G: viikonlopun menu?
Meillä la-lounaalla kalapuikkoja ransk. + vihanneksia, illalla tulista pors.liha- kasviswokkia ja riisiä.
Su-lounas sama kui la-ilta, su illalla taas kokeilen tehdä itse sisäänleivotun pitsan broileri-paprika-aura yms. juusto- täytteellä + salaattia. Onko tästä muuten keneläkään kokemusta, löysin ohjeen Sunnuntai-sivuilta.
Kommentit (4)
tai sitten tortilla uunivuokaa (tosi hyvää)
tässä ohje, tää on oikeasti ihan mielettömän hyvää:
Lapin ukon keitto
Ainekset
700 g poronkäristyslihaa
5 ml suolaa
150 g sipulia
7,5 dl vettä
1 kpl lihaliemikuutio
500 g perunoita suikaleina
500 g kasvissuikaleita
250 g viherpippurisulatejuustoa
2,5 dl kermaa
1 dl persiljasilppua
ruohosipulia, rakuunaa
Ohje
1. Ruskista aluksi poronkäristysliha pannulla ja kuullota samoin pilkottu sipuli. Lisää suola käristykseen.
2. Kaada kattilaan ja lisää joukkoon lihaliemi ja perunat sekä kasvissuikaleet.
3. Sulata juusto kerman kanssa ja lisää sekin kattilaan
4. Kun perunat ja juurekset ovat kypsiä pyöräytä joukkoon ruohosipuli ja rakuuna
5. Keiton päälle koristeeksi persiljaa
Ostin n. 2 kilon naudan sisäfileen ja osasta siitä tehdään ilmeisesti pihviä ja sen kanssa jotakin kastiketta ja ehkä ranskalaisia perunoita.
Yhtenä päivän olisi tarkoitus tehdä intialaista ruokaa kanasta.
Perjantaina lounaalla uunilohta ja juureksia, päivällisellä grillattua broileria ja monipuolinen tuoresalaatti.
Lauantaina käyn lasten kanssa Hesessä, jokainen syö mitä haluaa. Sitten vien heidät mummolaan ja miehen kanssa ruokailemme pitkän kaavan mukaan ravintolassa. En vielä tiedä siis mitä syömme :)
Sunnuntaina on lounaalla liha-makaronilaatikko ja päivälliseksi lapinukonkeittoa.