Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Millainen äiti syöttää 10 kk ikäiselle ranskalaisia?

Vierailija
23.02.2007 |

Tiedän tällaisen tapauksen. Olen järkyttynyt.

Kommentit (77)

Vierailija
1/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

itse syötin tuon ikäiselle ranskalaisten sijaan tankoparsaa!

Vierailija
2/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset


Nipottajan rento kaveri. Saanko lohdutuspalkinnon ?



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

pävittäin, pääruoaksi? Vai satunnaisesti maistiaiseksi, kun muukin perhe niitä syö?



Ensimmäinen on tietämätön/välinpitämätön typerys. Jälkimmäinen on normaali ihminen, joka tajuaa, ettei yksittäisillä syömisillä ole mitään merkitystä ruokavalion kannalta. Poislukien myrkyt ja allergiselle vaaralliset ruoka-aineet, tietysti.

Vierailija
4/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

ainakin olen syöttänyt. Eivät ole menneet siitä rikki. Pillimehuakin taisivat juoda saman ikäisenä jo.



Vierailija
5/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija:


ainakin olen syöttänyt. Eivät ole menneet siitä rikki. Pillimehuakin taisivat juoda saman ikäisenä jo.

Huonolaatuisen ravinnon kaikki seuraukset eivät näy heti. Lisäksi opetat lapsesti todella huonoille makutottumuksille. Sinuna en juuri ylpeilisi.

Vierailija
6/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää oli parasta viihdettä...



Ihanko tosiaan te kuvittelette suojaavanne lapsenne tuijottamalla hysteerisesti tuoteselosteita!

Ettäkö kun syötätte lapsillenne vain luomuparsaa, se tekee heistä terveempiä ja elävät pidempään?



Ei sillä, ettäkö tuon ikäinen ranskalaisia tarvitsisi (kun niitä ei tarvitse kukaan) mutta elämän nautinnot ja kokemukset tuovat elämään paljon enemmän kuin ylihysteeriset ja suojelevat äidit!



Ja että vielä päälle haukutaan kouluttamattomaksi, salli mun nauraa ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sairaudet ei näy heti, no sekin on tiedossa (kenellä ei?). Mutta järkeä peliin, pitää miettiä myös sen lapsen henkistä terveyttä, ei kaikki ole mustavalkoista. Pari ranskalaista ei aiheuta mitään sairauksia.

Vierailija
8/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset


Ei ne lapset siitä huononnu jos joskus saa roskaruokaakin vaan tottuvat kaikenlaisiin makuihin ja ruokiin. Minä olen ollut hysteerisen huolissani esikoisen terveydestä kun on aika nirso syömään. Ranskalaiset ovat yksi mitä suostuu joskus syömään muutaman muun ruuan lisäksi. kasviksia ei syö ollenkaan. Hoikka tyttö ja olin ihan varma että hänessä on jotain pahasti vialla ja ainakin pahoja puutoksia kun on niin huono syömään. Vaan eipä ole mitään vikaa vaan päin vastoi. Kaikki arvot olivat erinomaisia jopa parempia kuin ikäisillään ja kun kysyin lääkäriltä että mitä meidän pitää tehdä tytön ruokavalion suhteen niin vastaus oli että ei mitään vaan antaa tytön syödä mitä tahtoo tai olla syömättä. Ja tarkennukseksi siis tyttö ei ole tietenkään elänyt ranskalaisilla vaan saanut niitä joitain kertoja pienenäkin. Nyt kouluikäinen. Toinen lapsemme on saanut maistaa kaikkea mitä muutkin on syönyt toisin kuin esikoinen aikanaan ja hän on kaikkiruokainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

eka lapsi - silloin seuraat tarkkaan ohjeet koska perunaa saa antaa, koska mango jne ja otat yhden ruoan per viikko lisää, tuttelia annat kunnes lapsi 14kk ja saat melkein shokin jos lapsi laittaa toisen tutin tai kiven pihalla suuhun, tutin keität joka päivä ainakin kerran ja jätskiä lapsi saa maistaa teelusikallisen 1vuotispäivänä. Kauhistelet muita jotka antavat esim karkkia 1vuotiaalle.

toka lapsi - relaat vähän enemmän, ei ole niin tarkkaa onko lapsi 4 tai 5kk kun vetää perunan ja jälkkäriksi samana päivänä menee banaanin. Maitoa rupeat sekoittaa tutteliin kun lapsi 10kk ja annat jopa jogurttia silloin. Pihalla et saa sydärin heti jos lapiollisen hiekkaa menee suuhun vaan tiedät että se todennäköisesti tulee kohta ulos. 1vuotissynttärillä (tai vaikka 3viikkoa ennenkin juhlissa) lapsi saa jo maistaa mitä haluaa etkä ressaa.

kolmas lapsi - kaikki ON helppoa koska et stressaa mistään muusta kun jatkuvasta kiireestä ja kinasta, lapset syö mitä milloinkin ja vaikka 6kk maistaa isosiskon jätskiä et näe yhtään syytä huoleen. Jos olette stadissa esim ja käytte maccarissa annat ilomielin ranskalaisen 10kk:selle koska tiedät että hän ei ehdi monta syödäkään ennen kuin te lähdette. Pääasia että pärjää kunnes olette kotona.

Eikö se näin menee? Kyllä kehoitan kaikkia relaamaan, ei lapsi kuole jos saa vääränlaista ruokaa suuhun kunhan järki mukana.

t 4 lasten äiti

Vierailija
10/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Transrasvat eivät ole mikään vitsi. Ne ovat vaarallisia aikuisille saati sitten kasvavalle lapselle. Rasvan laatu on sitä tärkeämpää, mitä pienempi lapsi on (aivot muodotsuu 80 % rasvasta).



Teolliset transrasvat on jo kokonaan kielletty Tanskassa. New Yorkin kaupunki on kieltänyt transrasvan käytön ravintoloissa, siis myös pikaruokaloissa johtuen juuri siitä, että niiden haitat kiistattomat.



Eihän pieni määrä syanidiakaan tapa, mutta kuka silti haluaa sitä ehdoin tahdoin syödä? Tai antaa lapselleen??



Jos nyt lapselle pitää ranskalaisen " nautinto" opettaa, niin tee niitä itse: uppopaista oikeita perunansiivuja kuumennusta kestävässä öljyssä. - Tätä voisi jo pitää oikeana ja turvallisena ruokana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin mitä sitten? Oppiipahan uusiin makuihin eikä tule nirsoa lasta, jos on liian varovainen voi käydä niinkin että ei sitten yli vuosikkaanakaan suostu syömään muuta kuin tyyliin vain maitoa ja puuroa.



Jos taas 10kk ikäinen syö maidon lisäksi pääasiallisena kiinteänä ravintonaan vain ranskiksia, niin sitten äiti ei ole ajatellut ihan loppuun asti että mikä olisi lapselle parasta.

Vierailija
12/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

En kyllä muista milloin saivat ekan kerran, mutta varmaan alle vuoden ikäisenä on jo maistettu. Olen hyvä äiti, akateeminen ja erittäin valistunut.



Minusta suurempi uhka lapselle on tiukkapipoinen, ylihuolehtivainen äiti. Ei satunnaiset epäterveelliset syömiset lasta vahingoita. Enemmän taatusti vahingoittaa ryppyotsainen syömisten vahtiminen. Siitä niitä syömishäiriöitä tulee jo lapsillekin.



Meillä lasten herkkua ovat normaalit kotiruoat ja lautaselta ensin katoavat herkut eli kasvikset. Ja ikinä en ole tiukkapipoisesti mitään kieltänyt. Makeakin maistuu lapsille, mutta kohtuudella. Kyllä tuo ihan oikea ruoka on kaikkein parasta :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

kolmen äiti

Vierailija
14/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rajan vedän vain rehtien myrkkyjen kohdalle, joita transrasvat ihan suoraan sanottuna on. Meillä ei kukaan syö myöskään keinomakeutusaineita (sorbitolia, aspartaamia jne.) missään muodossaan. Tavallista, kunnollista kotiruokaa sen sijaan menee samoin kuin erikoisuuksia, kaikki menee simpukoista kaurapuuroon.



Järjen käyttö ei aina ole tiukkapipoisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ihme, että Suomen nuoriso on ylipainoista, suoraan sanottuna lihavaa, kun äidit alkavat jo alle yksivuotiaille syöttämään rasvaista pikaruokaa. Mistä te luulette niiden ruokatottumusten tulevan? Kotoa, tietysti!

Vierailija
16/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

veikkaan, että sinä ap juotat lapsiparallesi korviketta?

Vierailija
17/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perheessä on isompiakin lapsia, ja joskus käydään Hesellä. Tuskin lapsi siihen kuolee, että saa jyrsiä 1-3 ranskanperunaa kuukaudessa.



En ymmärrä ihmisiä, jotka yleensäkään jaksaa järkyttyä siitä, mitä kukin lapselleen syöttää. Muutama epäterveellinen suupala silloin tällöin ei ole haitaksi, kun ruokavalio muuten on sellainen kuin pitääkin. Enemmän mua haittaa nipot, jotka perhekerhossakin silmä kovana kyttää, mitä kukin lapsensa suuhun pistää. Esim. eräs 3½ kk ikäisen vauvan äiti suunnilleen tapettiin katseella, kun hän uskalsi syöttää vauvalleen porkkanasosetta. Omat lapseni eivät ole syöneet soseita vielä siinä iässä, koska he eivät ole niitä tarvinneet, mutta kukin äiti tekee toki omat ratkaisunsa oman lapsensa tarpeisiin perustuen, parhaan tietonsa mukaan.



Enkä muuten ole kouluttamaton, enkä tyhmäkään. Ylipainoisia meidän perheestä ei ole yksikään, vaikka joskus syömmekin ranskalaisia vaarallisilla transrasvoilla kuorrutettuna. Me kun osaamme syödä niitä kohtuudella.

Vierailija
18/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on, ja siksi ruokavalioon kuuluu myös nuo tappavan myrkylliset keinotekoiset makeutusaineet, ainakin joskus. Onneksi ne on sentään rehtejä myrkkyjä, eikä kieroja ;) Transrasva ja keinomakeutusaineet tappaa hitaasti, mutta mihinkäs tässä on kiire, valmiissa maailmassa.

Vierailija:


Rajan vedän vain rehtien myrkkyjen kohdalle, joita transrasvat ihan suoraan sanottuna on. Meillä ei kukaan syö myöskään keinomakeutusaineita (sorbitolia, aspartaamia jne.) missään muodossaan. Tavallista, kunnollista kotiruokaa sen sijaan menee samoin kuin erikoisuuksia, kaikki menee simpukoista kaurapuuroon.

Järjen käyttö ei aina ole tiukkapipoisuutta.

Vierailija
19/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

kuin ihan minimaallisesti, joten koko asia on aika irrelevantti. Hunajaa menee jonkun verran ja hedelmiä saa lapset tietysti syödä vapaasti - tosin ne on monesti meillä jälkiruokaa.



Miten se muuten onkin niin, että yleensä ne, jotka syövät säännöllisesti esim. ranskalaisia ym. pikaruokaa ja opettavat lapsensakin siihen, nypristetvät enemmän " erikoisemmille" ruoille (jo avokado on ihan ufoa...) kuin muut?

Vierailija
20/77 |
23.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

niihin jotka saavat riittävästi OIKEAA rasvaa aivojensa ja hermostonsa rakennusaineeksi ja niihin, jotka saavat rasvaa melko vähän ja sekin käyttökelvotonta transsia ja kovetettua kasvirasvaa, jota elimistö ei tunnista.



Näin ne isien (ja äitien) pahat teot rankaistaan kolmenteen ja neljänteen polveen. Ennen en tuota sanontaa tajunnut, mutta nyt alkaa silmät avautua.