Pistetään pieni kisa pystyyn! Nyt saa kertoa 80-luvun parhaimmat ruoka ja jälkiruuat!! Minä aloitan: nakkikastike perunoilla
Kommentit (97)
Perunat kananmunakastikkeella ja raparperikiisseli
Pizzerian raastepöytä ja joku sinappikastike ja joko pizza tai lasagne. Kotiruuasta ananaskeikauskakku.
Jo silloin makaronilaatikko, jälkiruokana paras oli hedelmä salaatti kermavaahdolla
Inttiaikoina Vaasassa Pizzeria No 1. Rabbe Grönblom pyöritti itse tuota touhua tuolla siihen aikaan. Nam!
Eikö nää v...n nakkipadat oo jo moneen kertaan kaluttu?
Vierailija kirjoitti:
Eikö nää v...n nakkipadat oo jo moneen kertaan kaluttu?
Jep. Aika oksettavia nakkipadat
Possunkyljykset sinapilla ja uunijäätelö.
Nakkikastike ei ole kasaria. Kasaria oli paella ja Hawaijin leike. Nakkikastike on 50-luvun klassikko.
Wienerleike ja hedelmä salaatti jälkkäriksi. Purkkicoctailhedelmiä pohjalle ja muutama siivu banaania ja appelsiinia.
Muikkuja, sipulia ja mausteita kerroksittain ja vettä peittoon. Sitä hauduttelin pari tuntia pienimmällä liekillä, talossa kun sattui olemaan kaupunkikaasu. Normaalilla sähkölevyllä tuo ei olisi tuskin onnistunutkaan, mutta kaasun avulla tuosta tuli täydellinen ruoka.
Pauligin kahvikirjan reseptin mukaan kahvinen jauhelihakastike, nesteeksi siis kahvia. Oli erittäin hyvää. Hyvää oli myös samaisen kirjan reseptin mukaan tehty kahvikiisseli. Noita ei tule nykyisin tehtyä, kun kahvista ei jää jämiä, kaikki suodatettu tulee juotua kaikki eli viemäriin ei mene tilkkaakaan. En viitsi suodattaa kahvia erikseen ruokia varten.
Nakkikastike perunoilla on junttia ja epäterveellistä moskaa 🤢
Vierailija kirjoitti:
Nakkikastike ei ole kasaria. Kasaria oli paella ja Hawaijin leike. Nakkikastike on 50-luvun klassikko.
On se nakkikstike edelleen koulujen/päiväkotien/sairaaloiden/vanhainkotien/ vankiloiden yms laitosruokailun vakioruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Sipatti ja vispipuuro
Sipattia tehtiin joskus talouskoulussa. Toiste en sitä syöny.
Keitetyt perunat, kalapuikot ja kananmunakastike.
Jälkkäriksi aurinkovaahtoa eli lasiin vähän keltaista Jaffaa ja pari palloa vaniljakermajäätelöä. Kun jäätelö pehmeni, sekoitettiin limsa ja jäätelö vaahtomaiseksi pehmikseksi ja lusikoitiin naamariin.
Silloin se oli lohi. Nykyisin en pysty enää syömään lohta.
Keitetty kana oli mulla bravuurina, kasarin puolessavälissä kun pakastekanat olivat sitä halvinta ruokaa. Parin vuoden ajan keitin niitä viikoittain, yhdestä kanasta sai monta ateriaa kanaviillokista lähtien. Kyllä nykyisistä broilereista saa hyvää keittämälläkin, mutta ei lähellekään niin hyvää kuin kanoista. Nämä nykyiset kanan nimellä myydyt kokonaiset linnut eivät ole kanoja vaan keskenkasvuisia kananpoikia, mutta ilmeisesti nykyiset nuoret aikuiset eivät osaa erottaa lintujen eri ikåvaiheita toisistaan, eli on tyhmennytty vuosien varrella.
Jauhelihatäytteiset lätyt ja mokkavaahto.