Eväsruokia
Auttakaa keksimään eväsruokia. Sellaisia joita ei tarvitse lämmittää.
Kommentit (8)
Voileipiä, patonkia, rypäleitä, keksejä, vesimelonia, nakkeja, muffinsseja, vihanneksenpaloja, keitettyjä kananmunia.
Hyi mikä täällä haisee!!!!!!!
Kertokaa joku hyvä ja helppo salaatti, jonka voi ottaa evääksi.
Voileivät on parhaita. Väliin voi laittaa salaattia, tonnikalaa, kananmunaa -- mitä nyt ikinä keksii. Leipälaatuja voi vaihdella vaaleasta kokojyvään. Raakapuuro on myös hyvää. Laitan pakasterasiaan soijajogurttia, pakastemarjoja, hunajaa sekä puurohiutaleita. Lounasaikaan mennessä sötkötys on muhinut ihanaksi mössöksi.
Salaatit (ruokaisampina esim sellaiset joissa pastaa, perunaa ja/tai lihaa/kalaa), leivät ja rieskarullat yms, suolaiset piirakat ja muut vastaavat leipomukset, hedelmät ja vihannekset.
Nyt oon ihastunut savutofuun (tai muu maustettu tofu) eväksenä. Helppo viipaloida leivän päälle, salaattiin tai muuten vaan napsia paketista, hyvin proteiinipitoista, täyttävää ja virkistävää vaihtelua. Kokeile, löytyy juustohyllyltä!
Jaoin juuri proteiinipannarin ohjeen toisessa keskustelussa, suosittelen! Pannareissa käytetty Laitilan Proegg Smoothieta, jonka voi ottaa välipalaksi ihan sellaisenaankin, pitää vain säilyttää kylmässä. On kotimainen tuote ja hyvät raaka-aineet. Auttanut itsellä myös painonpudotuksessa. Pannarin ohje täällä: http://www.laitilankanatarha.fi/reseptiblogi/-/blogs/proteiinipannari
Termospullot on keksitty, ruokatermoksetkin. Sellaiseen voi laittaa lämmintä ruokaa, jos vaikka työevästä otetaan muutaman tunnin päästä syötäväksi.
Tavallinen eväs on voileivät, jotka säilyvät kyllä muutaman tunnin ilman kylmäsäilytystäkin. Lisänä voi olla jotain säilykettä, vaikka tuubista laitettavaa maksapasteijaa.
Säilykkeet jo mainitsinkin, ja salaateissa on paljon erilaisia mahdollisuuksia.