Mikä on näppärin tapa pilkkoa tummasuklaalevyä leivontaan?
Eli tarvitse puoli litraa isoja karkeita suklaapaloja. Kiitos!
Kommentit (21)
Itse laitan pakastepussiin ja paukuttelen lihanuijalla.
Terävällä veitsellä. Ei milllään Fiskarseilla kannata lähteä edes yrittämään, vaan pitää olla oikeasti terävä veitsi.
Suklaa pakkaseen hetkeksi ja sitten terävällä veitsellä paloiksi
No ei pakkaseen. Jäistä suklaata on todella hankala pilkkoa. Johan sen järkikin sanoo!
Kokkiveitsellä tietysti helpoin.
Et avaa pakkausta, vaan palastelet sen käärepapereissaan palasiksi. Sitten vaan avaat pakkauksen ja tyhjennät palaset taikinaan.
Raastimella, sillä millä raastetaan porkkanaa.
Mä luin että RÄPPÄRIN ja alkoi heti mielikuvitus laukkaamaan.
Hakkaat avaamatonta levyä pöydänkulmaa vasten
Avaamaton paketti muovipussiin (varmuuden vuoksi) ja vasaralla hakkaa.
Minulla ainakin jos veitsellä yritän saan ihan liian paljon siitä lentelemään ympäri keittiötä jos yritän juurikin isoja karkeita paloja.
[quote author="Vierailija" time="08.03.2014 klo 15:58"]
Minulla ainakin jos veitsellä yritän saan ihan liian paljon siitä lentelemään ympäri keittiötä jos yritän juurikin isoja karkeita paloja.
[/quote]
Veitsesi ei ole teävä, joten se ei leikkaa paloja vaan murtaa niitä. Terävällä veitsellä suklaapalat eivät lentele sen enempää kuin kurkun siivutkaan.
[quote author="Vierailija" time="08.03.2014 klo 15:58"]
Avaamaton paketti muovipussiin (varmuuden vuoksi) ja vasaralla hakkaa.
Minulla ainakin jos veitsellä yritän saan ihan liian paljon siitä lentelemään ympäri keittiötä jos yritän juurikin isoja karkeita paloja.
[/quote]
Hyvänkokoiseen muovipussiin ensin pieni leikkuulauta, sen päälle suklaalevy ja sitten vaan kokkiveitsellä paloiksi. Pysyvät muovipussin sisällä eikä tule pakkauksesta ylimääräisiä mausteita.
[quote author="Vierailija" time="08.03.2014 klo 16:00"]
[quote author="Vierailija" time="08.03.2014 klo 15:58"]
Minulla ainakin jos veitsellä yritän saan ihan liian paljon siitä lentelemään ympäri keittiötä jos yritän juurikin isoja karkeita paloja.
[/quote]
Veitsesi ei ole teävä, joten se ei leikkaa paloja vaan murtaa niitä. Terävällä veitsellä suklaapalat eivät lentele sen enempää kuin kurkun siivutkaan.
[/quote]
Tämä on totta! Itse koin muutama vuosi sitten valaistumisen nimenomaan suklaan pilkkomisen yhteydessä. Aikaisemmin käyttämäni perus-Fiskars lähinnä mursi suklaalevystä paloja ja murtuneiden palojen lisäksi tuli paljon semmosta suklaahiutaletta. Lentelivät kuin kirppupelissä. Nykyiset hyvälaatuiset veitset leikkaavat oikeasti levystä siistejä paloja juuri siitä kohtaa mistä haluan ilman, että tulee murtuneita paloja. Esimerkiksi suklaalevyn saumakohta pysyy oikeasti ehjänä niin kauan aikaan kunnes leikkaan siitä veitsellä. Ja pysyvät ehjänä jos päätän leikata jostain muusta kohtaa. Huonolla veitsellä tuo saumakohdat murtuu kun levyyn kohdistuu veitsestä painetta.
Ostakaa kunnon veitsiä! Ruoanlaitto on paljon miellyttävämpää kunnon veitsillä. Jos haluaa aloittaa edullisemmalla, niin esim Victorinox on hyvä alku kohtuu edulliseen hintaan. Siitä sen jälkeen pikkuhiljaa vaan panostamaan vielä hieman parempiin veitsiin. Kunnon kokkiveitsi on hyvä ensimmäinen hankinta ja sillä pilkkoo niin suklaan, lihan, perunan ja vaikka sipulinkin (sipulin ja pienemmät kasvikset pilkon yleensä mielummin hieman pienemmällä veitsellä, mutta kyllä kokkiveitsikin käy). Ja ostakaa teroituspuikko samalla!
Kyllä sen perus fiskarsinkin saa teräväksi. Opetelkaa terottamaan veitsenne!
D̨̤̩͚͍̫̞̪̞̦̣̜̹̳̮͎̻͑ͣ͂ͭ̉̅̑ͪ̊̄́ͭͦ̚͘͟I̲͎̝̼̣̗̎ͥ̿̾ͥ̈́̀ͭ́ͬͮ̋ͦͨ͐ͥͩ͗́̚͜͞ͅG̶̣̗̙̙̣͈͉̰̬͈̪̞̩̫̪͔ͨ͆͗͌̎ͬͩ̆̃͐͋̌̽͊̌̆ͩ̌͒͜͡G̺͙̝̮̜̯̯̰̟͖ͬͮͫ̌̑ͩ̆̚͡O̍ͦ̓̔͐̃ͩ̊͌̉ͥ̎̊͂̾̚͘͏͖̟̼͚͇̘̩̻͈̣͔͝O̢͙̭̫͚̗͓̺̱͍͒͊̇̑̏̊̾͒͋ͪ͊̉̂̐͛̎͠Ǫ̵̟͈͔̻̪̳̼̰͙̙̲̲͖̓ͭ̄ͣͥ̃͗̊̈́͌̓̉Ö̭̜̦̫͔̫̩̩̝̥̺̩̦́͂̑̇͂̀̕ͅǪ̨̱̭͈̼̔̈́́̿̓͐̀̀́̓̊͗͑́̚Ôͦ̆ͫ̔̅͊͊ͦ̓̑̿͆̚
Veitsellä ei saa hakata suklaata, silloin se lentelee pitkin poikin; pitää rauhallisesti ja napakasti ja tasaisesti painaa pitkällä veitsellä. Ensin toisin päin, sitten poikittain. Riippuu tietenkin, miten isoja/pieniä paloja haluaa.