Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi sitä natriumglutamaattia tungetaan joka paikkaan jos se on vaarallista?

Vierailija
06.11.2012 |

Esim. sipsipussista huomasin, että niissäkin on.

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
06.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

makutesteissä ihmiset valitsevat parhaimman makuisiksi tuotteet, joissa sitä on. Se voimistaa tuotteen makua, on ilmeisesti sitten halvempaa ja helpompaa, kuin lisätä niitä varsinaisia makuaineita.

Vierailija
2/7 |
06.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eipä sipseistä tulisi terveellisiä, vaikka sitä ei laitettaiskaan...

Perunaa, rypsiöljyä, suolaa. Ihan perusaineitahan nuo on eikä pienenä määränä mitenkään epäterveellistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
06.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

se tekee makuaistimiuksesta ikään kuin syvemmän (vaikuttaa joillain umami-maun aistimiseen) ja siksi, koska sitä saa luvallisesti elintarvikkeisiin laittaa (ei ole selviä todisteita sen haitallisuudesta).

Vierailija
4/7 |
06.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eipä sipseistä tulisi terveellisiä, vaikka sitä ei laitettaiskaan...

Perunaa, rypsiöljyä, suolaa. Ihan perusaineitahan nuo on eikä pienenä määränä mitenkään epäterveellistä!

ei

Vierailija
5/7 |
06.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

että vaikka sitä ei enää yhdistetäkään nk. kiinalaisen ravintolan syndroomaan, niin todennäköisesti suurina pitoisuuksina siitä on terveydelle epäedullisia vaikutuksia (glutamaattiyhdisteet yleensäkin eräiden lähteiden mukaan).



Koska kyseessä on arominvahvenne, sitä roiskitaan siis yleisesti elintarvikkeisiin, mistä johtuen kukaan ei pysty hallitsemaan todellista natriumglutamaatin saantiaan - lähteitä on liikaa.



Tämä sama ongelma on monessa muussakin elintarvikkeiden valmistuksessa käytetyssä aineosassa; esim. melko vapaa elintarvikkeiden vitaminointi on aiheuttanut ylisuuria saantimääriä, koska monet syövät paljon vitaminoituja valmisteita ja pahimmassa tapauksessa ottavat vitamiinia vielä purkistakin.



Jotkut laittavat aromisuolaa ruokiensa päälle... plus muut lähteet.



Vierailija
6/7 |
06.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yhtään missään ei ole selkeitä todisteita sen haitallisuudesta, vaikka sadat miljoonat ihmiset syövät sitä joka päivä. Esim. idässä sitä syödään hyvinkin suuriakin määriä, ilman mitään näkyviä haittavaikutuksia.



Jokin pieni ryhmä keksi, että se saattaa aiheuttaa heille päänsärkyä tms. Mitään todisteita siitä ei ollut. Mutta eipä näköjään tarvitakaan. Yhtäkkiä oli hirveä hysteria päällä ja äidit vaativat kyseisen mausteen poistamista kouluruuasta jne.



Itse jätän ostamatta ne tuotteet jotka mainostavat lopettaneensa sen käytön. En halua tukea typeryyttä, maistuvatkin huonommilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
06.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos minä tulen kipeäksi jostakin ruoka-aineesta, tai lisäaineesta, niin minähän en sitä syö.

Tämä on täysin omakohtainen ja tutkimuksista riippumaton päätelmä, että minulle tuo aine ei sovi.

Enkä taida olla ainoa. Me emme mitään tieteellisiä todisteita tarvitse kun uskomme itseämme.