureketta perheelle, tee samalla kaksi murekepötköä: toinen pakastimeen, josta sen voi kaivaa esiin kiireisempänä iltana. Kun murekkeen leikkaa viipaleiksi vielä kohmeisena, saa kauniita vaikka kastikkeen sekaan laitettavia pihvejä. Kastikehan voi olla vaikka pussista tai sitten tomaattikastike purkista=).
Uunimuusilla on tähderuoan maine. Uunimuusi on myös ihan oikea ruokalaji.
Tässä oikean uunimuusin ohje hiukan paranneltuna. Helppo ja hyvä arkiruoka mitä voi valmistaa vaikkapa viikottain, jopa useamminkin.
Kannattaa tehdä noin 2 kilosta perunoita ja kaksi reilua ruokalusikallista vehnäjauhoa tai vastaavaa. .
Uunimuusi
Kuoritaan perunat ja pilkotaan lohkoiksi ja keitetään suolattomassa pienessä vesimäärässä kypsiksi.
Muusataan kuumina keittoveteen niin että muusista tulee puuromaista. Lisätään kuumaa vettä tarvittaessa.
Muusi jäähdytetään 76-78 asteiseksi. Vehnäjauho lisätään jäähdytettyyn muusiin.
Muusi laitetaan vetäytymään 78 asteiseen uuniin 3 tunniksi. Muusin maku voimistuu vetäytymisen aikana.
Muusiin lisätään suola ja voi. Maitoa lisätään niin että muusista tulee sakea velliä. Musin voi maustaa halutulla tavalla, mutta maustaminen saattaa peittää vetäytymisen aikana muodostuneet maut. Monien mielestä uunimuusi onkin parasta maustamatta.
Pinnalle voi lisätä korppujauhoa ja voinokareita. Uunimuusi paistetaan 140 -170 asteessa noin 2 tuntia. Kun paistamisen aloittaa 170 asteessa ja pintaan muodostuu paistoväriä ja uunimuusi alkaa kuplia, niin lämpötilan voi alentaa 140 asteeseen.
Arkiruoaksi hiukan pitkä valmistusaika, mutta siitä huolimatta hyvä arkiruoka.
Wokki on melkeinpä parempaa aina seuraavana päivänä.
Makaronilaatikko on jo mainittukin.
Teen kaikkea ruokaa aina sen verran että sitä riittää seuraavalle tai jopa parille seuraavalle päivälle, ihan syötävää se aina on. Spagetti, fusillit ym. tosin voi kuivua vähän.
Ja tulevat vieläpä aika edullisiksi, kun käyttää reippaasti juureksia ja kohtuudella lihaa.